Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bolti, áruházi alkalmazottakat...

Bolti, áruházi alkalmazottakat kérdezek: Szeretnétek-e, hogy vasárnap újra munkanap legyen?

Figyelt kérdés

Azt kérem, hogy csak bolti alkalmazottak válaszoljanak (ne olyanok, akik saját boltot működtetnek, vagy alkalmazottaik vannak).

Tehát, szeretnétek-e, hogy visszaállítsák a vasárnapi munkavégzést? (ugyanis a témában én még nem hallottam erről az érintettek véleményét)

Azt is megköszönném, hogyha megosztanátok az élményeitek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban (csoportos leépítések, munkabércsökkenés stb.)

A lényeg, támogassam-e a népszavazáson és az aláírásgyűjtésnél, hogy vasárnap dolgozzatok?

#vasárnapi_boltzár
2016. ápr. 7. 20:20
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

"Szerintem senkinek a fejéhez nem fognak fegyvert hogy na most szépen betakarodsz vasárnap dolgozni... "

Nem hát. De aki nem megy, az sem kell hogy a főnöke fejéhez fegyvert fogjon a felmondásáért...

2016. ápr. 13. 18:59
 32/35 A kérdező kommentje:

Mivel ezen a fórumon senki nem válaszolt érdemben, megkérdeztem a közeli boltban az eladókat. Nagyon el voltak szomorodva. Azt mondták, hogy ebben az elmúlt egy évben legalább volt egy pihenőnapjuk. A vasárnapi munkát nem fizetik meg(ezt pontosan nem fejtette ki, de gondolom nem kap annyit amennyiért vasárnap dolgozna) Holnap igaz, nem kell még dolgozniuk. De azt mondja, hogy 11 naponta volt pihenőnapja. Ha kedden szabadnapja volt akkor utána a legközelebbi a következő héten pénteken, és hogy ez mennyire fárasztó.

Szóval úgy néz ki, hogy jól kicsesztünk velük. De nekünk legalább jó lesz! :D És ez a lényeg, ugye?!

2016. ápr. 16. 12:12
 33/35 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem szoktam vasárnap se plázázni,se vásárolni(max. újságot),de végülis igen,ha már nincs egyetértés, legyen az,amit a többség akar.Egyébként én dolgoztam a kereskedelemben,vannak családtagjaim,akik most is ott dolgoznak.Én sem rajongtam a vasárnapi munkáért,de annak tudatában vállaltam munkát egy multinál,hogy ez velejárója a dolognak.Aki ezt nem tudja vállalni,tanuljon tovább,vagy keressen olyan munkát,ahol nincs hétvégi munka.Itt jegyzem meg,hogy az új munkahelyemen is rendszeresen van vasárnapi munka,pedig autóiparban érdekelt üzemről van szó.Szóval,nem csak orvosok,rendőrök,dolgoznak vasárnap.Igaz,nálunk 100% jár a vasárnapi túlóráért és nem is okoz gondot a cégnek,hogy önként jelentkezőket találjon.Ezt kellene a kereskedelemben és egyáltalán minden munkahelyen: vasárnapi túlóráért 100% bérpótlék.Ez viszont a kormányon múlna,ha már annyira szívén viseli az emberek sorsát.Annyi törvényt tudtak egyik napról a másikra módosítani,ezt miért nem tudják?
2016. ápr. 16. 15:14
 34/35 anonim ***** válasza:

33: Nekünk sem fizetnek németországban 100%-ot, akkor magyaroknál honnan lenne annyi pénz?

Mi önszántunkból megyünk be vasárnap, mert sokmindent akkor tudunk elvégezni amikor nincs termelés, senki sem mondja hogy kötelező akkor megcsinálni, de kész kell hogy legyen.

Viszont rohadtul nem tetszene ha köteleznének a vasárnapokra. Egyébként egy VW-ban is nagyon ritka hogy vasárnap dolgozni kellene, pedig az az utóbbi években elég húzó ágazat volt, sosem tudta eleget összerakni.

Gondolom inkább a keleti régióban vasárnapoztatnak, pl győrben, talán egy audis el tudná mesélni.

2016. ápr. 16. 20:30
 35/35 Zzitus válasza:
Ha boltom lenne sem akarnàm nyitvatartani! Gyerekem van! Amikor hétfőtöl nyitva van mindennap azaz a héten mindennap kell menni dolgozni nincs szabadnap akkor legalàbb a vasàrnap legyen az! A mentősök korhàzi dolgozoknak megvan a heti két szabadnap! Kötelező nekik kiadni ! De a kereskedelemben nem ilyen ! Szörnyű!
2016. okt. 18. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!