Bolti, áruházi alkalmazottakat kérdezek: Szeretnétek-e, hogy vasárnap újra munkanap legyen?
Azt kérem, hogy csak bolti alkalmazottak válaszoljanak (ne olyanok, akik saját boltot működtetnek, vagy alkalmazottaik vannak).
Tehát, szeretnétek-e, hogy visszaállítsák a vasárnapi munkavégzést? (ugyanis a témában én még nem hallottam erről az érintettek véleményét)
Azt is megköszönném, hogyha megosztanátok az élményeitek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban (csoportos leépítések, munkabércsökkenés stb.)
A lényeg, támogassam-e a népszavazáson és az aláírásgyűjtésnél, hogy vasárnap dolgozzatok?
"Szerintem senkinek a fejéhez nem fognak fegyvert hogy na most szépen betakarodsz vasárnap dolgozni... "
Nem hát. De aki nem megy, az sem kell hogy a főnöke fejéhez fegyvert fogjon a felmondásáért...
Mivel ezen a fórumon senki nem válaszolt érdemben, megkérdeztem a közeli boltban az eladókat. Nagyon el voltak szomorodva. Azt mondták, hogy ebben az elmúlt egy évben legalább volt egy pihenőnapjuk. A vasárnapi munkát nem fizetik meg(ezt pontosan nem fejtette ki, de gondolom nem kap annyit amennyiért vasárnap dolgozna) Holnap igaz, nem kell még dolgozniuk. De azt mondja, hogy 11 naponta volt pihenőnapja. Ha kedden szabadnapja volt akkor utána a legközelebbi a következő héten pénteken, és hogy ez mennyire fárasztó.
Szóval úgy néz ki, hogy jól kicsesztünk velük. De nekünk legalább jó lesz! :D És ez a lényeg, ugye?!
33: Nekünk sem fizetnek németországban 100%-ot, akkor magyaroknál honnan lenne annyi pénz?
Mi önszántunkból megyünk be vasárnap, mert sokmindent akkor tudunk elvégezni amikor nincs termelés, senki sem mondja hogy kötelező akkor megcsinálni, de kész kell hogy legyen.
Viszont rohadtul nem tetszene ha köteleznének a vasárnapokra. Egyébként egy VW-ban is nagyon ritka hogy vasárnap dolgozni kellene, pedig az az utóbbi években elég húzó ágazat volt, sosem tudta eleget összerakni.
Gondolom inkább a keleti régióban vasárnapoztatnak, pl győrben, talán egy audis el tudná mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!