Bolti, áruházi alkalmazottakat kérdezek: Szeretnétek-e, hogy vasárnap újra munkanap legyen?
Azt kérem, hogy csak bolti alkalmazottak válaszoljanak (ne olyanok, akik saját boltot működtetnek, vagy alkalmazottaik vannak).
Tehát, szeretnétek-e, hogy visszaállítsák a vasárnapi munkavégzést? (ugyanis a témában én még nem hallottam erről az érintettek véleményét)
Azt is megköszönném, hogyha megosztanátok az élményeitek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban (csoportos leépítések, munkabércsökkenés stb.)
A lényeg, támogassam-e a népszavazáson és az aláírásgyűjtésnél, hogy vasárnap dolgozzatok?
"Akkora baromságokat tudsz írni, hogy jelölni kellene a bolondok Nobelére,"
Ezt a díjat meghagyom neked, ne idegeskedj rajta.:)
Elég gyatra a szövegértésed, senki nem mondta hogy 168 órázik egy ember, de egy kicsit beképzelt és buta vagy ha azt hiszed hogy minden érted van, és neked van, vagy kellene a boltoknak mindig nyitva lenni.
A buta buszos példát meg te hoztad, és csak rávilágítottam hogy mekkora marhaságot írsz. Az hogy a buszmenetrendhez hasonlítod a boltok nyitvatartását az pont azt jelenti:
Legyen a bolt mindig nyitva NEKEM = jöjjön a busz akkor amikor én akarom.
Mivel van a a busznak is menetrendje, akkor kell menni amikor jön a busz. A boltba is akkor kell menni amikor nyitva van. Ha ezt nem érted, akkor komoly gondok vannak nálad nyakon fellül.
Az osztrákok hogy előbbre vannak, nem arra értettem, hogy nyitva zárnak a boltok és ezért tartanak eéőbbre. Hanem hogy egy kicsit másabb a gondolkodásuk és nem csak elvárnak hanem teljesítenek is, ellenben a magyar mentalitással, akik mindent csak elvárnak. Ne kelljen sokat dolgozni de legyen pénz, legyen jólét, oldják meg nekem ezt a politikusok. Ebben az egészben csak egy porszem hogy legyenek nekem a boltok is nyitva MINDIG.
A te butuska következtetésed (ne haragudj hogy feltételeztem hogy a dolgok mögé tudsz gondolni) pont olyan mint a viccben a rendőr aki logikát tanul, és elmondják neki hogy akinek van akváriumja, annak vannak halai, azok szépek, és aki szereti a szépet, szereti a nőket. Aki szereti a nőket az nem homokos.
Ebből neki lejön az hogy akinek nincs akvárimja az homokos.
"Csak azt felejtik el sokan, hogy ha valaki vasárnap dolgozott anno, akkor nem csak pótlékot kapott, hanem akkor másik két napja volt szabad (mondjuk a hétfő-kedd)."
Hurrá. Én is dolgoztam kezdőként gyárban 6+2-ben, nekem is mindig volt 2 napom. 2 havonta volt teljess hétvégém, amikor tudtam a többiekkel kikapcsolódni, a hétköznapi szünnapokokn meg otthon rohadtam egyedül, mert szinte az egész család dolgozott. Most már nem érdekelne, de pont huszonévesen nem volt élvezetes.
Arról meg nem beszélve, hogy a gyakorlatban úgyis berángatják az egyik szabadnapján. Ha nem vállalja, akkor előbb utóbb meg mehet a levesbe.
25: hát én amikor általános iskolás voltam, a felsoroltak közül egyik sem volt, de akkor is csak a boltban vettük meg ami a nagyi kertjében nem volt. Persze volt amiko gyűjtogettek bogyókat meg ilyenek.:)
De most ha hirtelen nem kapnál sehol semmit, azt hiszem hamar elszabadulna a pokol meg a fosztogatás. Nem állna át a nép varázsütésre önellátóvá, és szervezetten a parasztoktól sem tudna mindenki vásárolni.
Ez a kérdés elég hamar megoldódott. Pedig tényleg úgy akartam szavazni, hogy jó legyen a bolti dolgozóknak.
Most már nagyon kíváncsi vagyok, és tényleg a bolti alkalmazottak véleményére, hogy örülnek-e annak, hogy ezentúl számukra a vasárnap is munkanap lesz.
Szóval, Bolti Alkalmazottak, kérdezlek Titeket: Felszabadultan, örömmel vagy inkább szomorúan fogtok most vasárnap dolgozni menni?
Bírom ezt a sok nyivákoló embert meg a sok idióta politikust akik állandóan azt mondogatják hogy VASÁRNAP NE LEHESSEN AZ EMBERT DOLGOZTATNI, AZ LEGYEN PIHENŐNAP...
Szerintem senkinek a fejéhez nem fognak fegyvert hogy na most szépen betakarodsz vasárnap dolgozni...
Ez a Schiffer András is ilyet ír :
Mindenki megnyugodhat, ezentúl vasárnap is be lehet szerezni a gucci és louis vuitton táskákat
Sokra viszi még az lmp-vel az biztos,ha valaki táskát vesz vasárnap akkor azt vesz(valószínű emiatt akarnak az emberek vasárnap is boltot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!