Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bolti, áruházi alkalmazottakat...

Bolti, áruházi alkalmazottakat kérdezek: Szeretnétek-e, hogy vasárnap újra munkanap legyen?

Figyelt kérdés

Azt kérem, hogy csak bolti alkalmazottak válaszoljanak (ne olyanok, akik saját boltot működtetnek, vagy alkalmazottaik vannak).

Tehát, szeretnétek-e, hogy visszaállítsák a vasárnapi munkavégzést? (ugyanis a témában én még nem hallottam erről az érintettek véleményét)

Azt is megköszönném, hogyha megosztanátok az élményeitek a vasárnapi boltzárral kapcsolatban (csoportos leépítések, munkabércsökkenés stb.)

A lényeg, támogassam-e a népszavazáson és az aláírásgyűjtésnél, hogy vasárnap dolgozzatok?

#vasárnapi_boltzár
2016. ápr. 7. 20:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Akkora baromságokat tudsz írni, hogy jelölni kellene a bolondok Nobelére,"

Ezt a díjat meghagyom neked, ne idegeskedj rajta.:)

Elég gyatra a szövegértésed, senki nem mondta hogy 168 órázik egy ember, de egy kicsit beképzelt és buta vagy ha azt hiszed hogy minden érted van, és neked van, vagy kellene a boltoknak mindig nyitva lenni.

A buta buszos példát meg te hoztad, és csak rávilágítottam hogy mekkora marhaságot írsz. Az hogy a buszmenetrendhez hasonlítod a boltok nyitvatartását az pont azt jelenti:

Legyen a bolt mindig nyitva NEKEM = jöjjön a busz akkor amikor én akarom.

Mivel van a a busznak is menetrendje, akkor kell menni amikor jön a busz. A boltba is akkor kell menni amikor nyitva van. Ha ezt nem érted, akkor komoly gondok vannak nálad nyakon fellül.

Az osztrákok hogy előbbre vannak, nem arra értettem, hogy nyitva zárnak a boltok és ezért tartanak eéőbbre. Hanem hogy egy kicsit másabb a gondolkodásuk és nem csak elvárnak hanem teljesítenek is, ellenben a magyar mentalitással, akik mindent csak elvárnak. Ne kelljen sokat dolgozni de legyen pénz, legyen jólét, oldják meg nekem ezt a politikusok. Ebben az egészben csak egy porszem hogy legyenek nekem a boltok is nyitva MINDIG.

A te butuska következtetésed (ne haragudj hogy feltételeztem hogy a dolgok mögé tudsz gondolni) pont olyan mint a viccben a rendőr aki logikát tanul, és elmondják neki hogy akinek van akváriumja, annak vannak halai, azok szépek, és aki szereti a szépet, szereti a nőket. Aki szereti a nőket az nem homokos.

Ebből neki lejön az hogy akinek nincs akvárimja az homokos.

2016. ápr. 9. 21:44
 22/35 anonim ***** válasza:

"Csak azt felejtik el sokan, hogy ha valaki vasárnap dolgozott anno, akkor nem csak pótlékot kapott, hanem akkor másik két napja volt szabad (mondjuk a hétfő-kedd)."

Hurrá. Én is dolgoztam kezdőként gyárban 6+2-ben, nekem is mindig volt 2 napom. 2 havonta volt teljess hétvégém, amikor tudtam a többiekkel kikapcsolódni, a hétköznapi szünnapokokn meg otthon rohadtam egyedül, mert szinte az egész család dolgozott. Most már nem érdekelne, de pont huszonévesen nem volt élvezetes.

Arról meg nem beszélve, hogy a gyakorlatban úgyis berángatják az egyik szabadnapján. Ha nem vállalja, akkor előbb utóbb meg mehet a levesbe.

2016. ápr. 9. 21:50
 23/35 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tök mindegy? Egy bolt nem szeretetszolgálat, hanem szolgáltatás, nem ő tesz nekem szivességet hogy arulja a vackait, hanem hogy én megveszem. Ugyanis vevő nélkül már egyáltalán nem kell kinyitni, lehet éhenhalni közmunkásként.
2016. ápr. 9. 21:56
 24/35 anonim ***** válasza:
23, azért megnézném hogy hányan akarnának éhen halni ha minden bolt bezárna 1 hónapra. A többség nem tudja magának megtermelni az élelmiszert.:)
2016. ápr. 9. 22:07
 25/35 anonim ***** válasza:
24: Ja, mert az élelmiszereket a boltok termelik meg... Szerintem mikor még nem volt Auchan, Tesco, CBA és Spar, akkor is ettek az emberek. :D Nem?
2016. ápr. 10. 01:44
 26/35 anonim ***** válasza:
Ha nincs Tesco, Auchan, CBA, attól még ugyanúgy van piac, pékség, hentes és zöldséges. Senki nem fog éhen halni.
2016. ápr. 10. 01:45
 27/35 anonim ***** válasza:
Ezt had döntsék el az emberek meg a boltok. Az állam takarodjon ebből a kérdésből. Ha ennyire aggódik az emberekért, akkor emelje meg a hétvégi pótlékot. Lehet 300%os vasárnapi pótlékot bevezetni, senki nem tiltja. De hogy 10M embert letilt a vásárlásról, (hogy előnybe hozza a kormányközeli embereket. Mert senkinek ne legyenek illúziói, itt nem az emberekről van szó, hanem a piac ellopásáról) az nonszensz.
2016. ápr. 10. 10:29
 28/35 anonim ***** válasza:

25: hát én amikor általános iskolás voltam, a felsoroltak közül egyik sem volt, de akkor is csak a boltban vettük meg ami a nagyi kertjében nem volt. Persze volt amiko gyűjtogettek bogyókat meg ilyenek.:)

De most ha hirtelen nem kapnál sehol semmit, azt hiszem hamar elszabadulna a pokol meg a fosztogatás. Nem állna át a nép varázsütésre önellátóvá, és szervezetten a parasztoktól sem tudna mindenki vásárolni.

2016. ápr. 10. 21:02
 29/35 A kérdező kommentje:

Ez a kérdés elég hamar megoldódott. Pedig tényleg úgy akartam szavazni, hogy jó legyen a bolti dolgozóknak.

Most már nagyon kíváncsi vagyok, és tényleg a bolti alkalmazottak véleményére, hogy örülnek-e annak, hogy ezentúl számukra a vasárnap is munkanap lesz.

Szóval, Bolti Alkalmazottak, kérdezlek Titeket: Felszabadultan, örömmel vagy inkább szomorúan fogtok most vasárnap dolgozni menni?

2016. ápr. 12. 22:38
 30/35 anonim ***** válasza:

Bírom ezt a sok nyivákoló embert meg a sok idióta politikust akik állandóan azt mondogatják hogy VASÁRNAP NE LEHESSEN AZ EMBERT DOLGOZTATNI, AZ LEGYEN PIHENŐNAP...

Szerintem senkinek a fejéhez nem fognak fegyvert hogy na most szépen betakarodsz vasárnap dolgozni...

Ez a Schiffer András is ilyet ír :

Mindenki megnyugodhat, ezentúl vasárnap is be lehet szerezni a gucci és louis vuitton táskákat

Sokra viszi még az lmp-vel az biztos,ha valaki táskát vesz vasárnap akkor azt vesz(valószínű emiatt akarnak az emberek vasárnap is boltot)

2016. ápr. 13. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!