Magyarországon miért ütnek el annyi embert a zebrán?
"Amikor megállok, még nézelődik, meg integet, hogy menjek"
Ez azért van, mert alapból félnek, teljes joggal és okkal.
Előfordul, hogy percekig állok a járdán, amíg meg méltóztatnak állni az autósok a zebra előtt. Sokan még csak nem is lassítanak.
Azt se tudják felfogni, hogy a gyalogos nem 50km/h sebességgel megy, és dudálnak, ha valaki a 10 méteres távot nem két másodperc alatt teszi meg.
Egyébként én is inkább várok és hátrébb lépek, ha úgy ítélem meg, hogy veszélyben az életem.
Sok autós nem fogja fel, hogy egy gázolásnál neki max karcos lesz a motorháztetője és kicsit véres a szélvédője, a gyalogos szinte biztos, hogy súlyosan megsérül vagy meghal. Az autósnak nincs vesztenivalója, bátran nyomják a gázt, a gyalogosnak szó szerint az élete múlik rajta. Összehasonlíthatatlan a két helyzet.
"Kopasz, kigyúrt, újgazdag berkikrisztián-féle bunkók csinálják."
Van egy haverom, aki képes betartani mindenhol a sebességhatárokat, ha 30 akkor 30, ha 90 akkor 90. Hát ne tudd meg milyen vele menni. Ledudálják, levillogják, jó hogy nem tolták még le az úrtól.
A legnagyobb baj az, hogy mindenki végletekig ÉN központú, és úgy megy az utcára hogy ott csak ő létezik és mindenki igazodjon hozzá. Aztán ugye 2 ilyen összetalálkozik, akkor már kész a baj. Na meg ugye ahogy én látom, minden második ember a telefonját nyomkodja, simán kilép a kocsi elé, az meg elüti mert a vezető is éppen Facebookozik.
De azért ne csináljunk úgy mintha csak nálunk lenne ilyen, ez ugyanúgy megvan a világ többi részén, Oroszoknál vagy Indiában 100x durvább a helyzet.
Egyrészt igaz az, hogy van pár gyökér gyalogos, akik megállnak trécselni a gyalogátkelő tövében.
Másfelől az autósok 70%-ának fogalma nincs az új kreszről, hogy meg kell állni a gyalogátkelőnél, ha ott valaki áll, vagy x méteren belül ahhoz közelít.
(így az nem játszik, amit az elején írtak, hogy gyalogos lelép amikor 3 méterre van a kocsi, hiszen a kocsi nem mehetne akkor ott, ha a gyalogos le tud lépni.)
3. példa: Kerékpáros autós.
Teljesen, tökéletesen belátható zebra, és zebrától még úgy 30 méter....
Ha a segged a kerékpár ülése vagy váza felett van, akkor nem áll meg a HELYI BUSZ, ha kell fellök, és a TANULÓVEZETŐ OKTATÓKOCSI? AMIBEN A TANULÓ ÉS AZ OKTATÓ ÜL!!! Soha egyetlen egy nem állt meg még eddig, pedig egy éves a KÖTELEZŐ MEGÁLLÁS nálunk.
Jó ha tudod. Kerékpárral szoktam ÓVATOSAN átmenni a gyalogátkelőn.
Igen, szabálytalan.
AMI NEM JOGOSÍT FEL ARRA? HOGY TE IS AZ LEGYÉL!!!
Attól, hogy a kerékpáros szabálytalanul megy át, attól az autósnak még meg kell állni, ugyan úgy.
Ez nem a nyuszifül megy 100-al akkor én is mehetek verzió.
A kerékpáros átmegy, 5000.- Az autó átmegy 30000.-....
A kamerának pedig csak az autós rendszáma az azonosítható információ. :D
Azért hadd ne álljak meg a bringás kedvéért, ha az 30m-re az úttól teker a zebra felé. Mert:
- nem szabályos, hogy ő át akar kelni
- nem lehetek biztos abban, hogy szabálytalan lesz vagy megáll (ha mindenhol a legrosszabbat feltételezné az autós, akkor soha senki sehová sem érne oda)
- abban sem lehetek biztos, hogy egyáltalán át akar majd menni a zebrán.
Szóval akármennyire is belátható, ha közeledik az autós, akkor lassítasz, ha kell megállsz, ha kell leszállsz. Ugyanis az autón a karc 30000, a temetés 300000. És nem az autós lesz a hibás.
Az együttműködés nem azt jelenti, hogy a bringás megy össze-vissza, majd az autós megáll, lassít, kijavít. Mert ha a bringás így él, az az élet rövid lesz, vagy fájdalmas.
Till Sándor, te milyen származású vagy?
(Lenne egy tippem...)
Magyar vagyok, anyanyelvileg.
Származás szerint germán-zsidó.
Mert amikor már a zebrától egy méterre megy át valaki, akkor a sofőrben felébred a vadász ösztön.
Komolyra fordítva, nem figyelnek az autósok sem eléggé, úgy látszik.
A kerékpárral közlekedés extrém példa volt.
Mivel nem tudok menni gyalog, ezért gurulok.
Kb. olyan sebességgel, mintha csak gyalogolnék.
Azonban látom, hogy más gyalog közlekedőre is tojnak.
Az előttem szóló linkje is erről tanúskodik.
Lehet, hogy 300.000.- de itt bizony az autós a vétkes.
Fel sem merül, hogy a gyalogos lenne.
A gyalogos az út közepén van, és nem a szélén.
Arra a pontra pedig el kellett jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!