Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért ütnek el...

Magyarországon miért ütnek el annyi embert a zebrán?

Figyelt kérdés
Ennyire nincs szabályozva, hogy a zebra előtt mennyi távolsággal kell az autósnak lassítani, vagy csak nem tartják be? Ausztriában úgy tudom nagyon szigorú szabályok vonatkoznak erre. Magyarországon ennyire nem számít az emberélet?

2016. ápr. 7. 02:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Egyszer a tévében hangzott el hogy a közlekedési kultúra tükrözi azt is hogy hogyan viselkednek egymással az üzleti és közéletben. A magyar üzleti életben is egymás gátlástalan eltiprása, a szabályok be nem tartása jellemző és ez megmutatkozik a közlekedési kultúrában is.
2016. ápr. 7. 05:48
 2/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
99%
Ez két dologból tevődik össze: ott van az autós, akit nem nagyon érdekel a zebra, és ott van a gyalogos, aki úgy közlekedik, hogy neki akkor is elsőbbsége van, ha az autó 3m-re van a zebrától. Többnyire abból van a baleset, ha ők ketten találkoznak.
2016. ápr. 7. 06:28
 3/20 electroman75 ***** válasza:
84%
Kiegészítve az első két választ,talán azért is mert futószalag szerűen megy a "képzés", nulla rutinnal már vizsgázik. Üzlet lett ez is. Számtalanszor láttam már hogy sáv váltáskor sem irány jelzett a tanuló vezető. Szerinted ha már ilyenkor sem, mit lehet várni ha meglesz a jogsija? Nálunk 1 hete halt meg egy idős nő akit elütöttek a zebrán, a gázoló 80 éves volt. Erősen felülvizsgáltatnám minden 60 év feletti vezető eü állapotát is.
2016. ápr. 7. 06:35
 4/20 anonim ***** válasza:
39%

"ott van az autós, akit nem nagyon érdekel a zebra, "

Ezért én simán elvenném a jogsit, ha valaki ignorálja a zebrát, úgy hogy ott áll egy gyalogos!

Sok suttyó!

De hát a magyaroktól mit lehetne várni?

Mindenki szarik a másikra és vadássza a pénzt.

Ausztriában élek, egyszer sem hajtott még át előttem zebrán autó, vajon miért?

Ha jól megnézzük így működik a munkaerőpiacunk is...

De még az albérletpiac is ,csak hogy egy példát mondjak.

Minden simliskedve, okosba, ügyeskedve, csalva, lopva,hazudva.

2016. ápr. 7. 07:22
 5/20 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem meg kevés embert ütnek el a zebrán. A közlekedési kultúra pedig sokat fejlődött az elmúlt 20 évben.
2016. ápr. 7. 07:25
 6/20 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk, nemrég, új csodavilágítást szereltek fel. Sikerült úgy beállítani, az úttest szélén, ahol a gyalogos van, olyan szürke, homályt látni. Elsőre az jött le, a szememmel baj van. Kérdezgettem másokat is és ők is csak homályos foltot látnak pont ott, ahol a gyalogos áll:((

Másik, a közlekedési kultúránk csapni való. Autós, gyalogos, kerékpáros, motoros, mind között van szép számmal, aki úgy gondolja, egyedül ő közlekedik.

2016. ápr. 7. 07:26
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

Egyszerűen kéne retorzió!

Egy kamerával megfigyelni pár gyalogos átkelőt a fővárosban meg a vidéki nagyvárosokban, akik pedig átsuhantak áthaladni akaró gyalogos előtt, azoknak szépen elvenni a jogsiját!

Hónapok alatt meg lehetne nevelni a disznó magyar sofőröket.

2016. ápr. 7. 07:29
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

Épp elég pontosan szabályozva van, hogy kell autósként zebrát megközelíteni. Viszont gyalogos és autós is meglehetősen szarik a szabályokra. Láttam már (gyalogosként) olyat, hogy lámpás zebránál simán átgyalogolnak a piroson, vagy papa a szélső sáv közepére beáll és várja a zöldet.

Autósként pedig, amikor én is felülről ütöm a sebességhatárt, úgy húznak el mellettem, hogy állva hagynak, irányjelzőzés csak nagyritkán, még beforduláshoz sem nagyon, elinduláshoz, megálláshoz, sávváltáshoz meg aztán végképp nem. Gyalogosnak még ott sem mindig adnak elsőbbséget, ahol zebra és tábla jelzi, bekanyarodó autóval szembeni elsőbbségről meg aztán álmodni sem lehet.

A bringás-autós-gyalogos viszonyról meg aztán szót sem ejtek. Az már szinte háború.

2016. ápr. 7. 09:33
 9/20 anonim ***** válasza:
75%

Kopasz, kigyúrt, újgazdag berkikrisztián-féle bunkók csinálják.

Ne általánosíts a magyar emberekre, az amúgy is rasszizmus.

2016. ápr. 7. 10:34
 10/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
96%

"Kopasz, kigyúrt, újgazdag berkikrisztián-féle bunkók csinálják. "

Az a baj, hogy ez messze nem igaz. Mégcsak a BMW-Merci-Audi triumvirátus vezetőire sem lehet ezt általánosítani. Az öreg tata a Suzukival ugyanúgy alig hajlandó megállni, mint a nemszőke hölgy a Smarttal vagy a srác a Peugeot-val.

Persze nem mondom, a gyalogosok is megérnek néhány misét. Amikor megállok, még nézelődik, meg integet, hogy menjek, ő csak vár valamire. Normális autósok mellé értelmes gyalogosok sem ártanának.

2016. ápr. 7. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!