A vasútállomásokról miért nem tiltják ki a hajléktalanokat?
A munkám miatt, hetente Budapestre kell utaznom.Az utazáshoz a vonatot választom, mivel nem szeretek Budapesten vezetni,parkolni meg végképp nem.
Néha, elszoktam menni WC-re az állomásunkon.
Úgy képzeljétek el, hogy a WC gyönyörűen fel van újítva, modern, 21. századi szintre lett felújítva.Tényleg kulturált.
De, bemászkálnak a hajléktalanok és mocskot hagynak maguk után.
A múltkor elkezdett borotválkozni mellettem,miközben mostam a kezem.
Egyszer szóbaelegyedtem az egyik takarítónővel, mondta, hogy óránként kell takarítaniuk,ki van nekik adva.De, a hajléktalanok miatt így is mocskos.
Én, mint fizető törzsutas,elvárom, hogy a WC tiszta legyen, ne legyen tele emberi ürülékkel.
Ez tipikusan olyan problema amihez csak akarat kellene. Az allomas vecet az vehesse igenybe, aki a MAV ugyfele (mondjuk mutat egy ervenyes jegyet).
Csak tudod ott a gond, hogy ha nem engedik be oket oda, akkor az allomasra fog piszkitani, az meg meg undoritobb volna.
Nem ertem miert nem takaritjak el a csoveseket rendorseggel/karhatalommal olyan helyre ahol nem zavarjak az embereket.
"Az allomas vecet az vehesse igenybe, aki a MAV ugyfele (mondjuk mutat egy ervenyes jegyet). "
Az alapötlet nem rossz, de mi van ha én várok a barátomra, de késik egy órát a vonata, és várás közben elmennék pisilni?
Hát mi legyen tele emberi ürülékkel ha nem a WC?
Na viccet félretéve, alapvetően egyetértek. De nem a hajléktalanokat kell kitiltani, hanem a mocskos embereket. Ha valaki hajléktalan, de közben viszonylag kulturált is, felőlem nyugodtan pisiljen kakiljon. Nem tudom, hogy Pesten mi a helyzet, de én most Németországban vagyok, és itt kb minden pályaudvari mosdóhasználatért fizetni kell, ennek megfelelően viszonylag jól is néznek ki a helyiségek, tehát ez is lehet egy megoldás. Ellenben például a vonatokra, metróra teljesen szabadon felszállhat mindenki, büdösek, csövesek, cigányzenészek, koldusok, és egyéb létformák. Tényleg katasztrófa, ellenőr pedig szökőévente jön, és akkor se foglalkozik velük, mert mit tudna csinálni. Ilyen szempontból sokkal jobban bejön az angol megoldás, ahol jegy nélkül gyakorlatilag a peronra se jut fel az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!