Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit támogattok? A tudományt...

Mit támogattok? A tudományt vagy a vallást?

Figyelt kérdés
Én a tudomány mellett állok.
2016. ápr. 3. 23:41
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
Mi a bajod a mai tudománnyal? Ne essünk át szerintem a ló túloldalára sem...
2016. ápr. 4. 11:07
 42/57 anonim ***** válasza:

# 39/41 Időpont ma 11:05

Igen, természetesen a vallások is magyarázatot próbáltak keresni kezdetben az ilyen hétköznapi dolgokra is, így nemis igazán lehetett elválasztani egymástól a tudományt és a vallást.

Ma már jól elkülöníthető mindkettő, nem látom, hogy hol lenne köztük véleményeltérés... Ami viszont kiakaszt, hogy ilyen 38%-os tudatlanhoz hasonlók kritizálják vagy az egyiket, vagy a másikat, mikor náluk jóval értelmesebb emberek tették fel rá az életüket, hogy előbbre legyünk.

2016. ápr. 4. 11:10
 43/57 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy átestem. Igyekszem mindent kritikusan nézni. Ettől függetlenül persze én is tévedhetek.

A vallás árnyoldalait gyakran hangoztatják, a tudományéról általában megfeledkeznek.

Korrupció, presztízs csaták, "gerontokrácia", kutatások ellehetetlenítése, gőg. Ez mind-mind része és hozzátartozik a tudományokhoz, manapság pedig egyre inkább. És ez, ilyen formában pontosan annyira szolgálja az emberiséget mint például a vallási fanatizmus.

Én is úgy tartom, hogy nem kell választani, felesleges és nem is lehet szembeállítani a kettőt, ha mindkettő jól működik. Ha az egyik, de inkább mindkettő rosszul működik akkor kezdik az emberek a kettőt versenyeztetni.

2016. ápr. 4. 11:30
 44/57 anonim ***** válasza:
0%

Látod, kérdező, ilyen tudatlanok, dogmatikusak, rugalmatlanok a vallásos emberek. Tele van hazugsággal a szent könyvük, mégis hisznek az állításaiban. Nem baj, hogy közben eltelt 2000 év, és hogy istennek semmi köze ezekhez a vallásokhoz, hanem ezeket csak emberek találták ki. Ami nem igaz a könyveikben, az csak mítosz, mese, de a többi már tényleg az igazság. A vallásos ember nem gondolkodik, és nem lehet őt meggyőzni.

A 60-ashoz hasonló zsidókat még megértem, mert nekik kell a vallás az elkülönüléshez, a többi nép elleni harchoz, és az igazság nem érdekli őket.

2016. ápr. 4. 11:37
 45/57 anonim ***** válasza:
54%

# 44/44 Időpont ma 11:37

Kár, hogy jelenleg az egyetlen ember aki valláskárosult, és nem hajlandó gondolkodni a saját dogmáin kívül, az te vagy :-(

2016. ápr. 4. 11:43
 46/57 anonim ***** válasza:
45, mert nem hiszek felnőtt koromra mesekönyvekben?
2016. ápr. 4. 11:53
 47/57 anonim ***** válasza:

# 46/46 Időpont ma 11:53

Nem. Hanem mert szerinted:

"ilyen tudatlanok, dogmatikusak, rugalmatlanok a vallásos emberek."

Aztán meg nem így van. És ezt hangoztatod oldalakon keresztül, semmit sem közelítve az álláspontodat a valósághoz. Ezt hívják dogmatikusnak. Mellesleg van egy 60%-os akit kapásból turbókeresztényeztél, pedig fogalmad sincs róla ki fia borja, meg engem is a vallásosak közé tettél, pedig távolról sem vagyok vallásos. De ugye nem tudsz különbséget tenni hit, vallás és egyház között, szóval nem veszem zokon.

2016. ápr. 4. 12:02
 48/57 anonim ***** válasza:
Szerintem az ilyen vallásos emberek valláskárosultak és képtelenek gondolkodni. Ők elhisznek minden baromságot, amit a vallásuk állít. Én nem mondom, hogy nem létezik valami felsőbbrendű, lehet, hogy létezik, lehet, hogy nem. Ők viszont hisznek benne egy hazug mese miatt, és csak az egyik, hazug verzióban. De az igazi istenhez, ha létezik, kevesebb közük van, mint nekem.
2016. ápr. 4. 12:08
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 38%!

Olyan téveszméid vannak a keresztyénséggel kapcsolatban, hogy hihetetlen. Persze szívesen elmesélem beked hogy mi az amiben hiszünk... De ha nem vagy rá kíváncsi, akkor ne alkoss véleményt olyan dologról, amiről gőzöd sincs!

2016. ápr. 4. 12:30
 50/57 anonim ***** válasza:

Nem állok senki pártjára. Amúgy sem egyszerűsíteném le egy szembenállásra ezt a fontos kérdést, szerintem ez hibás szemlélet.

Az igazság kutatását, keresését pártolom, legyen az tudományos, meditációs vagy személyes tapasztalatok szintjén.

2016. ápr. 4. 12:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!