Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit támogattok? A tudományt...

Mit támogattok? A tudományt vagy a vallást?

Figyelt kérdés
Én a tudomány mellett állok.
2016. ápr. 3. 23:41
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
68%
Tévedsz, nem akarok meggyőzni senkit, mert nincs miről. Ha az elejétől elolvastad volna a válaszokat, láthatnád, hogy ennek a szerencsétlennek saját maga által generált problémája van, én meg nem akarok neki segíteni kikecmeregni belőle.
2016. ápr. 4. 10:41
 32/57 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem többen is leírták tökérthetően, hogy semmi ellentét nincs tudomány és vallás között, és hogy tudományos kérdésekben természetesen a tudománynak van igaza, de ez a 38 %-os szerencsétlen meséli be magának hogy ő ha hívő lenne milyen hülyén gondolkozna. :D
2016. ápr. 4. 10:44
 33/57 anonim ***** válasza:
68%
Ja, és természetesen hívő oldalon is van olyan, egy nénivel vitatkoztam ezen pár oldalon keresztül. Ha érdekel, elküldhetem képernyőmentésben, 68 %-os. Tehát a hülyeség megtalálható mindkét oldalon, a 38-ashoz hasonló hülyék semmivel sem jobbak azoknál, akiket kritizálnak. :D
2016. ápr. 4. 10:46
 34/57 anonim ***** válasza:

# 37/37 Időpont ma 10:46

Hát, én ilyet eddig csak a hívő oldalon tapasztaltam, hogy ennyire... én komolyan nem értem a dolgot, még úgy sem, hogy például szerintem a "Tékozló fiú története" (mi mást ismerne az egyszeri nemkeresztény...), kifejezetten káros az egyénre és a társadalomra nézve is. De ez ettől független.

Ott kéne indulni, hogy a hitet, a vallást meg az egyházat különválasszuk. Mert 3 teljes mértékben különböző dologról van szó, és ameddig összemossuk őket, addig nem lehet érdemi vitát folytatni.

2016. ápr. 4. 10:51
 35/57 anonim ***** válasza:
Azért sok dolgot nem tudnánk hogyan megmagyarázni, ha nem volna a tudomány, nevetséges téveszmék volnának csak, melyek maximum erkölcsi és morális társasági és társadalmi összetartó erőt kovács9olnának, de ostoba maradna az én olvasatomban, például most azt is tudoményosan tagllaják, hogy maria Magdalénának és Jézusnak volt gyereke, ugyanis akkoron nem dicskedtek el a férfiak azzal, hogy ki a kedvesük, éppen bele lehetett ütközni a párjaikba, ilyenformán Jézus kapcsolatairól sincsen semmiféle további elképzelésünk, vagyis talán valamiféle elképzelésünk lehet, de tudományosan, az ábrázolásmódból a da vinchi kódból már vannak ésszerű következtetések rá, hacsak nem egy olyan áldokumentumfilmet láttam épp, melyről csak a vallási tótumfatumok vannak megygőződve, hogy baromság, ezt nem tudom, de mindenesetre a tudományosabb változat elég elgondolkodtató, a tudomány az sajnos nem mindig él erénnyel, nagyon sok félelmet is indukálhat, a MI TUDJUK effektus, de szerencsére ma már, talán még vallás nélkül is vannak viccesen megközelíthető túlzások, ami nem arra hajaz ki nem érti, hanem arra, hogy mindneki engedjen ki egy kicsit és törekedjen a tudásra, de ne vegye magát túl komolyan, végzetesen komolyan
2016. ápr. 4. 10:53
 36/57 anonim ***** válasza:
19%
A keresztény, muszlim és a többi vallás egyszer ugyanarra a sorsra jut majd, mint az egykori görög, német vagy római. Nevezetesen a történelem szemétdombjára. Ma már nevetségesen hangzik, hogy mindennek saját istene van, mint a görögöknél. Egyszer majd ezek a mesék is lejárnak. Szerencsére egyre kevesebb a tudatlan, vallásos, téveszmékkel küzdő ember. Ezeknek a vallásos hülyéknek az sem tűnik föl, hogy egy rakás vallás van, tehát csak egy lehetne igaz.
2016. ápr. 4. 10:53
 37/57 anonim ***** válasza:

Persze, ebből egyértelműen a legkárosabbnak az egyházat szokás beállítani, ennek sok esetben van is alapja, csak a "jó" dolgokat szokás nem megemlíteni.

A tékozló fiú, hát, igen... értem, mire gondolsz, de hát lényegében véve az egész kereszténységen végig megtalálható ez a vonulat, hogy legyünk "jók", de a "rosszak", akiknek meg kell bocsátani, semmivel sem járnak rosszabbul... Nem vagyok teológus, így nem akarok ebbe belemenni, de értem, mire gondolsz.

2016. ápr. 4. 10:55
 38/57 anonim ***** válasza:
74%

német helyett te szerintem a germánra gondoltál...

de mi az, hogy "igaz"?? "igaz"? te szerencsétlen, mikor vallások igazságáról beszélünk, akkor nem arról van szó, hogy a hozzájuk kapcsolódó mítoszok közül melyek az igazak XD mikor fogod már fel végre, te barom, hogy a vallásoknak nem az a lényege, hogy mi bennük az istenek/isten neve, meg hogy milyen történetekből állnak...

ennyi erővel szüntesd be az irodalmat is, meg a filmeket is, mert azok sem igazak...

2016. ápr. 4. 10:59
 39/57 anonim ***** válasza:

# 37/37 Időpont ma 10:55

Na igen. Ez az egész keresztényi/katolikusi "lehetsz akármilyen rossz, csak bánd meg" vonulat ez visszatetsző. De én sem vagyok teológus. :-)

# 36/37 Időpont ma 10:53

A vallások nem feltétlenül zárják ki egymást. Perspektíva. A vallási tanítások / "törvények" nagyobb része nemes egyszerűséggel pont azért született, mert nem tudtak valamit megmagyarázni, ezért felállítottak rá egy elméletet. Kezdve a sámánok varázsgombáitól.

Vagy a köz érdekében. Kezdve a ne lopjtól, a ne egyél sertésig (nyugodtan kérdezz meg egy képzett embert, a sertésellenesség konkrétan onnan van, hogy azt vették észre, hogy akik sertést esznek azok megdöglendenek. Nem tudták, hogy vírustól, és jobban át kell sütni, meg ilyenek, ezért azt mondták a köz hülyéjének, hogy ne egyél sertést, meg az égiek megharagszanak. Mert azt úgyse hitte volna el, hogy "mert megdöglesz te is, mint józsi."

2016. ápr. 4. 11:05
 40/57 anonim ***** válasza:
0%
A mai "tudománynál" még a vallás is majdnem jobb.....
2016. ápr. 4. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!