Mit támogattok? A tudományt vagy a vallást?
# 37/37 Időpont ma 10:46
Hát, én ilyet eddig csak a hívő oldalon tapasztaltam, hogy ennyire... én komolyan nem értem a dolgot, még úgy sem, hogy például szerintem a "Tékozló fiú története" (mi mást ismerne az egyszeri nemkeresztény...), kifejezetten káros az egyénre és a társadalomra nézve is. De ez ettől független.
Ott kéne indulni, hogy a hitet, a vallást meg az egyházat különválasszuk. Mert 3 teljes mértékben különböző dologról van szó, és ameddig összemossuk őket, addig nem lehet érdemi vitát folytatni.
Persze, ebből egyértelműen a legkárosabbnak az egyházat szokás beállítani, ennek sok esetben van is alapja, csak a "jó" dolgokat szokás nem megemlíteni.
A tékozló fiú, hát, igen... értem, mire gondolsz, de hát lényegében véve az egész kereszténységen végig megtalálható ez a vonulat, hogy legyünk "jók", de a "rosszak", akiknek meg kell bocsátani, semmivel sem járnak rosszabbul... Nem vagyok teológus, így nem akarok ebbe belemenni, de értem, mire gondolsz.
német helyett te szerintem a germánra gondoltál...
de mi az, hogy "igaz"?? "igaz"? te szerencsétlen, mikor vallások igazságáról beszélünk, akkor nem arról van szó, hogy a hozzájuk kapcsolódó mítoszok közül melyek az igazak XD mikor fogod már fel végre, te barom, hogy a vallásoknak nem az a lényege, hogy mi bennük az istenek/isten neve, meg hogy milyen történetekből állnak...
ennyi erővel szüntesd be az irodalmat is, meg a filmeket is, mert azok sem igazak...
# 37/37 Időpont ma 10:55
Na igen. Ez az egész keresztényi/katolikusi "lehetsz akármilyen rossz, csak bánd meg" vonulat ez visszatetsző. De én sem vagyok teológus. :-)
# 36/37 Időpont ma 10:53
A vallások nem feltétlenül zárják ki egymást. Perspektíva. A vallási tanítások / "törvények" nagyobb része nemes egyszerűséggel pont azért született, mert nem tudtak valamit megmagyarázni, ezért felállítottak rá egy elméletet. Kezdve a sámánok varázsgombáitól.
Vagy a köz érdekében. Kezdve a ne lopjtól, a ne egyél sertésig (nyugodtan kérdezz meg egy képzett embert, a sertésellenesség konkrétan onnan van, hogy azt vették észre, hogy akik sertést esznek azok megdöglendenek. Nem tudták, hogy vírustól, és jobban át kell sütni, meg ilyenek, ezért azt mondták a köz hülyéjének, hogy ne egyél sertést, meg az égiek megharagszanak. Mert azt úgyse hitte volna el, hogy "mert megdöglesz te is, mint józsi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!