Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit támogattok? A tudományt...

Mit támogattok? A tudományt vagy a vallást?

Figyelt kérdés
Én a tudomány mellett állok.
2016. ápr. 3. 23:41
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
19%
Még azt is tagadod, hogy isten a saját képére teremtette szerintetek az embert? És hogy ő teremtette szerintetek a világot? Egy kis őszinteséget azért elvárnék egy turbókereszténytől legalább.
2016. ápr. 4. 10:08
 22/57 anonim ***** válasza:
13%

Nem értem, miért generálod a hülyeséget magadnak. Szerintem rajtad kívül mindenki felfogta a mondandóm lényegét, csak neked esik nehezedre.

Ja, amúgy a tudományhoz sincs semmi közöd. :D Úgyhogy nehezen foglalhatsz állást egyik vagy másik mellett.

2016. ápr. 4. 10:13
 23/57 anonim ***** válasza:
28%
Látod, falra hányt borsó egy valláskárosulttal vitatkozni, csak nettó személyeskedésre telik tőlük. Szerencsére már csak néhány évtized és a birkapásztorok írta mesekönyveik végleg a szemétben végzik, az ostoba hiedelmeikkel együtt. A vallás a létező legnagyobb csapás ami az emberiséggel történhetett.
2016. ápr. 4. 10:17
 24/57 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a legnagyobb csapás, hogy apád spermái közül te voltál a legéletképesebb. Látod, ez elég nagy szívás.
2016. ápr. 4. 10:22
 25/57 anonim ***** válasza:
100%

A tudomány és a vallás nem ellenségei egymásnak, hanem kiegészítői.

A tudomány a világ megismerésének racionális, de érték semleges útja. Igazolt ismeretek gondolati rendszere, ami önmagában érték, de maga nem foglal állást emberi értékekről.

A vallás viszont a mindennapi élet során a gyakorlatban megélt hit. A hitünk (akár vallásos akár nem vallásos hitről van szó) az a dolog ami motiválja tetteinket és eligazít abban, hogy mi jó és mi rossz morális értelemben. Az istenhívő ember hite erőt ad számára. Az isteni üzenetek pedig gyakran szimbolikus eszközök segítségével az érzelmekre hatnak. Ami a vallásban szembekerülhet a tudománnyal az nem az igaz hit része, nem az isteni üzenet, hanem az ember által hozzáköltött mitológia.

2016. ápr. 4. 10:28
 26/57 anonim ***** válasza:
62%
És mitológiában hibát keresni pont annyira érdemes, mint A Gyűrűk Urában, de ezt ezek az agyhalottak nem képesek felfogni.
2016. ápr. 4. 10:30
 27/57 anonim ***** válasza:
0%
És annyi igazság is van a vallási könyvekben, mint a Gyűrűk urában.
2016. ápr. 4. 10:35
 28/57 anonim ***** válasza:
Vicces hogy oldalakon keresztül úgy próbáljátok meg "meggyőzni a másikat" hogy szidjátok. :)
2016. ápr. 4. 10:38
 29/57 anonim ***** válasza:
100%

:D

Képzelem, mennyire ismerheted. Meséld el nekem kérlek 15-20 mondatban, miről szól a Biblia vagy a Korán. Nem fogod tudni, így olyanról alkotsz véleményt, amiről fogalmad sincs.

2016. ápr. 4. 10:40
 30/57 anonim ***** válasza:
Úgy néz ki, nem csak hívő oldalon vannak olyan hülyék akik szó szerint akarják értelmezni a Bibliát :-D
2016. ápr. 4. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!