Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudták elítélni...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért nem tudták elítélni Biszkut, amikor ő sem tagadta, sőt büszkén bizonygatta bűneit?

Figyelt kérdés
Természetesen nem börtönbüntetést vártam a bíróságtól, hanem "csak" a luxusnyugdíj befagyasztását ill. visszamenőleges hatályú visszafizettetését, a börtönbüntetés mártírt csinált volna belőle, nem volt neki sok hátra ill. nem is érzett volna belőle sokat.
2016. ápr. 2. 19:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
5%

Nem olvastad végig de mind1

ha ártatlan lett volna akkor nem ismételtették volna meg az eljárást. A megismételtetés időhúzás volt nehogy időben kiszabják az ítéletet.

És én is ismétlem: ha ártatlan lett volna akkor az 1. körben felmentik. De maga a belügyminiszter nem lehetett ártatlan egész egyszerűen azért mert ő volt az illetékes miniszter így ő volt a felelős! És nem lehetett más!

2016. ápr. 2. 23:47
 12/20 anonim ***** válasza:
37%

Hlyeségeket írsz, nem vagyok hajlandó ezt folytatni. Olvass utána hogy mi mikor volt és úgy általában!

Szevasz tavasz!

2016. ápr. 2. 23:50
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

"ha ártatlan lett volna akkor nem ismételtették volna meg az eljárást. "

Azért ismételtették meg mert egészen abszurd volt a birósági eljárás (rengeteg eljárásjogi, és perrendtartási hibával) Még úgy is, hogy visszamenölegesen hoztak egy B. -ra szabott törvényt.

"időhúzás volt nehogy időben kiszabják az ítéletet. "

Időhuzás valóban volt a bíróság és az ügyészség részéről. Miért? Mert Ők is tudták, hogy nem tudják törvényesen elítélni, vagy csak jelképes (felfüggesztett itélettel) Az inkvizitor kommunistázoktól tartottak.

"ha ártatlan lett volna akkor az 1. körben felmentik."

A sortűz vádpontban felmentették, csak a kommunizmus tagadása és a vadászlőszerek miatt ítélték felfüggesztettre.

De ha letöltendőt is kapott volna akkor sem ment volna böribe, mert vitték volna a Kúriáig (v. Legfelsőbb Bíróság), majd Strasburgig, és ott biztos felmentették volna mert mind a komm. tagadása, mind a személyre szabott törvényt visszamenőleges hatállyal alkalmazták volna.

Ezenkivül kérhetett volna halasztást eü-i állapotára való tekintettel az itélet végrehajtása tárgyában.

2016. ápr. 3. 00:03
 14/20 anonim ***** válasza:
10%
Jó tudni hogyha most a tömegbe lövetnek akkor a belügyminiszter hátradölve sakkozhat mert neki nincs köze hozzá. Azért az durva mekkora kommunisták élnek még mindig hány évesnek teccik lenni?
2016. ápr. 3. 00:24
 15/20 anonim ***** válasza:
nem értem, miért kell megint a kommunistakártyához nyúlni... nem mondott semmi olyat, ami a politikai beállítottságára utal, csak simán az általa ismert tényeket mondta el, de persze ha valakinek nem tetszik a véleménye, akkor egyből kommunista... vagy náci... vagy libsi... ebből a háromból mindig rá lehet húzni valamelyiket a vitapartnerre, ugye? szánalmas vagy
2016. ápr. 3. 03:22
 16/20 anonim ***** válasza:
Fogalmazd már meg ki a kommunista mert ha biszku nem az akkor nem tudom ki. Szánalmas vagy ahogy egy mészárost védesz. Mi az indoka az ilyen embereknek mint te hogy egy tömeggyilkost védenek? Mert a muszlimoknak az hogy az amerikai katonák is ölnek gyerekeket mwg nőket erőszakolnak akkor ők is megteszik. Neked mi az indokod hogy egy kommunistát védesz?
2016. ápr. 3. 07:00
 17/20 anonim ***** válasza:
Egyszerű: mert nem akarták.
2016. ápr. 3. 07:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Milyen szövegértelmezési képességekkel rendelkezel... Nem védtem egy szóval sem Biszkut, ha neked ez jön le, akkor a hiba a te fejedben van.
2016. ápr. 3. 09:33
 19/20 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy miért nem a rendszerváltáskor foglalkoztak az ügyével, amikor még kb. 70 éves volt? Tény, hogy bűnös, de miért pont 2010-től kellett az üggyel foglalkozni? Addigra már eltelt 20 év...

Ez az eset is jól mutatja, hogy mindent meg lehet úszni itthon és hogy képtelenek vagyunk a múltunkkal elszámolni.

2016. ápr. 3. 17:11
 20/20 A kérdező kommentje:

#19: Mert az Antall-kormány azt hitte, hogy a kommunisták megjavíthatók, demokraták faraghatóak belőlük, az MSZP és Fidesz-kormányok pedig a pufajkát öltönyre cserélték.

Melyik vád koholt ellene?

Érdekes ez a kettős mérce, hogy a náczivadászok főleg a Vízengúz központtal az élen koholt, bizonyíthatatlan vádak alapján száz év körüli csendőröket, lótifuti közkatonákat zárnának életfogytra, miközben a komcsi diktatúra egyik elsőszámú emberét, a megtorlásokért közvetlenül felelős Biszkut szabadon bocsátanák.

Jah, mert az közülük való, az ő kutyájuk kölyke...

A másik, ugyan Erich Honecker-re közvetetten is nehezen lehetett bizonyítani a bűnösséget, mégis nem haboztak a németek perbe fogni és elítélni, mert mindenki tudta, hogy bűnös a füle hegyéig.

42%-os, te milyen történelemszemléletet vallasz ? Elítéled a kommunizmust névleg, de mosdattad / dicsőítetted a Tanácsköztársaságot, aztán a második világháborús, sztálini Szovjetuniót szintúgy, és most meg Biszku védője vagy.

2016. ápr. 3. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!