Nemjobbikosokat kérdezem: Mi a véleményetek a Magyar Gárdáról? Maradjon vagy szünjön meg? Indokold a válaszod!
Milyen negatívumai vannak és milyen pozitívumai?
De tényleg csak NEM JOBBIKOSOK válaszoljanak.
"Akkor már én meg mondhatnám, hogy akik onnan kiszabadultak, azok beálltak a Gárdába.
Hagyjuk már ezt a mocskolódást! Igenis rasszisták. A rasszizmus nem csak a tetlegességben nyilvánul meg. De ha már itt tartunk, igenis vertek cigányokat, csak nem úgy mint a Gárda "képviselői". Azt ők is érzik, hogy ez már túlzás lenne."
Ilyen alapon az is rögtön rasszista, aki felpofoz egy cigányt, pedig nem is gárdista! Nem ráérnétek akkor rettegősdit játszani, ha majd tényleg bajt csinálnak? Majd akkor én is azt mondom, hogy oszoljanak fel. Egyébként az itt élő kisebbségre miért is nem sütöd rá a rasszista jelzőt?
Utolsó:
Miért üldözik a cigányokat? ISTENEM. Ez igenis rágalom, amit te állítassz. Érvekkel támaszd alá. Abban egyetértek hogy félkatonai szervezet, és? Semmi erőszakosat nem csináltak. Mikor üldözték a cigányokat? ÉS igen, már mentettek emberi életeket a cigányterrorból.
"Könyörgöm, aki "cigányfertőzött" területen lakik, az bizony a bűnözést a cigányokkal azonosítja."
Ok! De attól még nem a cigányokat kéne üldözni, hanem a bűnözőket. Az nem normális, hogy egy kisebbségit félholtra vernek az utcán, csak mert a "fajtársai" közül sok a bűnöző. Te mit szólnál hozzá, ha Ausztriában neked rontana egy csapat kigyúrt állat az utcán és megverne, mert magyar vagy és a magyarok tolvajok? Na ugyanez folyik itt.
"Teljesen felesleges itt dobálózni a diszkriminatív, rasszista, antiszemita szavakkal. "
Egyáltalán nem fölösleges.
Nem azt mondjuk, hogy nem kell megbüntetni a bűnöző cigányokat. De nem azért kell megbüntetni őket, mert cigányok (amit mellesleg a Gárda tesz), hanem mert megsértették a törvényt.
"Tudod akit lekéselnek egy kis apróért, vagy ellopják az értéktárgyait, azokat a legkevésbé sem érdekli hogy most minek titulálják őt azért, mert onnastól kezdve utálja a cigányokat és óvakodik tőlük."
És erre az a válasz, hogy az első szembejövő cigányt agyon kell verni? Hát gratulálok!
"Én is így vagyok vele, számtalanszor kezdtek ki velem, szerencsére kék-zöld foltokkal megúsztam általában. "
Nem mondom, én is tartok a cigányoktól, de attól még nem tartok etikusnak és demokratikusnak egy olyan szervezetet, amely önkényesen kezébe véve az igazságszolgáltatást, külön arra hegyezi ki a működését, hogy őket üldözze.
"De már lopták el 30e ft-os biciklimet, elmentünk a rendőrségre, aztán egyik cigánycsaládnál pár háznyira tőlünk egy ugyanolyan bicikli jelent meg pont azóta. Szóltunk is a rendőröknek arra se vették a fáradtságot hogy megnézzék."
Ez a rendőrséget minősíti. De erre egy demokráciában nem a válasz, hogy akkor szervezünk egy Gárdát, ami jól megbünteti a cigányokat.
"Tudod ez a gáz, hogy a cigánynak több joga van manapság mint az "őslakosnak", és annyira divat lett mostanság dobálózni a rasszista, fasiszta, antiszemita, náci szavakkal. Tenni kellene már valamit és én ezt a valamit a jobbikban és a gárdában látom. Remélem sokan elgondolkoznak még ezen."
Na ez aztán az objektív hozzáállás.
Valóban sokat dobálóznak ezekkel a szavakkal, de a Jobbik és a Magyar Gárda esetében ezek éppen telibe találtak.
De ha még csak ennyi lenne, akkor azt mondanám, hogy jól van, legyenek antiszemiták, meg rasszisták! Hogyha állna fölöttük valaki, aki visszafogná őket, hogy ténylegesen az ellen lépjenek fel, aki megérdemli a büntetést és azt ne bántsák, aki nem tett semmit, akkor nem érdekelne, hogy ők, személy szerint milyen elveket vallanak. De amíg a törvényt nem tisztelve, önbíráskodva, szabadon rohangálnak az utcán és azt vernek meg, akit akarnak, addig semmivel nem jobbak az általad olyannyira lenézett cigányoknál.
L
L
Te totál nem vagy képben. Az egész kommented tömör hazugság, és ostobaság. Nem is tudok rá mit válaszolni. Kb az ellentettje az igaz az egésznek.
Komolyan nem értem, mikor volt úgy, hogy egy gárdista, vagy akárki egy utcán szembejövő cigányt agyonvert, "csak úgy"?
Ki mondta hogy az összes cigány meg akarják büntetni? Csak a bűnözőket kell. ENNYI. Nem kell egyből mondvacsinált okból rettegni.
De igen, ez a válasz. Mit tehet az ember a kormány ellen? Ha megszavazzák, 4 évig nem lehet tenni semmit sem. A rendőrség ugyanolyan tehetetlen marad és semmirekellő. Inkább megállítják a fényes nappal lámpa nélkül bicikliző öregnénit, minthogy a bűnözőket próbálják üldözni. Mégis mit tegyen az ember, ha nem próbálja magát megvédeni, bármi áron?
"De amíg a törvényt nem tisztelve, önbíráskodva, szabadon rohangálnak az utcán és azt vernek meg, akit akarnak, addig semmivel nem jobbak az általad olyannyira lenézett cigányoknál."
ez így egy tömör hazugság, hülyeség, ostobaság. Egy nulla semmi. Nem értem honnan szeded ezt a tömör hülyeséget, amit ide leírtál.
"Szerintem te nem igazán vagy képben, hogy mi is az a Gárda."
Szerintem meg téged abszolút nem érdekel, hogy mi mit mondunk.
"Felőlem megszűnhet a gárda, ha a rendőrség végezné normálisan a dolgát. "
Na ez a beszéd!
De akkor egy normális demokráciában itt az a módszer, hogy olyan vezetést kell választani, ami megreformálja a rendőrséget és nem olyat, ami független, civil szervezetek kezébe adja az igazságszolgáltatást, aminek a működését senki nem ellenőrzi.
"Ha be lenne vezetve a csendőrség, hogy megelőzzék bűnt(ne csak üldözzék). Felőlem kormányozhat a FIDESz vagy az MSZP az örökkévalóságig, ha jó útra térnek, és nem követnek el egy rakat baklövést, és az én és a nép érdekét próbálják szolgálni. Ha nem az lesz a legnagyobb gondjuk hogy a másik pártot bemocskolják. Ha nem lopnak. "
És szerinted a Jobbik más?
Fel kell, hogy világosítsalak, egyáltalán nem.
Pont ugyanolyanok. Pont ugyanúgy mocskolódnak és meg fogod látni, pont ugyanúgy fognak lopni, mint a többiek.
"Bár a gárdát pótolni kéne valamivel"
Azt senki sem mondja, hogy nem kéne pótolni, hogy nem kéne tenni valamit a bűnözés ellen, de egy demokráciában ez a gárdistásdi nem működik. Nem működhet.
"Az átlagemberek nem tudnak egymással úgy kommunikálni, nem lehet őket irányítani, így a gárda mégiscsak hasznos lehet."
Ez a mondatod egy nagy paradoxon. Elvégre maga a Gárda is átlagemberekből áll. A Gárda létének jóváhagyásával azt mondod, hogy a nép tegyen igazságot maga. Ez maga a definíció szerinti anarchia.
"Ha titeket a munkásörségre emlékeztet akkor sajnálom."
Ha te meg azt hiszed, hogy ha a Jobbik hatalomra jut és a Gárdát legalizálják, akkor előbb-utóbb nem fognak a gárdisták téged is megverni arra hivatkozva, hogy zsidó vagy, vagy valami más, akkor meg én sajnállak téged.
"Ilyen alapon az is rögtön rasszista, aki felpofoz egy cigányt, pedig nem is gárdista! "
Nem. Az a rasszista, aki azért pofoz fel egy cigányt, mert cigány. Ha azért pofozod fel, mert lopott tőled, akkor az nem rasszizmus. De a gárdisták azért "pofozkodnak", mert utálják a cigányokat. Nagy különbség.
"Nem ráérnétek akkor rettegősdit játszani, ha majd tényleg bajt csinálnak?"
Akkor már rég késő lesz. Amúgy pedig már meg is tették.
Ezt hívják úgy, hogy eső után köpönyeg.
Ennyi erővel mondhattad volna a 30-as évekbeli németeknek, hogy majd akkor lázadozzanak az NSDAP ellen, ha jönnek a pogromok, meg a diktatúra. Nevetséges.
"Semmi erőszakosat nem csináltak"
Mint szervezet nem. De a tagjai igen. És akkor már mi akadályozza meg őket, hogy legközelebb szervezetileg erőszakoskodjanak?
L
De én azt mondom, hogy ha hinni akarsz nekik, hát higgyél! Senki nem akadályoz meg ebben. Én innen nem foglak tudni meggyőzni és nem is akarlak. Tégy belátásod szerint!
Csak tudod, az a visszataszító, hogy felteszel egy kérdést, amiben te már rég állást foglaltál és ezt súlykolod a neked ellentmondókba.
Ezt hívják úgy, hogy provokáció.
De én itt befejeztem.
Kifejtettem a véleményem és a válaszodra nem vagyok kíváncsi, mert úgyis tudom mit akarsz mondani.
Úgyhogy ne törd magad! Többet nem jövök ide.
Még csak annyit mondanék, hogy felőlem maradhat a Gárda, csak akkor rendeljék alá egy felelős szervnek, egy minisztériumnak, vagy akárminek, ami féken tartja őket, ha arra van szükség. Kiemelem, HA ARRA VAN SZÜKSÉG. De amíg senkinek nem felelősek, csak a saját vezetőiknek, addig semmivel nem jobbak egy őjabb bandánál, ami járja az utcákat és félelmet kelt, a munkásőrségnél, vagy az SS-nél.
Nekem ez a véleményem. Ha megfontolod, megfontolod, ha nem, hát Istenem.
Részemről ennyi.
Na csá!
L
Én még olyanról sem hallottam hogy valamelyik tagja önmagában erőszakoskodott volna, plána rasszista indíttékból.
"Az átlagemberek nem tudnak egymással úgy kommunikálni, nem lehet őket irányítani, így a gárda mégiscsak hasznos lehet." Itt tényleg elég rosszul fejeztem ki magam, na mindegy ez lényegtelen rész.
"Akkor már rég késő lesz. Amúgy pedig már meg is tették."
ezt nem teljesen értem, mikor és mit tettek meg?
"Szerintem meg téged abszolút nem érdekel, hogy mi mit mondunk."
De igen érdekel mit mondotok, de az orbitális, tömör, abszurd baromság valamiért tényleg nem érdekel...
"És szerinted a Jobbik más?
Fel kell, hogy világosítsalak, egyáltalán nem.
Pont ugyanolyanok. Pont ugyanúgy mocskolódnak és meg fogod látni, pont ugyanúgy fognak lopni, mint a többiek."
Szerintem igenis más, de ezt csak úgy tudhatom meg, ha bejutnak a parlamentbe. Te sem és én sem tudjuk megmondani mi lenne ha... És eddig nem mocskolták a többi pártot mindenfajta rágalommal, pláne nem 10-20 éves egyetemista, félreérthető magánéleti képekkel.
Remélem érzed a külömbséget a milliárdos sikkasztások és a péniszpumpa esete között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!