Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nemjobbikosokat kérdezem: Mi...

Nemjobbikosokat kérdezem: Mi a véleményetek a Magyar Gárdáról? Maradjon vagy szünjön meg? Indokold a válaszod!

Figyelt kérdés

Milyen negatívumai vannak és milyen pozitívumai?

De tényleg csak NEM JOBBIKOSOK válaszoljanak.

2010. ápr. 4. 23:20
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
24%
Ez a nem köthető a Jobbikhoz dolog minimum hogy vicces. Vona a főnök mindkettőben, de semmi közük egymáshoz. Persze...
2010. ápr. 4. 23:44
 12/41 anonim ***** válasza:
8%
Párthadsereg ilyesztő, mi lesz később pár gárdista az ajomon koppogtat hajnali 1-kor mert nem a jobbikra szavaztam.
2010. ápr. 4. 23:44
 13/41 anonim ***** válasza:
Ha már sokak szerint párthadsereg, akkor hol vannak a fegyvereik? Ilyen alapon kaszlizzuk be a sportlövőinket is. Vertek már zsidót, cigányt? Nem. Akkor miért antiszemita és rasszista? Annyi ütődött van akik azt hiszik, hogy minden gárdista 2010-ben az 1933-as felfogással rendelkezik. Majd az EU tagjaiként és NATO tagokként sanszunk lehet egy fasiszta diktatúrára? Szerintem ezért zárták be a sárgaházat. Akik onnan kiszabadultak, azok most itt riogatnak a téveszméikkel.
2010. ápr. 4. 23:46
 14/41 anonim ***** válasza:
8%
Én azt utálom benne, hogy radikális, meg szélső jobboldali, meg ők mondják, hogy így nem utálják a cigányokat, meg a zsidókat, meg úgy nem, közbe virít róluk... Meg ez az egész lázadás, meg radikalitás nekem nem jön be...
2010. ápr. 4. 23:47
 15/41 anonim ***** válasza:
53%

Előnye, hogy végre felveszik az emberek a kesztyűt a köztörvényes bűnözés ellen.

Viszont mindenképpen meg kell szüntetni, mert hiába akarnak jót és hiába vn a tagjaik között rengeteg értelmes ember

1) Maga a szervezet a bűnözést a cigánysággal azonosítja, ami diszkriminatív és igazságtalan.

2) Ez az egész elv, hogy az egyszerű ember fegyvert fog és rendet csinál, sok olyanban is félelmet kelt, akinek egyébként a Gárda alapelveiből kiindulva nem kéne tartania tőlük. Az idősebbekben a Munkásőrség, a mégidősebbekben az SS képét idézi fel, ami egyértelműen rossz. Még ha nem is akarják ezeket a szervezeteket követni, akkor is a látszat sokat számít. Pláne egy demokrációban.

3) Egy állam alapvetűen úgy működik, hogy a polgárok adóznak és a kormányzat ebből kiképez olyan embereket, akik hivatásszerűen védik a polgárokat, tartják be a törvényt és felelősek a kormányzatnak. Az már az anarchia határa, ha az átlagpolgár kezd el, a saját elvei szerint, mindenkitől függetlenül, senkinek sem tartozva felelősséggel, rendet tenni.

L

2010. ápr. 4. 23:50
 16/41 anonim ***** válasza:
11%

Maradjon, különben:

Demokráciaaa? demokráciaaaaaaaaa

Deeeeemmmoooooo....

...kkrráááciaaaaa

hahóóóó

Hmm.. ez eltűnt.

2010. ápr. 4. 23:52
 17/41 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, aki "cigányfertőzött" területen lakik, az bizony a bűnözést a cigányokkal azonosítja. Akárki akármit mond, TÉNY hogy a bűnözési ráta a cigányoknál kiemelkedően magas. Teljesen felesleges itt dobálózni a diszkriminatív, rasszista, antiszemita szavakkal. Tudod akit lekéselnek egy kis apróért, vagy ellopják az értéktárgyait, azokat a legkevésbé sem érdekli hogy most minek titulálják őt azért, mert onnastól kezdve utálja a cigányokat és óvakodik tőlük. Én is így vagyok vele, számtalanszor kezdtek ki velem, szerencsére kék-zöld foltokkal megúsztam általában. De már lopták el 30e ft-os biciklimet, elmentünk a rendőrségre, aztán egyik cigánycsaládnál pár háznyira tőlünk egy ugyanolyan bicikli jelent meg pont azóta. Szóltunk is a rendőröknek arra se vették a fáradtságot hogy megnézzék. Nagyszülőktől meg haszonállatot loptak kb 100e ft értékben, a rendőrök szintén lesz@rták magasból. Mondták hogy kiküldenek valami helyszínelőt de még abból sem lett semmi. És egyértelmű hogy cigány volt, mert a városnak azon részén laknak ahol az emberel 80%-a cigány. Tudod ez a gáz, hogy a cigánynak több joga van manapság mint az "őslakosnak", és annyira divat lett mostanság dobálózni a rasszista, fasiszta, antiszemita, náci szavakkal. Tenni kellene már valamit és én ezt a valamit a jobbikban és a gárdában látom. Remélem sokan elgondolkoznak még ezen.
2010. ápr. 4. 23:58
 18/41 anonim ***** válasza:
54%

"Maradjon!

Hagyományok,összetartás,tisztelet. "

Ha csak ennyi lenne az egész, akkor senkinek semmi baja nem is lenne velük. De sajnos ez csak az álca a cigányüldözés és az önkényes "rendcsinálás" mellett.

Amúgy valóban nem a Jobbik "párthadserege", de az elveik ugyanazok. És ez sokaknak rémisztő.

"Válaszolhatnál értelmesen is, mert szerintem ezt a mocskolódást, rágalmazást senki sem veszi be, még a nemjobbikosok sem. Próbáld alátámasztani valamivel."

Antiszemitának én nem nevezném őket. Ez a mai zsidózás már rég nem antiszemitizmus.

Szó szerint fasisztának sem, de annak, amit ma a fasiszta és náci fogalmak alatt értenek, annak igen. Mert valóban az. Ultranacionalista, rasszista, fajgyűlölő szervezet. Ez nem vád. Ez tény.

Szélsőjobboldali félkatonai szervezet. Van akinek nem tűnik fel, hogy az?

"A Gárdisták mióta vannak fekete nagymagyarországos pólóban, és mióta járkálnak részegen bandákban?"

Mióta létezik a Magyar Gárda. Amúgy szerintem a kedves válaszoló arra a csoportra gondol, akik előszeretettel csatlakoznak az ilyen szervezetekhez, nem feltétlenül magára a szervezetre.

A többségnek nem magával a szervezettel van a baja, hanem a tagjai fellépésével. Lehet, hogy más országokban is vannak nemzeti gárdák, de hogy nem üldözik a kisebbségeket, nem masíroznak fel-alá, hogy megfélemlítsék az embereket és nem fenyegetőznek azzal, hogy majd ők "rendet" tesznek, az biztos.

"Ha már sokak szerint párthadsereg, akkor hol vannak a fegyvereik? Ilyen alapon kaszlizzuk be a sportlövőinket is. Vertek már zsidót, cigányt? Nem. Akkor miért antiszemita és rasszista? Annyi ütődött van akik azt hiszik, hogy minden gárdista 2010-ben az 1933-as felfogással rendelkezik. Majd az EU tagjaiként és NATO tagokként sanszunk lehet egy fasiszta diktatúrára? Szerintem ezért zárták be a sárgaházat. Akik onnan kiszabadultak, azok most itt riogatnak a téveszméikkel."

Akkor már én meg mondhatnám, hogy akik onnan kiszabadultak, azok beálltak a Gárdába.

Hagyjuk már ezt a mocskolódást! Igenis rasszisták. A rasszizmus nem csak a tetlegességben nyilvánul meg. De ha már itt tartunk, igenis vertek cigányokat, csak nem úgy mint a Gárda "képviselői". Azt ők is érzik, hogy ez már túlzás lenne.

" Maradjon, különben:

Demokráciaaa? demokráciaaaaaa

Deeeeemmmoooooo....

...kkrráááciaaaaa

hahóóóó

Hmm.. ez eltűnt."

Ezzel mire akarsz célozni?

Pont hogy az ő működésük veszélyezteti a demokráciát.

Az nem demokrácia, ahol egy szélsőséges, radikális párthoz kötődő (nem feltétlenül azzal együttműködő, de azonos elveket valló) szervezet önkényesen a kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

Akár közük van a Jobbikhoz, akár nem, az tuti hogy őket fogják támogatni.

Nem hiába tiltották be. És az nem a zsidó nagytőke összeesküvése volt, ahogy a jobbikosok szeretnék beállítani. Alapos okai voltak/vannak.

L

2010. ápr. 5. 00:04
 19/41 A kérdező kommentje:

23:45

Szerintem te nem igazán vagy képben, hogy mi is az a Gárda. Szerintem inkább maradj ki a politikából.

2010. ápr. 5. 00:05
 20/41 A kérdező kommentje:

Tudjátokmit?

Felőlem megszűnhet a gárda, ha a rendőrség végezné normálisan a dolgát. Ha be lenne vezetve a csendőrség, hogy megelőzzék bűnt(ne csak üldözzék). Felőlem kormányozhat a FIDESz vagy az MSZP az örökkévalóságig, ha jó útra térnek, és nem követnek el egy rakat baklövést, és az én és a nép érdekét próbálják szolgálni. Ha nem az lesz a legnagyobb gondjuk hogy a másik pártot bemocskolják. Ha nem lopnak. De erre nem sok esélyt látok, miért változnának meg, ha 20 év alatt sem voltak erre képesek? Bár a gárdát pótolni kéne valamivel, mivel azért volt szerepe pl árvíznél, stb. Az átlagemberek nem tudnak egymással úgy kommunikálni, nem lehet őket irányítani, így a gárda mégiscsak hasznos lehet. Ha titeket a munkásörségre emlékeztet akkor sajnálom.

2010. ápr. 5. 00:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!