Orbán Viktor szerintetek miért olyan konzervatív a Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű témában? Nem kéne azért egy kicsit nyitottabbnak lennie, elvégre a 21. században élünk?
"Ha mindenhol abberáltak élnènek akkor az emberi faj kipusztulna. az emberisèg két legfőbb célja közül a fajfenntartás ugrott is.
És ezért mondom hogy az azonos nemükhöz vonzódók miért ne kapjanak lehetőséget arra hogy házasodjanak."
Ez a leghülyébb érvelés, amit eddig olvastam. Tehát, azért ne házasodhassanak, mert akkor hirtelen mindenki meleggé válik és kipusztul az emberiség. Óriási logika...
Ha az természetes valakinek hogy nő a nővel férfi a férfival akkor már igen nagy gondok vannak. Erre is utaltam már az előbb, és hogy mièrt nem természetes, azt elég könnyű belátni még egy homokosnak is.
De hogy hozzak egy másik példát. Van aki megszállottam lop, őt ugye kleptománnak hívjuk és ez egy betegség, pedig neki tök normális. Van, aki magát mutogatja az utcán, őket vagy andrássy-köcsögnek vagy szatírnak hívjuk. Nekik teljesen normális, hiszen így tudnak "kiteljesedni". Valamiért mégsem szeretjük őket és féltjük tőlük gyerekeinket.
Tudod a kopaszság genetikai tulajdonság, egyfajta hiba, betegség. (Talán most találták meg a napokban a felelős gént.)Csak olyanfajta, ami nem akadályozza az emberi faj további fennmaradásának biztosítását. A saját nemünkhöz való vonzódás viszont az evolúció egyik mellékága, és ahogy te is mondtad, nem feltétlen tehetsz róla, így aztán betegség.
Igen, nálam abberált=meleg=b.... csak nem írhatom ki ötször mert a csúnyaszó ellenőrző nem engedi. (Off:A b... szó egyébként a francia vagy német buserant szóból jön ami homokost jelent, szóval nem értem az ehhez köthető általános felháborodást...)
"De azért, hogy a kicsi lelked megnyugodjon, és megértsd a szöveget átfogalmazom: Ha mindenki abberált lenne..."
De nem mindenki "abberált" (sicc!), és most a házasságról volt szó. Ez ellen pedig még mindig nagyon hülye érv az, h ha mindenki meleg lenne, akkor...
Furcsa. Csak én ragadtam le ott, hogy a meleg házasságot egyenértékűnek bélyegezte egyik hozzászóló az állatok- és tárgyakkal való "házasságot"??? What the fuck - már elnézést.
És amúgy a melegek többsége nem lenne heteró, sőt. Egyikünk se. A társadalmi kirekesztés, beskatújázás, negatív viszonyulás miatt. Ha elfogadott lenne és nem érne minket atrocitás akkor elég kevés ember "akarna" heteró lenne (szerintem senki, de mindig vannak kivételek).
És a házasság megvan tiltva az azonos neműeknél. Mivel az alaptörvény férfire és nőre korlátozta a házasság intézményét. Ennek megváltoztatásához népszavazás szóba se jöhet. Alaptörvény (az alkotmányt) csak a parlament 2/3-os fölényével lehetne, erre nem látok túl sok esélyt.
Ha: megölnének minden meleget is lennének utána. Vajon miért? Mert természetes, a természetben létezik. Nem egy fajról van szó amit kilehetne irtani.
A betegséges hozzászólásokhoz. Melegtáborok, programok a "kigyógyításra" egyik se vált be úgy ahogy akarták. Embertelen.
Amilyen lelki problémákat okoznak a homofób emberek a melegeknek az valóban tragikus.
Magyar emberek támadnak magyar embereket. Szégyen, hogy a szexuális vagy nemi orientáció miatt közösítenek ki embereket.
Az, hogy az előbbiek miatt sokan inkább lennének mások mint akik... embertársaitokkal műveltek ilyeneket. Ha barátaid között vagy a családodban lennének homoszexuálisok vagy akár transzneműek, lebetegeznéd - kiközösítenéd - már már pokolra kivánnád. Gratulálok hozzá. Nagyon szép. Holott lehet olyan emberről van szó aki tűzbe menne érted. Vagy még ha nem is ismered. Egy másik embert anélkül, hogy tudnád ki megbélyegzed. Ez aztán a fejlett társadalom és életszemlélet.
Ha házasodnának kihalna a világ? A fejem fogom már de komolyan.
És annyira vicces, hogy a házasság intézményét korlátozzátok le csak és kizárólag az utód nemzésre. Akiknek nem lehet gyerekük? Ne házasodjanak? Na ez, betegség. Szóval nekik sem lenne szabad mert betegek és nem lehet gyerekük.
Szerintem elég sok árva van aki szeretetre vágyik. Lényegtelen, hogy milyen neműek a szülei amíg gondoskodnak róla, iskolába járatják, figyelnek rá és szeretik. De ezek szerint nem.
Az emberi fejlődés legnagyobb akadályozója ha megrekedünk egy ilyen elítélő szinten.
Főleg úgy, hogy a saját "népünk" ellen intézkedünk. De persze ha meleg akkor nem is magyar ugye?
Próbálok sorban haladni:
What the fuck. Igen, az egyéb devianciákat is nyugodtan ide lehet sorolni. ("Melegek többsége nem lenne heteró." De, többségük szívesen váltana ma Magyarországon, de ebben a témában az a döntő, hogy társadalom többségének mi a hozzáállása. Ha azt sulykolják, hogy legyél "önmagad", akkor nem váltanának, ha azt mondják, hogy betegség, akkor váltana.)
A kopasz embernek is szívesen lenne haja, a szívbeteg is szeretne jó szívet, azt asztmás is szeretne jól működő immunrendszert.
Egy betegséget nem az definiál, hogy ki lehet irtani. -Ezt egyébként honnan vetted!?- Ha "kiirtanánk" a kopasz, asztmás egyéb lakosságot, a betegség ugyanúgy fennmaradna, akárcsak a homoszexualitás.
Szörnyűek ezen problémák, (házasság, örökbefogadás) akár a középkorban, érzem a GDP-n is. Kiközösítésről szó sincs, ez egy betegség, deviancia, amit ki kell mondani. A többség csupán a természetes normák, és házasság intézményének betartását szeretné.
Az örökbefogadással elérkeztünk ahhoz a problémához, miszerint engedélyezzük-e vagy sem. Én ezt sem támogatom, mivel úgy gondolom a szüleitől látott viselkedés nagyban befolyásolja a gyerek szexuális orientációját. Tehát, ha a gyerek azt látja, hogy szülei azonos neműek ő is könnyen azt tarthatja természetesnek az ő esetében is, habár átlagos helyzetben nem így tenné. Ezt egyébként már tudományosan is igazolták, ha jól emlékszem többszörösére nőtt a homoszexualitás előfordulása.
A fidesz említett intézkedésével, (habár a többivel korántsem) tökéletesen egyetértek.
"Ha barátaid között vagy a családodban lennének homoszexuálisok vagy akár transzneműek, lebetegeznéd - kiközösítenéd - már már pokolra kivánnád... ...Holott lehet olyan emberről van szó aki tűzbe menne érted."
Pokolra kívánnám!? Ki mondott ilyet, de a betegség az betegség, és nem kéne törvényben definiálni, mint normalitást. Megbélyegzem!? A többi beteg embert is ugyanilyen módon megbélyegzik.
Aztán mondtad, hogy a házasság intézményét az utódnemzésre korlátoznám le. Elsősorban nem az utódnemzésre korlátoztam le, hanem arra, hogy összhangban van-e a természetes viselkedéssel, ami az ön és a fajfenntartás.
Meg persze a turbómagyarok is csak azért kötözködnek szomszédokkal, mert ebben élik ki az agresszív vágyaikat ugye? ;)
- érdekes a cikk, de nem csak ilyet akartam így negatív kutatást is kerestem:
Ebben van pár olyan tényező amit én személy szerint nem igazán díjazok (az azonos nemű párok általában nem házban hanem albérletben laknak és a gyermekeket komolyan megviseli a folytonos költözés...)
Nekem csak annyi problémám van ezekkel a kutatásokkal, hogy nem lehet olyan jól elvégezni őket. Mivel: Több a heteroszexuális pár ez tény. Így számtanilag több náluk a probléma. Jóval kevesebb homoszexuális pár van, így hozzájuk képest kevesebb a probléma. Ha összeegyeztetjük a 2 csoportot: Heteroszexuális szülök - homoszexuális szülők. Elmondható, hogy nincs különbség. Mivel: hetero szülők is költöznek és nem él mindegyikük házban :D vannak náluk figyelemzavarós gyerekek, élnek rosszul, közösítik ki őket. A szülőktől vagy a gyermek élettapasztalatai által elfogadó a kisebbségekkel (másokkal) szemben vagy sem.
Ismerek melegeket és vannak köztük olyanok akiket már-már heterofóbnak mondanék, az is egy sztereotípia, hogy a melegek elfogadóak (többségük igen, de van egy-két nagyon súlyos eset).
És csak azért állítom azt, hogy a két szülői csoportnál nincs különbség. Mert minden példa előfordul. Születik pozitív (a meleg szülők gyermekei jobban tanulnak, elfogadóak) és negatív (-II- gyermekei rosszabbul tanulnak, atrocitások érik őket) kutatás is. Akkor melyiknek higgyünk? Vagy ha van saját tapasztalatunk akkor annak és általánosítsunk?
Betegség. Nem betegség. Jó. Rossz. Nincs túl sok értelme ezeknek a vitáknak: Mert valaki ezt hiszi és a saját véleményét akarja tényként elfogadtatni, míg valaki amazt hiszi és akarja elfogadtatni. Ennél pedig mindegy, hogy a tömeg mit gondol: mert azt tudjuk nagyon jól, hogy az emberek nagy tömegben nem mindig a "helyes" elképzelést hangoztatják.
Vannak jó szülők és vannak rossz szülők. Mindkét oldalon. És ezt se a melegek se a heterok nem cáfolhatják, mert ez tény.
A jog is feljöt mint téma. Alapjog, alkotmányjog. Elolvastam és igazából kicsit ellentétes. Mert míg egy alapjogként említik a házasságot, addig valóban férfi-nő esetként írják le. Dehát ez van, ez a törvény. A poligámiát sem fogadja el az országunk, így ha külföldön kötnének házasságot a melegek nem lehetne elfogadtatni itthon mert akkor joggal mondhatnák a poligám kapcsolatban élők, hogy míg a melegeket elfogadják őket nem.
Én csak annyit fűznék hozzá még ehhez az egészhez, hogy szerintem nem kéne elítélnünk valakit amiatt, hogy a személy akit szeret ellenkező vagy azonos nemű-e.
Ha házasodni akarnak házasodjanak, nem igazán érint és nem is zavar. A gyermekvállalás nyilván más, ezt lehetne szigorú előírásokhoz kötni. Viszont ha azt nézem, hogy valaki a nevelőintézetben nőjön-e fel vagy azonos nemű szülőknél, inkább az utóbbit választanám. De ezt is csak azok tudják igazán megmondani akik érintettek. Örökbe fogadták ilyen szülők nevelőintézetben eltöltött évei után. A tapasztalat gyakran megcáfolja az elméleteket (noha van mikor igazolja). De ha valaki annyira kitudná ismerni az embereket, hogy megmondja ez és ez van akkor elfogadnám. De ki érzi olyan bátornak magát, hogy kijelentse ismeri az embereket és van annyi tapasztalata, hogy megmondja a frankót.
A kérdéshez annyit fűnék hozzá, hogy én biztos, hogy nem törölném el a nemváltó műtétek 18 éves korhatárát. Ez olyan nagy döntés, hogy 18 év alatt senki ne akarja meghozni. Ha pedig már megvan a választás azt később, felnőttként is úgy akarja majd. Alapból nem értem ez, hogy jött fel, mint kérdés. Egy fejlődő testet olyan szinten, gyökereiben megváltoztatni egyáltalán nem bölcs dolog. A 18 évet akár fel is emelném 21-re, de mivel hazánkban a 18 év az elválasztó korhatár felnőtt és gyermek közt így eltudom fogadni ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!