Miért olyan büszkék a "nagymagyarok" az általuk rokonnak vélt törökökre?
9-es A "nagymagyar" az olyan, mint a "mélymagyar". A hazaszeretet többnyire onnét mérik, hogy a
- török, vagy a finn-ugor népekkel szimpatizálsz e, vagy érzel közelebbi rokonságot. ( A két elmélet abszolút nem zárja ki egymást, de ez egy másik téma).
-meg se fordul a fejükben, hogy krónikáinkat kritikával próbálják nézni
-számukra ki van zárva, hogy kisebb népekkel rokonságban állhattak őseink, csak és kizárólag nagy dicső rokonaink vannak, mint mondjuk szerintük a török.
Nem mondanám őket még konteósoknak, habár találni köztük olyat bőven. Inkább a hazaszeretetet eltúlzó emberek, akik könnyen besértődnek, ha nem egyezik véleményed a magyarságról alkotott idilli álomképükkel. Leginkább az amerikai Redneck-ekre hasonlítanak.
Se "nagymagyar" se "mélymagyar" szó nem létezik.
Általában magyarellenesek szoktak kitalálni ilyen szavakat.
Olyan, mint a románoknál a bozgor.
Én még soha nem hallottam a "nagyfrancia", "nagyangol", "nagycigány", "nagyzsidó" kifejezéseket.
Aki a magyar szót szitokszónak haszálja, pejoratív értelemben, az magyarellenes.
Logika szabályai szerint.
Kérdező, tájékoztatásul közlöm, hogy a finnekkel NINCS genetikai rokonság. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG nyelvi hasonlóság.
Szóval ez a finnugor-rokonság már önmagában egy torz kifejezés.
Beszélek angolul, de attól még nem vagyok rokona az angoloknak.
Érted a különbséget?
14-es
látod, nálunk pedig így is használják. A szláv országokban az ilyeneket, amúgy "turboslav"-nak nevezik. Sovinisztát is lehetne mondani, bár a köznyelvben a nagy, mély és turbómagyar jobban terjedt el. Nem tudom, honnan vetted, hogy bármi köze lenne a "bozgorhoz" a "nagymagyar" meg a hasonló szavak nem jelentik azt, hogy az illető hazátlan lenne. Az meg, hogy magyar ellenes lenne, aki használja ezt a szót elég érdekes, főleg mivel akikre ezeket a szavakat használják azok az "Aki nincs velünk az ellenünk van" féle logikát követik. Azaz akik nem értenek velük egyet, az hazaáruló-habsburg bérenc-zsidó-komcsi-liberális...stb.
A magyar ellenesség sokkal jobban jellemző a "nagymagyarokra", mint azokra akik ezt használják.
"finnekkel NINCS genetikai rokonság. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG nyelvi hasonlóság."
Erről hirtelen több dolog eszembe jutott.
Egyik...a mai világban annyira kevertek a népek, hogy nyelvrokonság alapján rokonítják őket. Azaz ez az elsődleges dolog. Románoknak sincs közük gentikailag, se kultúrálisan más új-latin népekhez, mégis oda tartoznak. Bolgárok eredetileg török nép, de mivel szláv anyanyelvű az ország ők is szlávok.
Másik dolog meg, hogy a törökkel sincs genetikai kapcsolat. Ha megnézzük az Eupedia oldalát, [link] akkor viszont láthatjuk, hogy távolabbi rokonaink közül legközelebb az észtek, aztán finnek és végül a törökök állnak. Közelebbiek, meg hát a lengyel, horvát, osztrák.
És ahogy írtam, nem az érdekel, hogy egyesek szerint a rokonság melyikkel milyen közeli, vagy távoli. Van 2 rokon, egyik rendes, normális, másik meg szemét láda, akkor vajon melyikkel akarsz inkább jobb kapcsolatot ápolni, melyikkel fogsz jobban szimpatizálni? Elég nyilvánvaló a válasz.
Genetikailag:
-az apai nagyapai dédnagyapai.. egyszóval férfi ősapádat állapítják meg, azt nem lehet magyarázni keveredéssel, mert az nem tűnik el (a nevek többsége magyar eredetű - a Tóth, Oláh stb. nevek nem jelentenek automatikusan származást);
-illetve az ősanyádat, az pedig végképp nem tűnik el (de itt nem ugyanazt a gént hordozod te meg az apád/fiad/nagyapád stb.)
Ugye, hogy milyen jó lett volna tájékozódni?
Szerintem meg a "nagymagyarok" nagy része nem túlzottan csípi a törököket kedves divatmélyliberálnyik.
A te főnököd akart 6 milliárd eurót fizetni nekik éppen. :D
Ez sem "nagymagyar" lehet! :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__7..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!