Szerintetek hány generáció kell még, hogy az emberek túllépjenek a nemzetieskedő ideológián?
A 21.században élünk,a számítógépek korában.
Ma már szinte mindenki tud angolul egy alap szinten.
Szerintem a Föld problémáit csak egységes összefogással lehet majd kezelni.
A túlnépesedés-elnéptelenedési problémakört is csak így lehetne megoldani.
Az oktatásba nyomni a pénzt,integrálni a túlnépesedett országok lakóit oda ahol munkaerőhiány van,és csökken a népesség.
Ezzel szemben még ma is ott tartunk,hogy az emberek jelentős része nem akar fejlődni,megmaradnak a "nemzetieskedő" szinten.
Évtizedek óta nyomják az embereket családi pótlékkal,támogatásokkal,hogy magyar gyerekek szülessenek,de semmi eredménye,nincs meg a várt hatás.
Szerintem hosszabb távon elkerülhetetlen lesz a betelepítés(most nem feltétlen az arabokra gondolok).
De a magyar ember mindenkit gyűlöl,még a dolgozó kínait is,mert "ferde szemű".
Szerintem ez a gondolkodás,hogy "zárjuk le a határokat",és ne érintkezzünk senkivel,nagyon primitív,középkori gondolkodás.
Család és a szeretet?
Hagyjuk már ezt a párhuzamot...
Szerintem olvasd el mi megy itt napi szinten a "családi kategóriában".
Az emberek a saját családtagjaikat használják ki,szúrják hátba.
Én liberális vagyok,túlzottan együtt érző.
Amit ki is használnak az emberek.
Szóval nem kellene párhuzamot húznod a szeretettel kapcsolatban.
Nap,mint nap hallom a konzervatív emberek milyen szeretettel beszélnek az embertársaikról.
Amiről te beszélsz,az kapitalizmus eredménye.
Érdekes módon pont a konzervatív embereket szeretik támogatni a nagy társadalmi különbségeket.
Ők szavazzák meg az egykulcsos adót is!
Közben meg panaszkodnak,hogy nincs szeretet.
Persze a szomszédnak nehogy tőlük jobb legyen.
Illetve szeretnek bíráskodni mások felett,pl ,hogy ki mire költi a pénzét,stb.
Bécike, a kuktúra tényleg jó dolog.
De nem az a kultúra, amit a liberálisok gondolnak (meki, kocsma, buli, gusztustalan modern zene), hanem amit a nemzetek/közösségek felépítettek.
Miből gondolod, hogy az említett kategóriában konzervativ emberek szitkozódnak?
Tudod nem a bevándorlással van a baj.
Engem nem zavar, hogy néger a fogorvosom vagy hogy a kínaiak üzlete van ( ahol rendszeresen veszek ruhát ).
Az viszont zavar, ha mindenhonnan jönnek az emberek, mondván hogy ők Szíriaiak, akik nem akarnak dolgozni, de a segítséget elvárják. Akiket nem érdekelnek a szabályok. Akikre nem vonatkoznak a szabályok. Akik segélyből akarnak élni.
A cigányokkal sem az a bajom, hogy cigányok, hanem hogy évek óta feleslegesen költünk rájuk milliárdokat, nem változik semmi ( 100-ból ha 1 dolgozik, 1000/1 ha tovább tanul... ).
Tehát nem ezzel van a baj.
De az, hogy ide jönnek, nem dolgoznak, szemetelnek, meg szegik a szabályokat, luxus igényeik vannak, tüntetnek ha nem kapnak meg mindent...
Németországban azért tüntettek, mert a nők nem úgy öltöznek ahogy náluk ( abban a fekete sz.rban, ami a kezük és arcuk kivételével mindent eltakar ). Franciaországban azért, mert nem a Sharia szerint törvénykeznek. Svédországban mert túl hideg van ( ez így mi? Oda viteti magát és panaszkodik hogy hideg van ???? ) és mert kevés a segély.
Emellett úgy mentek el, hogy mindenhol szemetet hagytak, a kaját és a vizet kidobták, de elmondták, hogy mi itt rasszisták vagyunk. Azokról ne is beszéljünk, hogy Svédországban nőket erőszakolnak meg, Németországban a rendőrökre támadtak ( minden fent van a neten, sőt az utóbbiról a youtube-on is van videó, akit érdekel keresse meg ).
Na ez kiveri a biztosítékot. De azzal, hogy egy külföldi idejön tanulni és/vagy dolgozni, sosem volt bajom.
Ellenben azt senki ne várja el, hogy én a magyar nemzeti ünnepekről, szokásokról és a keresztény vallási szokásokról lemondjak ( igen, hívő katolikus vagyok ).
Utolsó!
Miből gondolod,hogy ezek az emberek hosszú távon ott fognak maradni?
Azért senki nem hülye.
a németek sem önzetlen jóbaráti szeretetből fogadják őket oda.
Addig szerintem nem gond a "kihasználás",amíg a "kihasznált" meg tud élni abból,hogy "kihasználják".
Magyarországon is erre kellene törekedni.
Így többen is vállalnának gyereket,és többen települnének be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!