Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek az állatkínz...

Mi a véleményetek az állatkínzás elleni tüntetésről?

Figyelt kérdés
Az ember alapvetően fő ragadozó, tehát eszik húst, levág állatokat...Akkor miről beszélünk?

#tüntetés állatkínzás
2016. febr. 22. 06:37
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
"robgros" Azt is szokás! Bár az inkább a szarvasmarha levágásnál jellemzőbb. Amúgy meg emberek vagyunk közvetlenűl vagy közetve elég durván kínozzuk az állatokat. pl mérgezzük a rágcsálókat, az egér ragasztóról már nem is beszélek. Ott vannak az állatkísérletek, gyógyászati célokra. De beszélhetünk arról is hogy elvesszük a vadon élő állatok élőhelyét, és hagyjuk őket éhen puszulni.
2016. febr. 22. 16:21
 32/40 anonim ***** válasza:

'pl mérgezzük a rágcsálókat, az egér ragasztóról már nem is beszélek.'

Igen, mert kárt okoznak. Gondolom, nem repesel az örömtől, ha egérürüléket találsz a kamrában, spájzban, pincében stb..

2016. febr. 22. 16:43
 33/40 A kérdező kommentje:
De nem is megyek tüntetni a Kossuth-térre.
2016. febr. 22. 17:31
 34/40 anonim ***** válasza:
Én egyetértek vele, mármint, hogy nem elég szigorúan járnak el!
2016. febr. 22. 21:52
 35/40 A kérdező kommentje:

Akkor megfogalmazom a konklúziót.

Minden állat kínzás elfogadható, amely az emberiség érdekét szolgálja, és nem elfogatható, amelyet közvetlenül nem szolgálja azt.

2016. febr. 24. 05:34
 36/40 anonim ***** válasza:
Szerintem majdnem jól fogalmaztad meg.Az állatkínzás elfogadható(legalábbis az ember szempontjából),ha az emberiség érdekeit szolgálja és elkerülhetetlen a cél eléréséhez.Ami viszont semmiképpen nem fogadható el:pusztán élvezetből kínozni állatokat.Főként azért, mert aki azért kínoz állatot,mert örömet okoz neki látni a szenvedését,az orvosi segítségre szorul.Nem mellesleg,mint már írtam,az ilyenek jó eséllyel megtennék emberrel is,ha nem félnének a következményektől.
2016. febr. 24. 11:36
 37/40 anonim ***** válasza:

'Az állatkínzás elfogadható(legalábbis az ember szempontjából),ha az emberiség érdekeit szolgálja és elkerülhetetlen a cél eléréséhez.'

Khm, disznóöléses videóknál látnád a megjegyzéseket... :))

Szerencsétlen malac, minek kellett leölni, stb...

Habár ezt azok írják, akik valszeg soha nem tűnődtek el azon, hogy kerül a hús a pultra, onnan pedig az asztalra.

2016. febr. 24. 12:53
 38/40 anonim ***** válasza:
Igen,láttam ilyen hozzászólásokat,ez már nyilván a másik véglet.Ők valószínűleg nem tudják,honnan kerül az asztalra a hús,amit megesznek.De azért ahhoz,hogy hozzájussunk az étkezéshez szükséges húshoz,nem feltétlenül szükséges megkínozni a "célpontot".Az kutyák,macskák kínzására pedig végképp nincs elfogadható magyarázat.
2016. febr. 24. 13:00
 39/40 anonim ***** válasza:
68-as, mióta alkalmaznak disznóvágásnál sokkolót? Gyerekkoromban - 90-es évek - ilyen szerszámot nem használtak, legalábbis nem emlékszem erre.
2016. febr. 24. 14:05
 40/40 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy mióta használnak sokkolót,de igazán nem is érdekel.Szerintem ha egy normális böllér késsel döfi le a disznót,az sem állatkínzás.De ha teszem azt előtte "elszórakoznak" vele,az már az és szerintem "beteg" dolog.Viszont engem (és gyaníthatóan a tüntetők zömét is) a kutyák,macskák,vagy éppen lovak kínzása háborítja fel.Nem kevés ilyen esetről lehet hallani,olvasni és ezeket nem lehet azzal magyarázni,hogy az ember húsevő.
2016. febr. 24. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!