Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek az állatkínz...

Mi a véleményetek az állatkínzás elleni tüntetésről?

Figyelt kérdés
Az ember alapvetően fő ragadozó, tehát eszik húst, levág állatokat...Akkor miről beszélünk?

#tüntetés állatkínzás
2016. febr. 22. 06:37
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
66%

1. Az ember NEM ragadozó, hanem mindenevö! A mindenevök legtöbbször nem megölnek állatot, hanem a ragadozók által ott hagyott dögöket eszik.

2. Az állatkínzás eleve nem azonos azzal, hogy megeszik az állatot. Ha valaki húst akar enni, akkor is kötelessége arról gondoskodni, hoyg az állat gyorsan és a lehetö legkevesebb fájdalom mellett pusztuljon el.

3. Ha te a húsevés és az állatkínzás közé egyenlöségjelet teszel, akkor veled igen komoly probléma van pszichikailag!

2016. febr. 22. 07:22
 2/40 anonim ***** válasza:
90%
Azért az nagyon nem mindegy, hogy minél humánusabban ölnek meg egy haszonállatot mint a vágóhídon, vagy agyonvernek és több percig szenvedni hagynak egy kutyát mint a deteki alpolgármester fia tette
2016. febr. 22. 07:22
 3/40 Koplárovics Béci ***** válasza:
88%
A hús miatt levágni egy ecélból tartott állatot és az élvezet miatt agyonverni például egy kutyát az NAGYON nem ugyanaz a kategória.
2016. febr. 22. 07:39
 4/40 A kérdező kommentje:

1. Az ember NEM ragadozó, hanem mindenevö! A mindenevök legtöbbször nem megölnek állatot, hanem a ragadozók által ott hagyott dögöket eszik.

Nos az ember eszét használja, nem a sebességét fogát, hogy kivéreztesse az áldozatát.

2. Az állatkínzás eleve nem azonos azzal, hogy megeszik az állatot. Ha valaki húst akar enni, akkor is kötelessége arról gondoskodni, hoyg az állat gyorsan és a lehető legkevesebb fájdalom mellett pusztuljon el.

Azért kérdezd meg az ottani állatokat is, hogy ők is így gondolják-e.

Ha gondoljátok keresek egy két videót is.

2016. febr. 22. 07:47
 5/40 anonim ***** válasza:
100%
A húsevés az létszükséglet, a "poénból" elkövetett állatkínzás nem
2016. febr. 22. 08:01
 6/40 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy a Soros György által pénzelt bukottbalódal szervezte azért, hogy a Nemzethy Narancskormányt megbuktassák, de nem jártak sikerrel, mert... Ja, várj, összekevertem, az a pedagógusok tiltakozása.

Haszonállatot tartani és feldolgozni nem jelent egyet az állatkínzással. Ha a kelleténél szűkebb ketrecben él a tyúk vagy a disznó meg sem tud fordulni az ólban, a saját ganajában tapos szerencsétlen jószág, esetleg még a hideg elől sem tud behúzódni sehová, az állatkínzás. Az is, ha minden ok nélkül jó rövid láncra kötöd, ha nem adsz neki enni, nem látod el a sérüléseit, nem kezeled a betegségeit. De aki haszonállatot tart, az odafigyel ilyenekre, mert a rosszul tartott állat nem növekszik megfelelően, nem ad elég tejet, tojást, gyapjút.

Aztán ha eljön annak a napja, hogy levágom a jószágot, azt sem mindegy, hogyan teszem. Lehet ám kergetni a disznót fél délelőttön át az utcában, megszúrni tizenötször, püfölni rozsdás vascsővel - meg lehet akár szakszerűen is ölni, hogy ne visítson fél napon át. Ez utóbbi esetben nem hagyod szenvedni, ráadásul jobb ízű is a hús, ha előtte nem futotta le a malac a maratont. Ugyanez igaz a szárnyasokra is: ha szakszerűen vágod, nem hagyod percekig vergődni, jól kivérezteted, akkor mindenki jól jár: a madárnak nem kell az elkerülhetetlennél többet szenvednie (mert az, hogy levágod, mégiscsak rossz neki), de te is jobb minőségű húst kapsz cserében. Mondjuk nem törik el a szárnya, nem veri lilára a mellét meg ilyenek.

Te is láthatod: a haszonállatok tartása és feldolgozása nem jelent egyet az állatkínzással. Lehet azt emberségesen (már ha állatokkal kapcsolatban nem képzavar ez a fogalom) is végezni, úgy, hogy az állatnak ne okozzunk felesleges szenvedést. Ráadásul azzal általában mindenki jobban jár. Igen, tudom, én is láttam már videót vágóhídi mészárlásról. Sőt, mivel nagyon-nagyon öreg vagyok, élőben is láttam alkoholista betanított henteseket teljes gőzzel dolgozni. De ezt nem kell általánosítani: elég baj, hogy a nagyüzemi húsfeldolgozásban ilyenek előfordultak és előfordulnak a mai napig. Nem így kellene működnie a dolgoknak, ha már egyszer az állatokat megesszük, lehetünk rájuk tekintettel annyira, hogy normális körülmények között vágjuk le őket.

Azt meg nem tudtam, hogy az ember ragadozó, mindig tanulok valami újat. Igaz, rég volt már biológiaórám. Megyek is, kihajítom a paradicsompalántáimat, mert felesleges elültetni, hiszen ragadozó vagyok, úgysem tudom megemészteni a termésüket. Pedig attól még szeretem.

2016. febr. 22. 08:09
 7/40 A kérdező kommentje:

"A húsevés az létszükséglet, a "poénból" elkövetett állatkínzás nem"

Ez az önáltatás!

Én is eszek amúgy húst, és ezért nem is áltatom magam.

Múltkor elvágtam egy csirke nyakát, nem őrűt neki.

2016. febr. 22. 08:10
 8/40 anonim ***** válasza:
78%
Te sem örülnél, amikor megfojt és szétmarcangol az oroszlán. Viszont addig is nem köt egy autó után a nyakadnál fogva és nem töri el a lábaidat egy bézbólütővel.
2016. febr. 22. 09:09
 9/40 anonim ***** válasza:
76%

Az állatkínzás elleni tüntetésről azt gondolom, hogy szükséges és helyes.

Rólad pedig azt gondolom, Kérdező, hogy potenciális vagy tényleges állatkínzó vagy.

2016. febr. 22. 09:53
 10/40 anonim ***** válasza:
66%
Nekem az,hogy nagyon ideje volt már.Szerintem egyébként összemosol dolgokat.Én például erősen kétlem,hogy aki például kutyát,macskát kínoz,az azért tenné,mert enni akar.És nyilván a levágásra szánt állatokat sem szükséges,tudatosan megkínozni.
2016. febr. 22. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!