Nem gondoljátok, hogy érdemes lenne FÜGGETLEN politikai
tájékoztatást nyújtani a középiskolás diákoknak?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy mondjuk lenne egy hét amikor 3-4 alkalmat arra használ fel az iskola, hogy tájékoztassa a diákokat. De ennek csak akkor lenne értelme ha ez a "felvilágosítás" abszolút független lenne és ezzel megadná a lehetőséget a diákoknak, hogy önálló véleményt alkossanak. Mert ami most megy az iskolákban az rettenetes... Én középiskolában tanulok és bár igyekszem minden oldal nézőpontját megvizsgálni, így is azt érzem, hogy keveset tudok a politikáról. Szerintem nem csak nekem van igényem erre.
Most ahogy így tanulmányozom a saját korosztályom, mindenki az előítéletei alapján ítélkezik és ha így mennek el szavazni biztos, hogy káosz lesz.
Megkéne adni nekünk a lehetőséget arra, hogy megfelelő mennyiségű információ tudatában döntsünk a politikáról...
A politikai tájékoztatás az én gondolataimban nem úgy néz ki, hogy itt az x párt és ez ezt az eszmét vallja, az y párt meg azt. Történelem lenne benne, csak segítenének összekapcsolni a mostani világgal.
2010. márc. 30. 19:19
12/16 anonim válasza:
Független nem létezik.. Nem tudod úgy felvázolni a helyzetet hogy semmit se sugallj csak ha csendben maradsz.
2010. márc. 30. 19:24
13/16 anonim válasza:
Én már egyre kevésbé értem az elképzelésedet... meg alapból nem értem, mi értelme van, ha 18 éves korukig beléjük neveljük a politikai tudatosságot, hogy aztán első választóként tudatosam bökjenek valakire, de aztán életük végéig csak saját magukok múljék a tájékozottságuk. Viszont maradjunk annyiban, hogy még HA valóban meglehetne oldani egy független tájékoztatést, így is éppen elég hülyeséget kell tanulniuk a diákoknak az iskolában, és más demokratikus ország is megvan hasonló népnevelő módszerek nélkül.
2010. márc. 30. 19:25
14/16 issti válasza:
Történelmet kéne rendesen tanítani, úgy hogy érdekes legyen. Attól hogy tudok fejből 100 évszámot, meg 50 királyt, még nem értem a mögöttük lévő folyamatokat.
2010. márc. 30. 19:44
15/16 anonim válasza:
Ez baromság, a diákoknak ennélkül is meg van az önálló véleménye. Elképzelem ahogy Gyurcsány előadást tartana egy osztálynak :D hát lehet nem menne ki élve... Inkább a történelmet és az irodalmat kéne rendesen megtanítani nekük, legalább annyit tudjanak.
2010. márc. 30. 19:48
16/16 anonim válasza:
Felesleges lenne bíztos hogy a diákok 99%-a szundikálna egy ilyen órán. Amúgy a törvény kifejezeten tiltja az iskolai politizálást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!