Miért utálják annyira Szálasit a demokraták, mi rosszat tett?
Akkor légy büszke, mit érdekel az engem. Én nem felejtetem el, amiket nagymamám mesélt a háborúból, hogy mekkora öröm volt, amikor Horthy Miklós bejelentette a rádióba, hogy fegyverszünetet kér. Mindenki meg át a szomszédoknak elújságolni, hogy a háborúnak lassan vége. Nem szomorúság volt az nap, hanem öröm. Egészen éjszakáig amikor meghallották a főváros felé tartó német páncélosokat.
Elfelejted, hogy itt volt egy nép ami szenvedett, akikre nem dicsőséget hozott az elhúzódó háború, hanem szenvedést. Egy főváros amit házról házra lőttek szét az ostrom alatt.
Én többek közt azért vetem meg Szálasi és a nyilasok emlékét, mert a nagyanyámat és a dédimet majdnem megölték, mert a sötét hullámos hajuk miatt zsidónak nézte őket pár kis nyilas hülyegyerek.
Andrássy út 60-ba bekísérték őket és igazolniuk kellett 100 évre visszamenőleg, hogy nem zsidók, hanem erdélyi reformátusok voltak.
"Inkább legyünk büszkék rá, hogy mi voltunk Hitler utolsó szövetségese, azaz egyértelműen a jó oldalon álltunk"
A kérdés kamu, ez csak egy provokátor!
Alapból kényszerből lettünk a Harmadik Birodalom szövetségesei, szomszéd államok révén.
# 54/54 Időpont ma 17:49
Már leírtuk ezerszer. Az, hogy te fogyatékos vagy, az már nem a mi problémánk.
Akkor mégegyszer, hogy világos legyen:
Szálasit azért útáljuk, mert HAZAÁRULÓ volt.( Mint elõbb elmagyaráztam. )
"nem német megszállás volt, hanem német bevonulás."
Ha egy hadsereg bevonul egy országba AZ ORSZÁG TÖRVÉNYES ÁLLAMFÕIJÉNEK TILTAKOZÁSA ELLENÉRE, az nem bevonulás, hanem megszállás. Azzal, hogy tiltaskozás ellenére vonult be, felrúgta a szövetséget, attól kezdve ELLENSÉG.
Szállasi az ELLENSÉGES HADSEREG segítségét vette igénybe. Ez jelenti azt, hogy
HAZAÁRULÓ volt.
Minde egyéb csak hab a tortán, részletkérdées.
# 59/59 Időpont ma 20:00
Akkor ne fogadd el az igazságot. A komcsik egyetlen jó döntése volt fellógatni ezt a szart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!