Miért utálják annyira Szálasit a demokraták, mi rosszat tett?
Én sem értem, hogy mi rosszat tett.
Végülis csak tömeggyilkos volt, de ez mifelénk náciéknál inkább erény szokott lenni, mintsem szégyen, szóval nem tudom.
Kérdező szerint a zsidók csak etnikumok voltak nem magyarok, bezzeg az örmény, szlovák, ruszin felmenőkkel rendelkező hungarista Szálasi Ferenc egy igaz magyar ember volt.
Szélső jobboldaliként amúgy én se rajongók a zsidókért, de Szálasi a nyilas bandájával együtt egy tömeggyilkos f&sz volt, azt az embert, amit tett a zsídók és a MAGYAROK ellen élete végéig kínozni kellett volna, nem felköttetni.
# 35/35 Időpont ma 22:53
"Kicsit elkanyarodtunk a témától."
Nem.
"Továbbra sem értem, miért utálják Szálasit annyira a demokraták."
szálasit minden értelmes ember utálja.
"Az, hogy egy háborúban vezette az országot, melyben sokan meghaltak, még nem feltétlenül bűn."
Ez így van. Tudod, valamiért a többi embert, aki épp háborúban vezette az országot, nem gyűlölik ennyire. Vajon miért?
"Rengeteg országgal történt ez akkoriban, csak a győzteseket nem akasztották fel."
Mi? Hogy vezették őket? Valóban, ezek az országok már csak ilyenek, vezetni kell őket.
"Zsidó holokausztból is sok volt már, másról sem szól a történelmük, mint hogy irtották őket vagy elüldözték valahonnan (lásd kitelepítés)."
Nekünk meg párszáz éve csak arról szól, hogy itt vagy ott elpcsáztak minket. Ennyi erővel mi is szedhetnénk a sátorfánkat, és - szerencsére - mégsem tesszük! :-)
"Erről általában, ne kerteljünk, biztosan ők tehettek."
Rólad meg anyud és apud tehet, mégsem utáljuk őket érte. Lehet bennem a hiba emiatt... :-)
Persze, hogy elkanyarodtunk, mert te elkanyarodtál.
"Erről általában, ne kerteljünk, biztosan ők tehettek"
Nem általában erről azok tehetnek akiket őket nevezik meg minden rossz forrásával. Régebben is üldözték őket, de kit nem üldöztek, még egyszer megemlítem, hogy bővítened kéne a történelmi ismereteidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!