Szerintetek léteznek becsületes politikusok? (azaz nem rabló szelleműek)
ma 11:57
Én a szabadságról beszélek, te meg nyugdíjakról. Két eléggé különböző téma :)))))
A szabadság azt jelenti, hogy szólásszabadság, sajtószabadság és akadémiai szabadság van, ezenkívül gyülekezési, egyesülési és mozgásszabadság, a határok átjárhatók, nem létezik kmk, szabad a vállalkozás, szabad a tőkeforgalom, bármikor válthatok valutát, bármikor mehetek külföldre.
Az életszínvonal növekedése azt jelenti, hogy a boltokban sok jó minőségű termék kapható, nem kell éveket várni a nyomorult trabantra, hanem lehet kapni normális autót, ugyanez a helyzet a telefonnal, és még sorolhatnám.
20 éve ez az ország hihetetlenül szürkén és lepusztultan nézett ki a nyugathoz képest, azóta a felzárkózás szemmel látható.
Mint mondtam, nem tagadom, hogy egyeseknek rosszabb lett, pl. a munkanélkülieknek. Azt a logikát nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy 10-20% szenvedése többet nyom a latban, mint 80-90% felszabadulása.
Ha az emberek négyötödének jobb lett, egyötödének pedig rosszabb, azt nem vagyok hajlandó kudarcként értelmezni, és nem vagyok hajlandó beállni a kommunisták közé, akik ezt vissza akarják csinálni (vagyis azt akarják, hogy 1/5-nek jobb legyen és 4/5-nek rosszabb).
Azt kellene felfognod, hogy az emberek négyötödének is vannak jogai, az emberek 4/5-ére is szabad tekintettel lenni, nemcsak a síró-picsogó kommunista egyötödre.
ma 12:03
Szóval szerinted nincs demokrácia. A világ több mint 100 demokratikus országának napi gyakorlata ezt azonban cáfolja. Javaslat: szerezz be könyvtárból vagy antikváriumból egy politológia bevezető tankönyvet és tanuld meg belőle a demokrácia fogalmát. Sok álbölcs szövegelést megtakaríthatsz így, és egy kicsit jobban érteni fogod a körülötted lévő világot, ezért kevésbé leszel frusztrált.
ma 12:21
De. Kommunista vagy. Ugyanis aki a jelenlegi rendszert elutasítja és az előzőt eszményíti, az komcsi. Pont.
Attól, hogy rossz helyzedben van, nem lenne kötelező komcsinak lenned. De te azt választottad, hogy komcsi vagy, ezzel pedig - konkrétan a szavazatoddal például április 11-én - veszélyezteted az ország által elért eredményeket. Tehát prédikálhatsz munkáról, meg megélhetésről, miközben éppen feltett szándékod olyan pártokra szavazni, amelyek megsemmisítenék a munkahelyeket és csődbe taszítanák az országot. Ezért - mert veszélyezteted a saját boldogulásodat, az enyémet, és mindenkiét - nem tudlak sajnálni és nem tudok tekintettel lenni rád. Nem érdekel a kommunisták nyafogása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!