Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek léteznek becsülete...

Szerintetek léteznek becsületes politikusok? (azaz nem rabló szelleműek)

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 10:41
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
0%

ma 11:57

Én a szabadságról beszélek, te meg nyugdíjakról. Két eléggé különböző téma :)))))

A szabadság azt jelenti, hogy szólásszabadság, sajtószabadság és akadémiai szabadság van, ezenkívül gyülekezési, egyesülési és mozgásszabadság, a határok átjárhatók, nem létezik kmk, szabad a vállalkozás, szabad a tőkeforgalom, bármikor válthatok valutát, bármikor mehetek külföldre.

Az életszínvonal növekedése azt jelenti, hogy a boltokban sok jó minőségű termék kapható, nem kell éveket várni a nyomorult trabantra, hanem lehet kapni normális autót, ugyanez a helyzet a telefonnal, és még sorolhatnám.

20 éve ez az ország hihetetlenül szürkén és lepusztultan nézett ki a nyugathoz képest, azóta a felzárkózás szemmel látható.

Mint mondtam, nem tagadom, hogy egyeseknek rosszabb lett, pl. a munkanélkülieknek. Azt a logikát nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy 10-20% szenvedése többet nyom a latban, mint 80-90% felszabadulása.

Ha az emberek négyötödének jobb lett, egyötödének pedig rosszabb, azt nem vagyok hajlandó kudarcként értelmezni, és nem vagyok hajlandó beállni a kommunisták közé, akik ezt vissza akarják csinálni (vagyis azt akarják, hogy 1/5-nek jobb legyen és 4/5-nek rosszabb).

Azt kellene felfognod, hogy az emberek négyötödének is vannak jogai, az emberek 4/5-ére is szabad tekintettel lenni, nemcsak a síró-picsogó kommunista egyötödre.

2010. márc. 29. 12:06
 22/40 anonim ***** válasza:

ma 12:03

Szóval szerinted nincs demokrácia. A világ több mint 100 demokratikus országának napi gyakorlata ezt azonban cáfolja. Javaslat: szerezz be könyvtárból vagy antikváriumból egy politológia bevezető tankönyvet és tanuld meg belőle a demokrácia fogalmát. Sok álbölcs szövegelést megtakaríthatsz így, és egy kicsit jobban érteni fogod a körülötted lévő világot, ezért kevésbé leszel frusztrált.

2010. márc. 29. 12:08
 23/40 anonim ***** válasza:
Egyébként meg marha kíváncsi lennék rá, hogy hány éves vagy és milyen nemű, de szerintem fiatal srác lehetsz, vagy pedig ha nő vagy, akkor nincs gyereked. Mert akkor lenne fogalmad arról is például, hogy a nőknek ugye dolgozni kell, de a gyerekedet nem tudod bölcsödébe íratni, mert nincs elég hely, mondván, hogy nincs pénz. Melegfelvonulásra persze van, mert most "szabad" mindent és nehogymár a kisebbség jogai sérüljenek. A nagymamákra nem bízhatod, mert nekik is dolgozni kell különben éhendöglenek. De úgy látom, hogy ilyen problémáid nincsenek.
2010. márc. 29. 12:11
 24/40 anonim ***** válasza:
Te meg keress egy hiteles statisztikát te okostojás és nézd meg, hogy hány embernek lett jobb. A te szüleid és te magad is lehet, hogy loptatok, csaltatok neked azért jobb. itt ma Mo-on, ha vki tisztességesen befizeti a keresete után az adókat és a járulékokat az ki van zárva, hogy milliomos legyen vagy akárcsak jól éljen. Ezt meg te számold ki. Úgyhogy nekem ne gyere ezzel a hülye dumával, hogy a többségnek jó. Neked jó, mert vkin élősködsz.
2010. márc. 29. 12:18
 25/40 anonim ***** válasza:
És ne komcsizz, mert nem voltam az soha és nem is vagyok. Egy anya vagyok te tahó, akinek dolgozni kell (ami nem lenne baj)csak éppen a te szeretett rendszered megakadályoz benne azzal, hogy se bölcsöde, se óvoda.
2010. márc. 29. 12:21
 26/40 anonim ***** válasza:
0%

ma 12:21

De. Kommunista vagy. Ugyanis aki a jelenlegi rendszert elutasítja és az előzőt eszményíti, az komcsi. Pont.

Attól, hogy rossz helyzedben van, nem lenne kötelező komcsinak lenned. De te azt választottad, hogy komcsi vagy, ezzel pedig - konkrétan a szavazatoddal például április 11-én - veszélyezteted az ország által elért eredményeket. Tehát prédikálhatsz munkáról, meg megélhetésről, miközben éppen feltett szándékod olyan pártokra szavazni, amelyek megsemmisítenék a munkahelyeket és csődbe taszítanák az országot. Ezért - mert veszélyezteted a saját boldogulásodat, az enyémet, és mindenkiét - nem tudlak sajnálni és nem tudok tekintettel lenni rád. Nem érdekel a kommunisták nyafogása.

2010. márc. 29. 12:45
 27/40 anonim ***** válasza:
Gyurcsány Ferenc pl:D:D:D
2010. márc. 29. 12:51
 28/40 anonim ***** válasza:
Szerinted melyik pártra fogok szavazni? Neked nem mindegy? Azt írtad, hogy ne szidjuk az elmúlt 20 évet, akkor most kire is ne szavazzak? A 20 év alatt az összes nagy párt volt már kormányon. Neked mindegyik jó volt. Nem? Szóval sötét vagy mint a s.egg. Azt sem tudod miről beszélsz. Ha a komcsik alatt az Mszp-t érted (egyáltalán nem akartam rájuk szavazni, de ebbe most nem megyek bele), akkor mi a problémád, hiszen 12 évig voltak kormányon és szerinted csak az ország 1/5-nek volt rossz. Na ilyenkor mi van? Kire is kéne szavaznom, hogy ne taszítsa csődbe az országot? Valami nálad nem stimmel apám, ha a 20 év olyan jó volt, akkor bármelyik pártra szavazhatok nem?
2010. márc. 29. 14:02
 29/40 A kérdező kommentje:
Na most valamelyikőtök tudja a kommunizmus, kommunista pontos definícióját? Nem kell komcsizni a másikat! Különben is a Kádár rendszerb a világ legjobb társadalma. Nem vagyok kommunista, csak a kimutatások ezt igazolják, hogy így volt.
2010. márc. 30. 16:51
 30/40 A kérdező kommentje:
Ja és 7 millió dolgozóból 5 millió is ezt vallja.
2010. márc. 30. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!