Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek léteznek becsülete...

Szerintetek léteznek becsületes politikusok? (azaz nem rabló szelleműek)

Figyelt kérdés
2010. márc. 29. 10:41
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
60%
olyan nincs
2010. márc. 29. 10:44
 2/40 anonim ***** válasza:
49%
Azt a politikust tartom becsületesnek, amelyik lop ugyan, de csinál is valamit. Olyan politikus, aki ilyen, vagy olyan formában nem használja ki, hogy komoly dolgoktól dönthet, nincs, nem volt, és nem is lesz. Akik ezt a demokrácia sajátosságának tartják, és néha azzal érvelnek, hogy Hitler/Sztálin/Mao bezzeg nem loptak, azok azt felejtik el, hogy azért nem loptak, mert lényegében övék volt az ország: ha rámutattak egy emberre, és közölték, hogy megölnék/megdugnák/mindkettő, akkor egy falka fogdmeg ugrott elő, és teljesítette, amit akartak. Én csak azért, mert valakinek még nem volt esélye lopni, nem tartom becsületesnek az illetőt: könnyű úgy szűznek maradni a házasságig, hogy az esti progamod kimerül a szabás-varrásban, és az olvasgatásban, menj diszkóba, aztán meglátjuk, összejön e. Szóval, összegezve: nincs ilyen. A hangsúly a mértéken van. Hagyó 70 milliója se izgatna senkit, ha nem úgy állna az ország, ahogy.
2010. márc. 29. 10:46
 3/40 anonim ***** válasza:
Sztem ki van zárva, mert a becstelenek félnek a becsületes emberektől , mivel Ők nem zsarolhatóak. Sztem ha lenne ilyen hamar kitúrnák maguk közül. A mutyizás csak akkor működik, ha Te megmosod a hátam, aztán meg én a tiedet.
2010. márc. 29. 10:51
 4/40 anonim ***** válasza:

Az igazi bűnözők nem a Hagyó fajták, ők cserkészek.

Akiket a nagytőke fizet le, hogy legyenek kedvezményeik, támogatásaik, azok a durvák. Milliárdokat osztanak vissza nekik, de 1000milliárdos károkat okoznak az országnak.

2010. márc. 29. 11:01
 5/40 anonim ***** válasza:
Így kerül nálunk 4-szer annyiba 1 km autópálya, mint pl Németországban.
2010. márc. 29. 11:07
 6/40 anonim ***** válasza:
Akik az elmúlt 20 évben voltak, ők biztos nem becsületesek.
2010. márc. 29. 11:11
 7/40 anonim ***** válasza:
0%
Csak addig becsületesek,amíg nem lesznek képviselők,utána már nem.
2010. márc. 29. 11:23
 8/40 anonim ***** válasza:
A legnagyobb mutyizás az önkormányzatoknál van. Nem véletlenül lökdösik egymást a képviselők, és nem véletlenül nem szavazzák meg maguknak, hogy parlamenti képviselő ne lehessen polgármester. Pedig, ha jobban belegondoltok ez teljesen összeférhetetlen. Hiszen vagy itt vagyok, vagy ott. Egyszerre két helyen nem lehetek. És ez azt jelenti, hogy vmelyiket a kettő közül nem csinálom, csak lóvét kapok érte.
2010. márc. 29. 11:29
 9/40 anonim ***** válasza:
39%

Azt honnan a fenéből szeditek, hogy a "politikus", az valami egészen különleges emberfajta?

Miért rosszabbak a politikusok, mint mondjuk a rendőrök? Vagy mint az üzletemberek? Mint a menedzserek és vállalkozók? Mint a kárpitosok, kőművesek, vízvezetékszerelők, orvosok?

Próbáljatok már egy pillanatra a szokásos őrült düh nélkül gondolni a politikusra. Próbáljátok egy pillanatra azt gondolni, hogy ez is egy szakma. Léteznek kontár orvosok, léteznek részeges kőművesek, léteznek lelkiismeretlen üzletemberek, csaló vállalkozók? Igen, nagyon sok. Vannak nagy műgonddal dolgozó, pontos, tiszta munkát átadó kőművesek, kiváló orvosok, tisztességes és megbízható, jótékonykodó üzletemberek, adójukat rendesen fizető vállalkozók, megvesztegethetetlen rendőrök? Igen, ilyenek is vannak. Hogy a fenében lenne lehetséges, hogy a politikus valami olyan rendkívüli emberfajta, amelyik nem képes arra, hogy tisztességes legyen? Hogy lehet az, hogy a tanártól a kéményseprőig, a vasutastól a fogorvosig mindenki lehet jó és rossz, kontár és mester, becsületes és becstelen, egyedül csak a politikus nem képes erre?

A politikusok ugyanolyanok, mint bárki más. Van köztük ilyen is, olyan is.

Az "elmúlt húsz év"-ezést meg abba kellene hagyni, mert nagyon hazug, nagyon gyermeteg szöveg. Aki az "elmúlt húsz évet" szidja állandóan, az gyakorlatilag azt mondja, hogy az előtte lévő időszakot részesíti előnyben, azaz kommunista. Biztos, hogy kézenfekvő Magyarországon 2010-ben, hogy a kommunistáknak van igazuk? Egy kis realitásérzéket kérnék, kapjanak már a fejükhöz az elmúlthúszévezők.

2010. márc. 29. 11:31
 10/40 anonim ***** válasza:
61%
Ahol véget ér a tisztesség, ott kezdődik a politika. Én szeretnék hinni a becsületes, tisztakezű politikusokban, de a tapasztalatom más, sajnos. Tehát nincsenek.
2010. márc. 29. 11:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!