A liberálisok miért nem étik meg, hogy mindenkibe vagy egy egészséges liberalizmus, csak lehet bennük már nem egészséges?
Miért nem értik hogy egy Jobbikos is ki megy külföldre ha úgy hozza az élet, ahoz nem kell kozmopolitának lenni.
Vagy ha idejön egy külföldi befektetni, nem mondja hogy ne gyere. Csak épp kizárólag azt nézi hogy neki mi a jó benne, és ha úgy is jó a külföldinek akkor jöjjön" hiszen ő akar jönni"! Vagy semmi baj a homárral, csak ne akarjon parádézni. A multival sincs gond, de ne akarjon behozhatatlan előnyöket, ami már káros a magyar gazdaság számára!
Ez annyira egyszerű nem?
Sokan kevernek itt dolgokat. A liberalizmus nem egyenlő az anarchiával, a liberalizmus nem egyenlő az ország külföldieknek való kiadásával, nem egyenlő a homoszexualitás reklámozásával, és a gazdasági liberalizmus nem egyenlő a vadkapitalizmussal. Ezek olyan túlkapások, melyeket egy-két szélsőséges (liberális) mond, és melyet előszeretettel kap fel a másik oldalon pár szélsőséges azzal, hogy lásd, ezt akarják.
A liberalizmus elve az, hogy mindenki egyenlő, ugyanazok a jogok illessék meg, jöjjön akárhonnan. Nem érdemel valaki attól több jogot, mert más a nemzetisége, más a neme, a vallása vagy épp a szexuális beállítottsága.
És az a baj, hogy ezeket a szélsőségeket kapja fel mind a média, mind a pártok vezetése.
"A liberálisok miért nem étik meg, hogy mindenkibe vagy egy egészséges liberalizmus, csak lehet bennük már nem egészséges?"
Hülyeség.
Liberalizmus = individualizmus + meliorizmus + egalitarianizmus + univerzalizmus.
Bárkiből hiányozhat ezek közül egy vagy több is. Én pl. hajlok rá, hogy elutasítsam a meliorizmust és az univerzalizmust.
Kristálytisztán értem a hozzáállásodat.
Csak a legtöbb Jobbikos ezt nem éppen így, sőt, nem is éppen ezt kommunikálja.
Átfordítva a kérdésed:
A jobbikosok miért nem étik meg, hogy mindenkibe van egy egészséges hazaszeretet, csak lehet bennük már nem egészséges?
Csak nekem tünik úgy hogy a kérdés nincs értelmesen megfogalmazva.
Mért válaszól mindenki olyan kérdésekre amiknek nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!