Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik annak idején Habsburg...

Akik annak idején Habsburg Ottót éltették, tisztában vannak vele mennyi bűnt követett el a családja magyarország ellen?

Figyelt kérdés

Nem is olyan rég Habsburg Ottó sokat ünnepelt vendég volt a magyar televízióban, emberek köszöntötték, éljenezték. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy az ilyen emberek, nem tanultak történelmet ? Hiányoztak fél évet ?

A Habsburgok rengeteg bűnt követtek el az ország ellen !! Annak idején a szabadságharcban Haynaut képes volt kinevezni a császár a sereg élére, aki köztudomásúan szaddista volt. A "bresicai hiénának" nevezték Haynaut, aki a bresicai lázadást leverve közvetlen a sebesülteket mind egy szálig leölette és a város nőit a köztéren korbácsóltatta meg. Magyarországon is nagy mennyiségű embert végeztetett ki, ölett meg olyat, aki csak étellel, itallal segítette a szabadságharc alakulatait. Ez pusztán egyetlen példa a rengeteg közül. pl [link]

Pont olyan ez, mintha Hitler unokáját ünnepelnék Jeruzsálemben és sorra hívnák az izraeli köztévébe nyilatkozni tapsvihar közepette. Mégis csupán én érzem ezt felháborítónak?

2016. jan. 26. 20:30
1 2 3 4 5 6
 31/52 Pro Patria ***** válasza:
100%

"Pro Patria már elmagyaráztam, de úgy látszik lassú felfogású vagy. Miért ünnepled ? Miért tiszteled Habsburg Ottót?"

- Nem ünnepeltem, ettől függetlenül leírtam, hogy akik igen, azok miben (is) találhattak rá okot. Addig elolvastad a hozzászólást a magad gyors felfogásával?

2016. jan. 27. 22:41
 32/52 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem Habsburg Ottót,csak a saját tettei,élete alapján szabad megítélni.Azzal pedig minden rendben van, sőt,ő még Magyarország nevét is nagy kezdőbetűvel írta volna.
2016. jan. 30. 17:44
 33/52 anonim ***** válasza:
15%
Én teljesen egyetértek, mindig is gyűlöltem a Habsburgokat, talán a legtöbb kárt a magyarságnak ők okozták.
2016. jan. 30. 20:18
 34/52 anonim ***** válasza:
81%

"Szembeköpöd őseid Petfői, Batthyány, Kossuth és a többi aradi vértanut és azokat az őseidet, akik harcoltak a nemzet oldalán, mert szerinted nem kellett volna szabad nemzetnek lennünk ! Pffff :/"

Jajj, kérdező! Batthyány tudod miért mondott le a miniszterelnökségről? Egyébként kíváncsi lennék, hogy tudnád-e a választ, mert ha már te hoztad fel az Ő nevét, írjál is róla egy kicsit, hogy legalább te magad cáfoljad meg a saját hülyeségedet, amit írsz. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a szabadságharc kitörésének okairól mit tudsz, mert szerintem csak annyi van a fejedben, hogy harcoltunk a Habsburgok ellen a függetlenségért. És ebből is látszik, hogy mennyire nem értesz a törihez.

"Uralkodó volt és ezért az érdeke az volt,hogy másokon uralkodjon, annak szabadsága rovására. Te ezt helyesled. Kérdezek valamit : Ha egy betörő amíg melózól betőrne hozzád és mindent elvinne, amid van : összes megtakarított pénzed, TV, PC elektronikai cuccok, értékpapírok, ékszerek a családod mindentartaléka, vagyona, akkor is így állnál hozzá ? Mert végülis ő is ugyanígy bőnöző. Neki az az érdeke, hogy bűnözzön. Nem ? :P"

Ha valamit ki akarsz emelni a korábbi kommentemből, akkor ne csak egy-egy félreérthető mondatot emelj ki, amit lám, félre is magyarázol (a párhuzamod nem állja meg a helyét), hanem légyszi, az egész kommentemre válaszoljál már. Írtam én ott mást is. Jah, hogy ott elmagyaráztam, hogy miért írsz hülyeségeket, és azokra már kínos reagálnod? Értem...

2016. jan. 31. 00:36
 35/52 anonim ***** válasza:
73%

Én csak abba szólnék bele, hogy milyen módon árulja el őseit az, aki Habsburg Ottót élteti?

Nekem van szabadságharcos felmenőm, de van olyan is, akinek a szabadságharc és a jobbágyfelszabadítás nem hozott sok pozitívumot. Egyszerű földműves lett a falu vezetőiből (akik történetesen nemesek voltak).

Ha én egy Habsburgot éltetek, akkor elárulom a felmenőimet.

Ha nem éltetem, akkor is.

Igaz?

2016. márc. 5. 20:28
 36/52 Pro Patria ***** válasza:
92%

Kedves Rákóczi hadnagya:

"Nekem van szabadságharcos felmenőm, de van olyan is, akinek a szabadságharc és a jobbágyfelszabadítás nem hozott sok pozitívumot. Egyszerű földműves lett a falu vezetőiből (akik történetesen nemesek voltak).

Ha én egy Habsburgot éltetek, akkor elárulom a felmenőimet."

- A reformkor szellemiségét körüllengte az egyén érdekeinek háttérbe szorítása a nagyobb jó eléréséért. A székely közösség például, amely számos kivételezettséget, például adómentességet élvezett már létrejötte óta, önként mondott le ezek birtoklásáról, és "süllyedt" polgárjogba. Míg mások jobbágyokból emelkedtek a polgárok közé. Jókai, Görgei egyaránt önként hagyták el nevükből a nemesi származást - és vele a kiváltságot - jelölő "y"-t. Az Aradon kivégzettek is nemesek voltak, közöttük gróf Vécsey Károly, gróf Leiningen-Westerburg Károly, lovag Pöltenberg Ernő. A reformkor nagy szellemiségei is nemesek, nem csekély részt főnemesek voltak, mint a szintén kivégzett gróf Batthányi Lajos, vagy épp gróf Batthyányi Kázmér, gróf Széchenyi István, báró Wesselényi Miklós, báró Eötvös József, gróf Teleki László is, hogy csak szemléltessem.

Röviden tehát: nem, közel sem "árulod el" felmenőidet állásfoglalással, ez teljesen hibás értelmezés.

2016. márc. 7. 18:12
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

Értem, de én csak a kérdezőt próbáltam megérteni.

Bár a kérdésnek semmi értelme.

2016. márc. 7. 19:11
 38/52 anonim ***** válasza:
34%

Hajrá Habsburgok!

Ők szabadították fel minket a török alol, rengetek pénzt raktak az országba, nélkülük már 1700ra is csóró csonka kis ország lettünk volna, míg 1919ig a Monarchia volt Európa egyik legerősebb országa... De a Kossuth fanok ezt nem érthetik...

2016. ápr. 12. 17:33
 39/52 anonim ***** válasza:
11%
Mivel most gazdaságilag német gyarmat vagyunk, és a habsburgok mindig is egyfajta háttérhatalmi bábok voltak így próbálnak jó képet festeni róluk és elhazudni a történelmet Magyarországon. De ami tény az tény, hogy a habsburgok a legaljasabb család volt, a cionistákhoz mérhető mentalitásal. Az új habsburgok se jobbak mert az eu-ba belekevertek minket ami kiderült a gyépéseknek is, hogy az is csak árt Magyarországnak. A sok idióta vezethető még azt is elhiszi, hogy haynau jó volt és a császárt kell szolgálni... szánalmas!
2016. ápr. 23. 06:50
 40/52 anonim ***** válasza:
De Ottó nem. A felmenőiről meg nem tehet.
2017. dec. 14. 11:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!