Akik annak idején Habsburg Ottót éltették, tisztában vannak vele mennyi bűnt követett el a családja magyarország ellen?
Nem is olyan rég Habsburg Ottó sokat ünnepelt vendég volt a magyar televízióban, emberek köszöntötték, éljenezték. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy az ilyen emberek, nem tanultak történelmet ? Hiányoztak fél évet ?
A Habsburgok rengeteg bűnt követtek el az ország ellen !! Annak idején a szabadságharcban Haynaut képes volt kinevezni a császár a sereg élére, aki köztudomásúan szaddista volt. A "bresicai hiénának" nevezték Haynaut, aki a bresicai lázadást leverve közvetlen a sebesülteket mind egy szálig leölette és a város nőit a köztéren korbácsóltatta meg. Magyarországon is nagy mennyiségű embert végeztetett ki, ölett meg olyat, aki csak étellel, itallal segítette a szabadságharc alakulatait. Ez pusztán egyetlen példa a rengeteg közül. pl [link]
Pont olyan ez, mintha Hitler unokáját ünnepelnék Jeruzsálemben és sorra hívnák az izraeli köztévébe nyilatkozni tapsvihar közepette. Mégis csupán én érzem ezt felháborítónak?
"Pro Patria már elmagyaráztam, de úgy látszik lassú felfogású vagy. Miért ünnepled ? Miért tiszteled Habsburg Ottót?"
- Nem ünnepeltem, ettől függetlenül leírtam, hogy akik igen, azok miben (is) találhattak rá okot. Addig elolvastad a hozzászólást a magad gyors felfogásával?
"Szembeköpöd őseid Petfői, Batthyány, Kossuth és a többi aradi vértanut és azokat az őseidet, akik harcoltak a nemzet oldalán, mert szerinted nem kellett volna szabad nemzetnek lennünk ! Pffff :/"
Jajj, kérdező! Batthyány tudod miért mondott le a miniszterelnökségről? Egyébként kíváncsi lennék, hogy tudnád-e a választ, mert ha már te hoztad fel az Ő nevét, írjál is róla egy kicsit, hogy legalább te magad cáfoljad meg a saját hülyeségedet, amit írsz. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a szabadságharc kitörésének okairól mit tudsz, mert szerintem csak annyi van a fejedben, hogy harcoltunk a Habsburgok ellen a függetlenségért. És ebből is látszik, hogy mennyire nem értesz a törihez.
"Uralkodó volt és ezért az érdeke az volt,hogy másokon uralkodjon, annak szabadsága rovására. Te ezt helyesled. Kérdezek valamit : Ha egy betörő amíg melózól betőrne hozzád és mindent elvinne, amid van : összes megtakarított pénzed, TV, PC elektronikai cuccok, értékpapírok, ékszerek a családod mindentartaléka, vagyona, akkor is így állnál hozzá ? Mert végülis ő is ugyanígy bőnöző. Neki az az érdeke, hogy bűnözzön. Nem ? :P"
Ha valamit ki akarsz emelni a korábbi kommentemből, akkor ne csak egy-egy félreérthető mondatot emelj ki, amit lám, félre is magyarázol (a párhuzamod nem állja meg a helyét), hanem légyszi, az egész kommentemre válaszoljál már. Írtam én ott mást is. Jah, hogy ott elmagyaráztam, hogy miért írsz hülyeségeket, és azokra már kínos reagálnod? Értem...
Én csak abba szólnék bele, hogy milyen módon árulja el őseit az, aki Habsburg Ottót élteti?
Nekem van szabadságharcos felmenőm, de van olyan is, akinek a szabadságharc és a jobbágyfelszabadítás nem hozott sok pozitívumot. Egyszerű földműves lett a falu vezetőiből (akik történetesen nemesek voltak).
Ha én egy Habsburgot éltetek, akkor elárulom a felmenőimet.
Ha nem éltetem, akkor is.
Igaz?
Kedves Rákóczi hadnagya:
"Nekem van szabadságharcos felmenőm, de van olyan is, akinek a szabadságharc és a jobbágyfelszabadítás nem hozott sok pozitívumot. Egyszerű földműves lett a falu vezetőiből (akik történetesen nemesek voltak).
Ha én egy Habsburgot éltetek, akkor elárulom a felmenőimet."
- A reformkor szellemiségét körüllengte az egyén érdekeinek háttérbe szorítása a nagyobb jó eléréséért. A székely közösség például, amely számos kivételezettséget, például adómentességet élvezett már létrejötte óta, önként mondott le ezek birtoklásáról, és "süllyedt" polgárjogba. Míg mások jobbágyokból emelkedtek a polgárok közé. Jókai, Görgei egyaránt önként hagyták el nevükből a nemesi származást - és vele a kiváltságot - jelölő "y"-t. Az Aradon kivégzettek is nemesek voltak, közöttük gróf Vécsey Károly, gróf Leiningen-Westerburg Károly, lovag Pöltenberg Ernő. A reformkor nagy szellemiségei is nemesek, nem csekély részt főnemesek voltak, mint a szintén kivégzett gróf Batthányi Lajos, vagy épp gróf Batthyányi Kázmér, gróf Széchenyi István, báró Wesselényi Miklós, báró Eötvös József, gróf Teleki László is, hogy csak szemléltessem.
Röviden tehát: nem, közel sem "árulod el" felmenőidet állásfoglalással, ez teljesen hibás értelmezés.
Értem, de én csak a kérdezőt próbáltam megérteni.
Bár a kérdésnek semmi értelme.
Hajrá Habsburgok!
Ők szabadították fel minket a török alol, rengetek pénzt raktak az országba, nélkülük már 1700ra is csóró csonka kis ország lettünk volna, míg 1919ig a Monarchia volt Európa egyik legerősebb országa... De a Kossuth fanok ezt nem érthetik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!