Akik annak idején Habsburg Ottót éltették, tisztában vannak vele mennyi bűnt követett el a családja magyarország ellen?
Nem is olyan rég Habsburg Ottó sokat ünnepelt vendég volt a magyar televízióban, emberek köszöntötték, éljenezték. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy az ilyen emberek, nem tanultak történelmet ? Hiányoztak fél évet ?
A Habsburgok rengeteg bűnt követtek el az ország ellen !! Annak idején a szabadságharcban Haynaut képes volt kinevezni a császár a sereg élére, aki köztudomásúan szaddista volt. A "bresicai hiénának" nevezték Haynaut, aki a bresicai lázadást leverve közvetlen a sebesülteket mind egy szálig leölette és a város nőit a köztéren korbácsóltatta meg. Magyarországon is nagy mennyiségű embert végeztetett ki, ölett meg olyat, aki csak étellel, itallal segítette a szabadságharc alakulatait. Ez pusztán egyetlen példa a rengeteg közül. pl [link]
Pont olyan ez, mintha Hitler unokáját ünnepelnék Jeruzsálemben és sorra hívnák az izraeli köztévébe nyilatkozni tapsvihar közepette. Mégis csupán én érzem ezt felháborítónak?
"Nem voltunk ott. Csak te voltál ott. Most, azonnal írj valami nagyon tényfeltáró publicisztikát a kuruttyinfóra, azt' legyél kemény!"
Még az a szép, hogy én vagyok szélsőséges, amikor csupán magyarország elemi érdekeiért állok ki !
"Habsburg Ottó megérdemelte az ünneplést, mert a páneurópai unió elnökeként sokat tett Európa egysége érdekében."
Mondja ezt egy olyan, aki kb 5 értelmes mondatot nem tud mondani a páneurópai unióról. Az emberek azt sem tudják mi az. Nézd meg az interjút, ők azért éltették mert Habsburg !
"Kérdező, biztosra veszem, ilyen mellveréssel kiváló, hovatovább, 90% feletti, 5*-os emelt szintű érettségi vizsgát tettél, "
Pont nem kellett 5-ös vizsga, hogy ezt az alapvető dolgot ismerje az ember, a HAbsburgok tetteit, de igen egyébként 5-ös voltam és amiért azok harcoltak másokkal mivel csökkenti az ellenünk elkövetett bűnöket ? :P
sörpocak te hihetetlen ostoba vagy ! Nem az a lényeg, hogy Ádám, Éváig visszavezetve mit tettek az emberek, hanem hogy amiért éltették azt az embert az volt, hogy Habsburg, az a család mit tett velünk ? Tudod ?
"És te ott voltál, mikor a szabadságharc ALATT is sokan pártolták (magyarok) magát a Habsburg-Birodalmat? És hogy a megtorlásunk után évtizedekkel már egész "jóban" lettünk a Habsburgokkal? "
Jah, jóban voltunk a megtorlások után a Habsburgokkal hivatali szinten, tudod miért? Mert eltávolított, kivégeztetett mindenkit aki magyar érzelmű volt és az osztrák érzelműeket tette pozícióba.
Ez a válasz mindent megmagyaráz ! Szembeköpöd őseid Petfői, Batthyány, Kossuth és a többi aradi vértanut és azokat az őseidet, akik harcoltak a nemzet oldalán, mert szerinted nem kellett volna szabad nemzetnek lennünk ! Pffff :/
Egyébként meg ugyanazt csinálod, mint amit megvetsz, csak fordítva. Megveted azt, amiért valakit egy vezetéknév alapján preferálnak, de ellenszenved ugyanazon a logikai síkon nyugszik: az egyén családnevén (pontosabban ugye a családfáján)
Ezzel pedig az érvrendszered tudományosan is megingott témájától függetlenül.
"Olyan tettekért, amelyek a megszületésed előtt történtek, sem dicséretet nem érdemelsz, hiszen nincs benne részed, sem fedést, hiszen nem volt lehetőséged sem tenni ellene. Ahogyan felmenőidre hivatkozva nem érezhetsz kiváltságot, hiszen az az ő tettük volt, amihez te nem raktál hozzá semennyit sem, így nem élhetsz pávatollakból, úgy a bűneiket sem kell hordoznod. Minden embert egyénként kell megítélni. "
Pro Patria már elmagyaráztam, de úgy látszik lassú felfogású vagy. Miért ünnepled ? Miért tiszteled Habsburg Ottót? Mi ő az, amiben nem Habsburg ?Egy idős ember. Az utcán sok ilyen idős ember mellett mész el, akik ráadásúl magyaros is, mégsem ünnepled őket. Miért?
Őt azért ünnepled, mert Habsburg ! Királyunk, császárunk lenne, de a Habsburgok nevében a családja rengeteg gyalázatot, kivégzést, kínt tettek a magyarságnak, az őseidnek, dédapádnak. Te leköpöd az őseid szabadságvágyát? Azt amiért tetted?
"Én soha nem értettem ezt a nagy Habsburg-ellenességet. A Habsburgok egy birodalom uralkodócsaládja voltak, az ő érdekeik azt diktálták, hogy a birodalom egységes legyen. Ez pedig azzal járt, hogy a decentralizáló törekvéseket "
Így van ! Uralkodó volt és ezért az érdeke az volt,hogy másokon uralkodjon, annak szabadsága rovására. Te ezt helyesled. Kérdezek valamit : Ha egy betörő amíg melózól betőrne hozzád és mindent elvinne, amid van : összes megtakarított pénzed, TV, PC elektronikai cuccok, értékpapírok, ékszerek a családod mindentartaléka, vagyona, akkor is így állnál hozzá ? Mert végülis ő is ugyanígy bőnöző. Neki az az érdeke, hogy bűnözzön. Nem ? :P
Habsburgok nem a többségi magyarság ősei ellen tettek. Tekintve, hogy a többség jobbágy volt és nem volt semmi tulajdona. A dinasztiának a nemességgel volt inkább problémája és fordítva. A vezető réteg a saját érdekeit nézte és nem érdekelte, hogy Béla bácsinak vagy Magdni néninek milyen az élete. Többség nem is beszélte a magyar nyelvet. Amikor II. József magyart akarta államnyelvnek, felháborodtak, hogy a parasztok nyelvét ők nem beszélik. A király erre bevezette a németet, ez se tetszett nekik. Hunyadi Mátyás halála után nem fogadták el a fiát, nekik gyenge kezű uralkodó kellett. II. Lajost nem segítették, erre jöttek a törökök. Ugyan ez volt 1240ben. A főnemesség dacosan nem engedelmeskedtek a királynak, a fél ország ki is halt. A történelmünk során, hány olyan összeesküvés volt, ami azért történt, mert a nemesek nem voltak hajlandóak adózni? A magyar nép ellensége inkább a saját nemessége volt.
Kettős vámrendszer, az úrbéri pátens, ratio educationis, türelmi rendelet stb. Mondanak valamit? Igen tettek rosszat, de jót is. Az éremnek mindig két oldala van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!