Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy diktátor rendbe tenné az...

Egy diktátor rendbe tenné az országot?

Figyelt kérdés

Véleményen szerint az ország a liberális demokráciának köszönhetően süllyedt ilyen mélyre.

Ha egy diktátor kormányozna, akkor rend lenne az országban?

2016. jan. 23. 19:16
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
53%

Az USAban rossz élni? es hol jó? Oroszországban?

Kérdező vagy jobb esetben nagyon fiatal vagy és kinövöd ezt vagy rendkívül sérült vagy lelkileg.

Vertek a szüleid vagy nem szeretett anyukád? Mitől lettél ilyen érzelmi nulla hogy csak a tekintély-elvűséget tudod értelmezni?

2016. jan. 23. 20:16
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

A demokráciának a diktatúrával szemben az az előnye van, hogy egy diktatórikus ország vezetője bármit megtehet (egészen addig míg nyugati, vagy épp orosz haderők nem vonulnak be az adott országba), nem kell félnie attól, hogy 4 év múlva leváltják (maximum egy katonai puccstól, vagy ellenállási mozgalomtól, amit ha mindenképp el akar kerülni, Sztálinhoz hasonló, vagy még rosszabb diktatúrát hoz létre).

A demokrácia sem tökéletes, de ott legalább fennáll az, hogy a pártok igyekeznek (na nem mindig...) a többség véleményét figyelembe venni, mert a következő választásokat elveszíti.

"A demokrácia a kormányzás legrosszabb formája, leszámítva azokat, amiket már próbáltunk."-Winston Churchill.

2016. jan. 23. 20:20
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy Észak-Koreával ne példálózzatok mert nem ide illő."

De, tokeletesen ide illo. Hogy neked nem tetszik, az mas kerdes.

A XXI. szazadban nincs helye a diktaturaknak. A demokracia sem tokeletes, de meg mindig a legelhetobb korulmenyeket tudja teremteni.

2016. jan. 23. 20:22
 24/50 A kérdező kommentje:

"Kérdező vagy jobb esetben nagyon fiatal vagy és kinövöd ezt vagy rendkívül sérült vagy lelkileg.

Vertek a szüleid vagy nem szeretett anyukád? Mitől lettél ilyen érzelmi nulla hogy csak a tekintély-elvűséget tudod értelmezni?"

Az én családomat te csak ne sértegessed!

Mi az, hogy lelkileg sérült vagyok? Értem tehát mert más a nézetem mint neked attól már beteg, lelkileg sérült ember vagyok.

2016. jan. 23. 20:23
 25/50 A kérdező kommentje:

Mellesleg engem nem vertek a szüleim és szeretett anyám szóval ezzel súlyosan megsértetted a családomat!

Ti liberálisok vagytok a kirekesztőek mert mindenkire rámondjátok, hogy lelki beteg aki nem liberális vagy demokrata.

2016. jan. 23. 20:27
 26/50 anonim ***** válasza:
71%
Hú most már tényleg érdekel mitől lesz valaki ilyen.
2016. jan. 23. 20:28
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

A korlátlan hatalom olyan felelősséget jelent, amit egy teljhatalmú vezető NEM tud vállalni, mert nincs a kezében a varázspálca. A modern problémákat egy huszárvágással nem lehet megoldani.

Mivel nem tudja a rendszer a problémákat megoldani, ezért kasztosít, túlszabályoz, zárt ciklusokat hoz létre.

Egy megalomán, kollektivista hagyományokkal bíró társadalomban, mint a német vagy a japán, dél-koreai stb. tekintélyelvű rendszerek azért tudtak bizonyos ideig működni, mert a néplélek ezt megengedte.

A magyar embertől távol áll a kollektivizmus, még nyugatnál is sokkal individualistább (annyira hogy mindenki csak addig értelmezi a liberalizmust, ameddig az ő szabadságáról van szó). Te is az vagy. Mindenkit ugyanaz a légkör hat át.

2016. jan. 23. 20:33
 28/50 anonim ***** válasza:
77%

És a nyugat-európai liberalizmus szerintem minden normális ember részére vállalható.

Ugyanis ellentétben annak amerikai, vagy itthoni fajtájával NEM NARRATÍVÁKBAN gondolkodik, mint a hazai jobboldal és baloldal, hanem jogállamban és NYUGALOMBAN.

2016. jan. 23. 20:37
 29/50 anonim ***** válasza:
97%

"Ti liberálisok vagytok a kirekesztőek mert mindenkire rámondjátok, hogy lelki beteg aki nem liberális vagy demokrata."

A te kis diktátor fanságodat nem csak a liberálisok ítélik el, erről ennyit.

Hitler pedig azért rossz példa többek között, mert korszaka előtt durván le volt égve az országa. A nulláról pedig csakis felfele vezet az út. De nála is egy csomó tanácsadás kellett amúgy.

"A demokráciában a médiákon keresztül irányítják a nép életét"

Mintha a diktatúra nem élne ezzel az eszközzel. A demokráciában legalább megkapod az egymással vitatkozó feleket, és eldöntheted mellyel értesz egyet.

Egyébként persze...egy hozzáértő diktátor jobb lenne, de ki szeret szerencsejátékozni?

2016. jan. 23. 20:43
 30/50 anonim ***** válasza:
4%

Már 6 éve folyamatosan rendet rak a diktátorod, ráadásul liberális demokrácia nélkül, mert neki az is illiberális.

Ugye milyen jó?

2016. jan. 23. 21:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!