Egy diktátor rendbe tenné az országot?
Véleményen szerint az ország a liberális demokráciának köszönhetően süllyedt ilyen mélyre.
Ha egy diktátor kormányozna, akkor rend lenne az országban?
Írhattam volna több leírást a kérdésembe.
A demokrácia káosza után egy erős ember szokott jönni akit némelyek diktátornak neveznek.
Tökéletes példája ennek Hitler hatalomra jutása: a Weimari köztársaságban ugyanaz az undorító liberális hedonista fertő tette be a lábát amely ma már egészen teret nyert.
Ha a demokrácia és diktatúra között kell választani, válasszuk a diktátort bölcsen!
A demokráciában a médiákon keresztül irányítják a nép életét, gondolkodását, elég csak megnézni, hogy manapság a média milyen szennyet közvetít és egy átlag ember szellemi,erkölcsi nívója milyen.
Ilyen hatalomról nem is álmodtak a királyok és a diktátorok!
A diktátor a nemzet őre aki rendet teremt és célja a nép megóvása és azzal ,hogy az állam megmondja az embereknek hogyan éljenek csak megóvni akarja őket a hedonista életivteltől.
A diktatúrában az olyan erények mint tisztelet, fegyelem, erkölcs, hazaszeretet, becsület stb érnének valamit.
"A diktátor a nemzet őre aki rendet teremt és célja a nép megóvása és azzal ,hogy az állam megmondja az embereknek hogyan éljenek csak megóvni akarja őket a hedonista életivteltől. "
Engem csak ne óvjanak meg a hedonista életviteltől és az undorító liberális fertőtől... nem vagyok liberális, de akkor is inkább esek áldozatául ennek a fajta "züllésnek", mint hogy egy diktátor parancsolgasson nekem. Sajnállak, hogy ennyire szolgalelkű vagy.
"Engem csak ne óvjanak meg a hedonista életviteltől és az undorító liberális fertőtől... nem vagyok liberális, de akkor is inkább esek áldozatául ennek a fajta "züllésnek", mint hogy egy diktátor parancsolgasson nekem. Sajnállak, hogy ennyire szolgalelkű vagy."
Egyáltalán nem vagyok szolgalelkű csak számomra még jelent valamit a TISZTELET és a FEGYELEM ami sajnos kiveszőben van a mai legfőképp a fiatal generációból.
Nem szoktam ilyet mondani, de neked kérdező kívanom, hogy olyan helyen élj ahol van egy hitler.
Hány éves vagy komolyan?
"Egyáltalán nem vagyok szolgalelkű csak számomra még jelent valamit a TISZTELET és a FEGYELEM ami sajnos kiveszőben van a mai legfőképp a fiatal generációból."
Nagyon helyes. A tisztelet annak jár, aki megérdemli. A "fegyelem" pedig leginkább csak kódolt megfogalmazása a "zsarnokoskodás"-nak, amikor politikában beszélnek róla.
Ez attól függ, milyen típusú diktatúra lenne.
Ha egy ember kezébe adod a hatalmat, a hadsereget és a pénzt, az nem biztos, hogy onnantól, a megfelelő eszközökkel uralkodna és törődne-e az állam és az emberek jólétével. A mai diktatúrák szinte kivétel nélkül rosszul működnek, bár ez annak is betudható, hogy többségében eléggé viharos múltú államokról van szó és az adott hatalom előtti is jelentős gazdasági nehézségek voltak. Ellenben, láthatjuk, ahogy Kína mióta nyit a világ felé és enyhült a diktatúra, sokat fejlődött.
Ma a legfejlettebb, legstabilabb államok, ahol jelenleg diktatúra (abszolút monarchia van), azok az Öböl Menti Országok Együttműködési Tanácsának államai és Brunei.
Szingapúr parlamentáris köztársaság, Hongkong pedig Kínától autonóm, minden olyan tekintetben amelyben önálló Kínától élen jár a demokráciát tekintve (nem önálló elsősorban külügy, hadügy).
Nehéz megmondani, hogy mi sülne ki belőle, lehet egy véreskezű és nyomorba döntő állam, aminek az eredménye hosszú polgárháború lenne és az is lehet, hogy egy stabil állam.
Hitler olyan kiralyul rendberakta Nemetorszagot, hogy 45-re ez lett belole.
Aztan jott a liberalis demokracia, es ma Nemetorszag Europa es a vilag egyik vezeto gazdasagi hatalma.
"A tisztelet annak jár, aki megérdemli"
Egy olyan vezető aki antihedonista-antinihilista életmódot él és nem az anyagi javak elérése fontos számára, erre neveli a népét és a nemzeti érdekeket tartja fontosnak az még jó, hogy tiszteletet érdemel!
A fegyelem pedig azt jelenti, hogy nincs bűnözés ha nem REND van.
Amúgy Észak-Koreával ne példálózzatok mert nem ide illő.
"Ja ès mondj egy liberális orszàgot ahol rossz élni. Komolyan várom."
Usa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!