Ha a keresztény vallás központi szerepet kapna, akkor nem lennének ennyire anyagelvűek az emberek?
Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én azt látom, hogy az emberek a mai világban teljesen eltávolodtak a szellemi, erkölcsi értékektől és az anyagi javak, élvezetek hajszolása a fontos számukra.
Főleg a fiatalok körében vált népszerűve az erkölcstelenség amit a média közvetít.
Nem fogom most felsorolni mire gondolok szerintem tudjátok.
A kereszténység a középkorban igen nagy szerept kapott kb olyan szintre kellene visszahozni most is, hogy az emberek a hagyományos értékek szerint éljék életüket ne individualista közbontránkozó módon.
Persze ehhez kellene egy normális egyház is(ami régebben volt) és az államnak és egyháznak szorosan össze kell fonódnia.
Ha a kereszténység ilyen nagy szerepet kapna, mindenki számára kötelező lenne a vallás akkor erkölcsösebbek lennének az emberek?
Szuper lenne ha olyan lenne mint a sotet kozepkorban :)
Tomegeg vegtelensegig elnyomva, egy szuk elitnek minden szabad.
Akkor kezdett el fejlodni a vilag, amikor vegre kidobtak az egyhazat a hatalom kozelebol.
Szuper lenne ha olyan lenne mint a sotet kozepkorban :)
Mi van 29-es, fáj az igazság? :P
"Tomegeg vegtelensegig elnyomva, egy szuk elitnek minden szabad."
Üdvözlet a liberális demokráciában!
"Akkor kezdett el fejlodni a vilag, amikor vegre kidobtak
az egyhazat a hatalom kozelebol."
Tényleg? Akkor hogyan került a Hitgyüli a hatalom közelébe, vagy a MAZSIHISZ vezetője hogyan lett tárcanélküli miniszter a Horn-kormányban.
Egy szoci kormanyban sem volt annyira befolyasa valamilyen egyhaznak, mint most a Fidesznel.
A vasarnapi zarvatartasos baromsagot peldaul nekik koszonheti az orszag,
"Nem tudom ti, hogy vagytok vele de én azt látom, hogy az emberek a mai világban teljesen eltávolodtak a szellemi, erkölcsi értékektől és az anyagi javak, élvezetek hajszolása a fontos számukra. "
Először is:
Szellemi-erkölcsi értékekről annyit ,hogy a hit nem olyan dolog amit erőltetni lehet.
Ami nem megy azt ne erőltesd.
Másodszor:
Anyagi javak hajszolása egy nem helyes dolog.
Élvezetek,élvezetek........Az élet mégis miről szól?
Arról ,hogy 30 évig hozzá sem nyúlsz a hernyóhoz -csak ha meg kell könnyeztetni- ,de az asszony sem nyúl hozzá ,max. ha benne van?
"Ha a kereszténység ilyen nagy szerepet kapna, mindenki számára kötelező lenne a vallás akkor erkölcsösebbek lennének az emberek?"
Nem ,SŐT gonoszabbak és felszínesebbek.
"Nem ,SŐT gonoszabbak és felszínesebbek."
Tényleg?
Szent Istvánnak bejött.
36-nak
Aha ,valóban.
Az emberek kívül próbáltak minél inkább vallásos templomba járó kereszténynek tűnni ,de közbe olyan dolgokat csináltak amit egy "jó keresztény" embernek "tilos" (mármint ők tiltják).
A kereszténység felvétele után "gonosszá vált" a magyarság?
Ezt ugye te sem gondolod komolyan.
38-as
Én nem arról írtam ,hogy a kereszténység miatt és arról ,hogy konkrétan csak a magyarság.
Én arról írtam ,hogy csomó ember volt aki valójában nem hitt a kereszténységbe ,de magát mégis annak adta és olyan dolgokat tett amit elvileg "jó keresztény" embernek "tilos" lenne -mint írtam-.
"csomó ember"
Ez volt a törpe kisebbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!