Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják sokan hogy nem...

Miért mondják sokan hogy nem lehet itthon megélni?

Figyelt kérdés
Most vagyok 17, azt mondta apám hogy most már elég idős vagyok ahhoz hogy magamnak keressem meg a pénzem! Nem kapok tőlük semmi zsebpénzt, apámnál dolgozok iskola mellett hétvégén és azt mondta megkapom érte a minimálbért. Először azt hittem ez nagyon kevés, mert sokan nyavajognak miatta, de meglepődtem mert csomó új ruhát meg tudtam venni, már most elég pénzem van a nyári fesztiválra! Már alig várom hogy leérettségizzek és végre dllgozzak! Sokkal jobb élet mint tanulni meg iskolában szenvedni egész nap meg mindig megmondják mit csinálj! Nektek mi bajotok a minimálbérrel? Én már alig várom Hogy végre keressek és azt csknáljak amit Csak akarok! L17

#élet #minimálbér #jólétikormány
2016. jan. 17. 19:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell a lakásért fizetned csecs szopó, mert elég gáz, ha valaki 30 évesen a szülei lakásában élősködik, a csajok sem szólnak az olyanhoz... a másik egy sima érettségivel te sosem fogsz 246ezret keresni, a mindenkori minimálbért fogod érettségivel megkapni normál meló helyen az pedig bruttó 118ezer.
2016. jan. 17. 19:32
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
napi 1000-et
2016. jan. 17. 19:33
 13/31 A kérdező kommentje:

Bocs nem 246 hanem 243 ezer Az átlag kereset [link]

Én ebből a 70 ezerből is elég jól elvagyok! Gondolom akkor ha 3x ennyit fogok keresni lesz pénzem autóra meg gyerekre meg sok ilyen hülyeségre is! Nem azért elég mert kevés igényem van hanem mert nem vagyok telhetetlen! Magamtól érem el amit kell! Mmegdllgozok érte mér 16éves korom óta!

2016. jan. 17. 19:34
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig nem akarod megérteni? Arra próbálunk rávezetni, hogy gyakorlatilag lehetetlen megélni abból a pénzből, mármint megélni! Nem venni egy-két cuccot! Az, aki ennyiből kénytelen minden költségét fedezni az szerinted milyen nagylábon él?

Egyébként a 246 ezres fizetés bruttó és átlag! Tehát kézhez ebből csak a kétharmadát kapják még az átlagbért keresők is, ráadásul nem az átlag, hanem a mediánbért kéne ilyenkor nézni, de abba nem megyek bele, hoyg micsoda, az neked már magas lenne. Majd tíz év múlva térjünk vissza erre a kérdésre.

2016. jan. 17. 19:35
 15/31 anonim ***** válasza:
96%
Amit linkeltél az a bruttó GDP alapú átlag kereset xD azt úgy számolják ki, hogy a gazdagok fizuját és a szegények fizujából átlagot vonnak... sokat kell még tanulnod.
2016. jan. 17. 19:36
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok már szegény gyereket, még kicsi, fingja sincs arról, hogy hogyan is zajlik a valóság. Én is rettentő boldog lettem volna ha otthon lakom, fizetnek szinte mindent nekem és mellette keresek 70 ezret. Majd rá fog jönni, hogy ha keres 100 ezret és mellette fizetni kell az albérletet+rezsit, kaját venni, közlekedést fizetni stb. akkor fogja realizálni, hogy mennyire nem ér semmit ez az összeg.
2016. jan. 17. 19:41
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
ugyan mar, ez csak egy bena troll.
2016. jan. 17. 19:47
 18/31 anonim ***** válasza:
91%

"apámnál dolgozok iskola mellett hétvégén"

Ja, havi 8 nap munkáért tényleg nem rossz a 78k.. Az ország több, mint fele kevesebből él, és nekik nem csak csini rucit és fesztiválbérletet kell venniük.

2016. jan. 17. 19:49
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

"Már alig várom hogy leérettségizzek és végre dllgozzak! Sokkal jobb élet mint tanulni meg iskolában szenvedni egész nap meg mindig megmondják mit csinálj!"

A munkahelyen is megmondják, hogy mit csinálj, te hülye kis liba... -.-

2016. jan. 17. 19:55
 20/31 A kérdező kommentje:

Miért lennék troll?

Oké leszólhattok felőlem! Egyébként miért lenne napi 1000forint a kajám? Gondolom felnőttbe is van kaja jegy csak ha pl nincs rajta az 50%os diák támogatás akkor nem 4500 hanem 9000.. nagy ügy! Meg miért kéne albérletet fizetni ha itt van a lakásunk? Csak a hülye fizet azért ami ingyen is lehet! Sosem értettem ezeket az embereket! Majd elköltözök itthonról ha lesz egy pasim ahová költözhetek ilyen egyszerű!

2016. jan. 17. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!