Ki szavazott Horn Gyulára?
Tegyük fel, hogy egy naív átlagember vagyok aki semmit nem tud a politikáról és a pártok mögött álló erőkről. Csak annak hiszek, amit a saját szememmel látok a TV -ben.
Mennék éppen szavazni. Attól függően, hogy milyen elképzelésem van a világról, a következő lehetőségek vannak:
1. Erősen nemzeti gondolkodású vagyok. Ekkor az internacionalizmusát megtartó Mszp egy volt Mszmp -s szovjetkiszolgáló pártkatonával az élen egyszerűen nem lehet jó választás.
2. Liberális kapitalista vagyok, a rendszerváltás támogatója. Ebben az esetben hiába mondja az Mszp, hogy megváltoztak, a Kádárt idéző komcsi retrokampány és a kommunizmusra emlékeztető igéretek miatt eleve nem szavaznék rá. Horn Gyula pedig az előző rendszernek esküdött hűséget. Mi garantálja, hogy most már kapitalista lesz. Ha meg ilyen könnyen alapelvet vált, mi garantálja, hogy nem fog Pálfordulni mégegyszer? Eleve a rendszerváltásra nem azért volt szükség, mert le akartuk váltani a regnáló hatalmat? Liberálisként biztos, hogy nem szavaznék rá.
3. Nem értek egyet a rendszerváltással, kommunista vagyok. Ekkor lehet, hogy a retrokampány szimpatikus, de Horn Gyula azt a pártot és azokat az embereket(Pl.: Kádár) tagadta meg, akiknek korábban hűséget esküdött és 30 éven keresztül játszotta a megbízható kommunistát. Természetesen nem rá, hanem az elvhű munkáspártra szavaznék.
Egyszerűen nem értem a 90 -es évek gondolkodását. Hogyan szavazhatták meg ezt az embert? Az oké, hogy Gyurcsány idejére már messze volt a rendszerváltás és a magyar proli mint tudjuk, gyorsan felejt. De 94 -ben még emlékezhettek volna az emberek a rendszerváltásra.
Kádárista nosztalgia... De akkkor továbbra sem értem, hogy miért nem Munkáspárt.
Kádári életmód és jólét annak feltétele, a Kádár -rendszer nélkül -de Kádár embereivel, akik elárulták Kádárt?
De látom, mások értik Horn megszavazását.
Itt az ideje, hogy megválaszoljam a kérdést: Azért szavaztak az emberek Hornra, mert ő igért nagyobbat és ő szerepelt többet a Tv -ben. És sok idióta még most is az mszp -re szavaz. Egy normális demokráciában Gyurcsány és a többi féreg már régen az utcán kéne, hogy legyen.
Azért szavaznak még lazán 500 ezren az MSZP-re,mert baloldalon az a legerősebb párt még mindig.Utána pedig egyből a DK jön szavazótáborban.
Aki pedig megrögzött baloldali,az soha sem fog szavazni Jobbikra és Fideszre sem.Ezt kéne megérteni már neked is.
Sokat kattogsz ezen.
Más emberek helyett pedig ne akarj megmagyarázni semmit se.
Fidesznek is van kb 1 millió megrögzött szavazója jelenleg,talán még több is.
A másik dolog az,ha az MSZP egyszer el fog tűnni,akkor úgyis lesz helyette majd más baloldali párt,akire talán még 500 ezernél is többen fognak szavazni.
Normális demokráciákban ott pedig van bal és jobboldal is.
"Azért szavaztak az emberek Hornra, mert ő igért nagyobbat és ő szerepelt többet a Tv -ben"
Ez egeszen biztosan nem igaz.
Az SZDSZ pedig (részben) érthető,hogy miért is kötött koalíciót az MSZPvel anno.(Ebben a videóban legalább meg indokolták.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!