Ki szavazott Horn Gyulára?
Tegyük fel, hogy egy naív átlagember vagyok aki semmit nem tud a politikáról és a pártok mögött álló erőkről. Csak annak hiszek, amit a saját szememmel látok a TV -ben.
Mennék éppen szavazni. Attól függően, hogy milyen elképzelésem van a világról, a következő lehetőségek vannak:
1. Erősen nemzeti gondolkodású vagyok. Ekkor az internacionalizmusát megtartó Mszp egy volt Mszmp -s szovjetkiszolgáló pártkatonával az élen egyszerűen nem lehet jó választás.
2. Liberális kapitalista vagyok, a rendszerváltás támogatója. Ebben az esetben hiába mondja az Mszp, hogy megváltoztak, a Kádárt idéző komcsi retrokampány és a kommunizmusra emlékeztető igéretek miatt eleve nem szavaznék rá. Horn Gyula pedig az előző rendszernek esküdött hűséget. Mi garantálja, hogy most már kapitalista lesz. Ha meg ilyen könnyen alapelvet vált, mi garantálja, hogy nem fog Pálfordulni mégegyszer? Eleve a rendszerváltásra nem azért volt szükség, mert le akartuk váltani a regnáló hatalmat? Liberálisként biztos, hogy nem szavaznék rá.
3. Nem értek egyet a rendszerváltással, kommunista vagyok. Ekkor lehet, hogy a retrokampány szimpatikus, de Horn Gyula azt a pártot és azokat az embereket(Pl.: Kádár) tagadta meg, akiknek korábban hűséget esküdött és 30 éven keresztül játszotta a megbízható kommunistát. Természetesen nem rá, hanem az elvhű munkáspártra szavaznék.
Egyszerűen nem értem a 90 -es évek gondolkodását. Hogyan szavazhatták meg ezt az embert? Az oké, hogy Gyurcsány idejére már messze volt a rendszerváltás és a magyar proli mint tudjuk, gyorsan felejt. De 94 -ben még emlékezhettek volna az emberek a rendszerváltásra.
A Kadar-rendszernek semmi koze nem volt a kommunizmushoz.
Allamszocializmus volt.
"csak visszavágytak a Kádár-rendszerbe. "
Egyebkent meg ez hazugsag, akik Hornekra szavaztak, NEM vagytak vissza a Kadar-rendszerbe, Hornek nem is igertek ilyet, meg csak hasonlot sem.
Én kommunista alatt most a Kádárszeretőket értettem, aminek az eredeti kommunizmushoz természetesen semmi köze.
Azért meg nem szavazhatott egy normális ember az mszp -re, mert vissza akar csinálni vmit a régiből. Erre ott volt az elvhű munkáspárt. Az mszp a rendszerváltás után egy kapitalista pálfordulást hajtott végre.
Az a baj, h a birka nép most is azt látja, h a Fidesz rossz. Az okosok meg belátják, h nem jó csak nincs jobb. Szóval ez volt akkor is, itt is lehetne arany élet 10 évig, csak utána csődbe menne az ország. A Kádár kenyerét eszi magyarország a mai napig.
A jó lét látszatát és a fejlődést fent tartani nehéz, ehhez jött egy olaj válság és a 3,6 forintos kenyér árat tartani akarták... Az volt a gond csak, hogy az a 3,6 forintos kenyér 10 forintba került, de senkit nem zavart, mert mindenkinek megvolt mindene. Ezt vágyták vissza a 90-es években és nem látták, h Kádár annyi hitelt vett fel, hogy rendszerváltáskor örüljünk, h nem ment csődbe az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!