Azok a liberálisok akik a csendőrség ellen vannak és a cigánybűnözőket védik, azok nem szeretnének rendet és békességet?
A csendörségröl:
1) Felállítása rengeteg pénzbe kerül.
Miért is kerül rengetegbe?
A jelenlegi rendörfizetések nevetségesen alacsonyak, az állomány kicsi, rosszul felszerelt. Felállítani egy ettöl független de hasonló jogkörü szervezetet felesleges.
A szakosodás egy felesleges rossz szerinted?
Az hogy ne a városból keljen kimenni a rendőröknek egy idegen közegbe, hanem az ott élő csendőrök akik mindent tudnak járhassanak el?
Inkább tisztességesen megfizetni, kiképezni, felszerelni a rendört, vonzóbbá tenni a pályát, és megszürni az állományt. Sokkal többet érne, mint 10x ennyit kidobni egy új szervezetre ami ugyanolyan rosszul müködne mint a rendörség.
Magyarázd már el hogy egy csendőr miért kerülne 10× annyiba mint egy rendőr? Egy nagyvárosi rendőrnek sokkal összetettebb a feladata, ehet az eszközei, a háttere minden sokkal többe van, és nem elég hatékony mivel nem ismeri a vidéki közeget.
2) A csendörség lényege, hogy egy csendör bizonyos helyzetekben helyben is ítélhet. Tehát ha nem tetszel neki, akkor "beverheti a pofád" és egy szavad nem lehet ez ellen. Nem mondom hogy a rendörség jelenleg ennél jobban müködik, de ha inkább azt hoznánk rendbe, akkor lenne egy stabil rendfenntartó szervünk, és nem lenne egy korrupt csürhe rendörségünk meg egy lakosságot terrorizáló csendörség.
Ezt a demagóg ostobaságot, ami csak téged jellemez, az agy mosott állapotodat, honnan szedted?
A csendőrség lényege:
Nem kell csak a speciális kistérségi esetekben nyomozni.
Az az, ha van egy gyilkosság vagy egy autó lopás, akkor biztosítanak, és átkerül az ez esetben hatékonyabb rendőrséghez a feladat. De a vidéki esetek 98% nem ez, hanem kisebb ügyek, amiért egy hatalmas aparátust mozgatni sokszor annyiba kerül. Ráadásul nincs preventív hatása, mivel nem ismerik a rendőrök a helyi szokásokat a renitenseket, kicsi a felderítés aránya, ami ösztönzi a bűnözőket. Ha van egy nagy ember és helyismerettel rendelkező csendőr, akkor nem lop Béla mert tudja hogy egy óra és ott vannak érte, és a biciklit nincs kinek eladja mert 100% ban bukó! Ráadásúl ez már szocializációs probléma, mert már egy generáció nőtt úgy fel hogy tyúkot lopott > semmi baj, biciklit > semmibaj, feltörte a boltot >semmi baj, és a végén egy része öl!
Ez az elején kell megállítani.
Mivel szakember ebben a kérdésben nem vagyok, ha valamit rosszul tudok, javítsatok ki. Lepontozás helyett (vagy mellett) pedig jobban örülnék az ellenérveknek.
engem eddig csak "jóravaló" magyar fiatalok akartak kirabolni, megverni. viszont egyetemista koromban majd minden este a 8. kerületen vágtam keresztül hazafelé, gyalog és soha semmi gondom nem volt belőle.
ja és nem vagyok cigány és nem is nézek ki annak...
"Miért is kerül rengetegbe? "
Felállítasz egy teljesen új országos szervezetet. Nem hiszem, hogy ezt nagyon magyarázni kell, az kerül sokba, hogy azokat az embereket ki kell képezni, fel kell szerelni, megteremteni az egésznek a jogi hátterét, stb stb... És mindezt a rendörségtöl függetlenül. Továbbá a csendörök éppen a falvak biztonságáért felelnének, tehát minden faluban (vagy legalábbis rengetegben) kellene csendörségnek lennie. Ez tetemes összegbe kerülne. Ráadásul elég ember sem lenne hozzá, hiszen kétéves képzés és a "rendvédelmi terület elit alakulatát fogja képezni" (a Jobbik programjából).
"A szakosodás egy felesleges rossz szerinted?
Az hogy ne a városból keljen kimenni a rendőröknek egy idegen közegbe, hanem az ott élő csendőrök akik mindent tudnak járhassanak el? "
Ma ott van erre a polgárörség, annyi különbséggel, hogy nincs joga intézkedni, csak a helyismeretével segít a rendöröknek. Müködik? Nem nagyon... Legalábbis nálunk a polgárörök a legnagyobb csirkefogók. Nem látom be hogy hogyan lenne a polgárörségünkböl a rendörség elitje. Legtöbbjük futni is alig tud. És még véletlenül sem szeretném ha ezután fegyverrel mászkálnának.
"Magyarázd már el hogy egy csendőr miért kerülne 10× annyiba mint egy rendőr? Egy nagyvárosi rendőrnek sokkal összetettebb a feladata, ehet az eszközei, a háttere minden sokkal többe van, és nem elég hatékony mivel nem ismeri a vidéki közeget. "
Azért olcsóbb a rendör, mert ennek már megtervezett, bejáratott gyakorlata van. Vannak rendörképzö iskoláink, rendöröseink, rendörautóink, egyenruháink. Egy csendörnek csinálhatnál meg mindent újra külön, ehelyett viszont sokkal olcsóbb egyszerüen több és jobb rendört képezni. Szerintem igenis felesleges és drága emiatt a csendörség.
Hogy egy buta példával éljek, ha nem müködik a házadban a fütés, akkor nem azt csinálod, hogy beszereltetsz egy másik, független fütörendszert az egész házba és onnantól két külön rendszerrel melegíted a szobákat. Hanem fogod és megjavítod a régit: kicseréled a hibás elemeket, esetleg veszel egy modernebb kazánt vagy fütötestet. Sokkal jobban jársz mint két független fütéssel.
Abban igazad van, hogy minden kis falut nem ismer annyira az az egy rendörörs akinek a területébe tartozik. Viszont minden faluba nem tudunk rendörösöt tenni 5 rendörrel, mert nem lenne miböl fenntartani. Ezért van kevesebb, de nagyobb örs. Nem mondom hogy tökéletes, de ha valahol nincs elég rendör, akkor inkább nyitnék egy új örsöt, minthogy felállítsak egy országos szervezetet külön képzett emberekkel a (hellyel-közzel) müködö rendörség mellé.
"Ezt a demagóg ostobaságot, ami csak téged jellemez, az agy mosott állapotodat, honnan szedted? "
Reméltem, hogy személyeskedés nélkül, kulturáltan lehet vitatkozni de lehet hogy tévedtem. Utánanéztem, igazad van a csendörnek elvileg nem állt jogában bárkit megütni, Az információ innen volt: apám még emlékszik a csendörökre, amikor jött a járör, akkor koppantott a botjával. Aki nem ment be a házába annak nekiment, megverte. Senki nem mert szót emelni ez ellen. De ez elvileg nem volt törvényes, ezt rosszul tudtam. Azonban még így is mutatja, hogy mennyire nem müködött a rendszer.
"A csendőrség lényege:
Nem kell csak a speciális kistérségi esetekben nyomozni.
Az az, ha van egy gyilkosság vagy egy autó lopás, akkor biztosítanak, és átkerül az ez esetben hatékonyabb rendőrséghez a feladat. De a vidéki esetek 98% nem ez, hanem kisebb ügyek, amiért egy hatalmas aparátust mozgatni sokszor annyiba kerül. Ráadásul nincs preventív hatása, mivel nem ismerik a rendőrök a helyi szokásokat a renitenseket, kicsi a felderítés aránya, ami ösztönzi a bűnözőket. Ha van egy nagy ember és helyismerettel rendelkező csendőr, akkor nem lop Béla mert tudja hogy egy óra és ott vannak érte, és a biciklit nincs kinek eladja mert 100% ban bukó! Ráadásúl ez már szocializációs probléma, mert már egy generáció nőtt úgy fel hogy tyúkot lopott > semmi baj, biciklit > semmibaj, feltörte a boltot >semmi baj, és a végén egy része öl!
Ez az elején kell megállítani. "
Nem kell nyomozni? Ezt hogy gondoltad? "Ha szerintem lopott akkor megbüntetem" vagy mégis hogy? Vagy ha felhívom a csendört hogy a Béla lopott, akkor az kimegy és kérdés nélkül "elintézi"? A nyomozás biztosítja, hogy a teljes tények tudatában lehessen döntést hozni. A bírónak pedig csak az a dolga, hogy ebben döntsön. Miska bácsi a csendör nem tanult évekig jogot és ítélkezést, hogy egy bíró helyett döntsön. Úgy fog eljárni, ahogy épp jónak látja, tehát a haverokat mindig felmenti, akit nem szeret azt meg különösebb ok nélkül is lecsukhatja "mert ö úgy ítéli meg". Remélem látod, hogy ez rövid idö alatt terrorhoz vezet, ahogy már vezetett is. Ezt akarod visszaállítani?
Béla pedig röhög a markába, mert áttolja a lopott biciklit a szomszéd faluba eladni, hiszen ott más a csendör, a rendörség pedig nem nyomoz "kis helyi ügyekben".
A csendörség összességében szerintem hibás alapokon áll, rengeteg pénzbe kerül, és nem oldja meg a problémát, ellenben hatalmas veszélyt rejt magában. Tehát szerintem nagy hiba lenne bevezetni.
Ha ismét tévedek valamiben, akkor örülök ha kijavítanak, feltéve ha ezt kulturáltan is meg tudják tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!