Titeket nem háborít fel mikor a gazdag nagycsaládosok prédikálnak önzőségről?
Nekik alap, 3 autó kell,mert anélkül nem tudnak élni.
De ha egy gyermektelen vesz magának bármit is,akkor már milyen önző,meg hedonista.
Ők habzsolnák az életet,de mástól még a száraz kenyeret is sajnálják.
"Most akkor rohadjak meg én is, hogy 6 éves korom óta dolgozom és megtehettem ezt?"
Én nem irigylem senkitől a gazdagságot, ha megdolgozott érte, és nem sz*arja le totálisan a szegényebbeket, nem önző.
ma 15:04
Én is elítélem, ha valaki meg akarja mondani, ki hogyan éljen, viszont ezt a tapasztalatomat el szoktam mondani minden ismerősömnek, aki nagyon család ellen van, nem azért hogy megmondjam, mit csináljanak, hanem hogy átgondolják, hogy tényleg a pénztől/karriertől lesznek-e boldogok. Nagyon csábító egy viszonylag jó kereset család nélkül, sokkal csábítóbb, mint 2-3 gyereket vállalni és szó szerint évtizedekig szinte minden pénzünket rájuk költeni, akár még hitelbe is belebonyolódni, amit utána öreg korunkig nyöghetünk, viszont jó ha átgondolják az emberek azt is, hogy a gyerek sok olyan pozitívumot hoz az ember életébe, ami pénzben, munkahelyi sikerben nem mérhető. Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalja azt, amit apukám bátyja átél most, és azt sem kívánom senkinek hogy megtapasztalja milyen kegyetlenül rossz dolog csomó esetben testvér nélkül felnőni..
Kedves 4 gyerekes családbeli!
Nekem nincs bajom az ilyen emberekkel,ha nekik fontos a család!
Az dühít,amikor ilyen emberek jogosan érzik azt,hogy ők beleszólhatnak mások életébe!
Látod,ti 6-an vagytok,mégis megvagytok 1 autóval.
Van,akinek egy sincs.
Én nem azt mondom,hogy adott esetben nem lehet érthető,ha egy nagyobb család több autót tart fent,pl a szülőknek munkaeszköz is egyben,stb.
Viszont az,hogy ezek az emberek kényelemből tartanak fenn 3 autót,közben nem érdekli őket,hogy szennyezik a környezetüket,azt hiszik egyedül élnek a bolygón,és bármit megtehetnek,mert pénzük van.
Közben,ha én veszek valami apróságot,ami boldoggá tesz,akkor én milyen önző vagyok.
Azok az emberek zavarnak,akik olyanokra költenek,aminek semmi értelme(pl Rolex karóra,vagy méreg drága ékszerek),amik az égvilágon nem szólnak másról,csak,hogy másoknak mutogassák,hogy nekik mennyi pénzük van.
Ez már nem az esztétikáról vagy egy hobbiról szól,hanem az,hogy felsőbbrendűnek akarják mutatni magukat.
Ha valakinek van valami hobbija,ami boldoggá teszi,és sok pénzbe kerül,azt megértem,hogy megfizeti.
Viszont,amikor ők marhaságokra szórják a pénzt,mert nekik azt is lehet,de megkérdőjelezik,hogy te,mint szegény miért költöd a kis összekuporgatott pénzed egy hobbidra az gyomorforgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!