Titeket nem háborít fel mikor a gazdag nagycsaládosok prédikálnak önzőségről?
Nekik alap, 3 autó kell,mert anélkül nem tudnak élni.
De ha egy gyermektelen vesz magának bármit is,akkor már milyen önző,meg hedonista.
Ők habzsolnák az életet,de mástól még a száraz kenyeret is sajnálják.
Mi is nagycsaládosunk van és 3 autó van, kell is ennyi.
Van, egy egyterű, van egy négyajtós szedán.Ezek a családi autók, szülők ezekkel járnak dolgozni.Az egyterű nagyon hasznos, ha mind a 6-an utazunk, illetve nagybevásárlásoknál.
A 3. autó pedig az enyém, mivel nekem is járnom kell valahogy.A tömegközlekedés meg szar, kényelmetlen, időpocsékolás.
Egyébként, meg telik rá.Miért ne használhatnánk autót?
Talán kötelező proliként élni vagy mi?
Egyébként ezen a három autós dolgon én is elgondolkodtam. A háztartásban van egy pedagógus, egy nyugdíjas (kb. az átlagnyugdíjat kapja) és egy szabadúszó programozó.
Nekünk kettő autó van, egy a "hétköznapi rohangálós" a másik pedig egy régebbi terepjáró ha ki kell mennünk a földterületre. (kukoricát, paprikát, hagymát, répát, krumplit és pár zöldség jó részét saját magunknak termelünk egy földterületen) Tulajdonképpen hosszútávon anyagilag is jobban kijövünk úgy, hogy két autót tartunk fenn. A hétköznapi rohangálós autó, jól fogyaszt, viszonylag jó a menetteljesítménye és nem kerülnek horrorárba az alkatrészek. Ugyanakkor a földterületre nem mernék kimenni vele, mert az első kétszáz méteren leszakadna a kipufogó. A terepjáró elég sokat fogyaszt, mindennaposan azzal közlekedni kész anyagi csőd lenne, nem beszélve hogy a gumiabroncsok sem olcsóak rá és a betonút elég hamar el is koptatja.
Most így belegondolva, egy harmadik autó fenntartása sem jelentene nagyobb problémát, egyszerűen azért nincs, mert a jelenlegi felállásban felesleges, teljesen kihasználatlanul maradna. De ha esetleg majd "nagycsaládos" lennék (3-nál több gyermek) és még megmaradna a földünk, akkor már egy harmadik, 7 személyes egyterű autó is szóba kerülhet. De ez még a nagyon távoli jövő... és ez egyáltalán nem rongyrázás. Ha kiszámolod hosszú távra, az alkatrész és üzemanyag árakkal számolva és az adott körülményeket figyelembe véve, milliószor praktikusabb ilyenkor a három autó, anyagiakkal számolva pedig így már nem sokkal drágább három autó fenntartása mint kettőé, sőt, valamikor olcsóbban jössz ki vele. Arról nem is beszélve hogy ha hirtelen tönkremegy egy autó akkor még van mihez nyúlni.
"Nem a három autóval van a baj. A gond azzal van, hogy van rá pénzük, sokaknak pedig egyre sincs, pedig ők is d
dolgoznak rendesen."
Sokak képzetlenek, így nem tudnak normális munkát találni, így nem is tudnak jó autót venni.
Mindenkinek a munkája annyit ér, mint amennyit fizetnek érte.
Ha egy mérnök beéri nettó 150 ezerrel, akkor csak annyit ér a munkája.Ha 370-et keres, akkor annyit.
"Eddig nem is érdekelne, de valamelyik nap hazafelé menet a házuk előtt leálltunk dumálni. Mikor kiderült, hogy épp másoddiplomát csinálok (mert kiegészítő munkával többet keresnék úgy), akkor nekemálltak, hogy lassan 30 vagyok, nem tanulni kellene, hanem szülni.
Köszi... mondja ezt az érettségit is 30 évesen letett paraszt aki csak azért él meg, mert megtanult s*gget nyalni, és bejött neki az élet. Már feljogosítva érzi magát arra, hogy életviteli tanácsokat osztogasson."
Ha nem tudnám, hogy fideszesekről van szó, akkor is egyértelmű lenne.
"Nem a három autóval van a baj. A gond azzal van, hogy van rá pénzük, sokaknak pedig egyre sincs, pedig ők is dolgoznak rendesen."
És erről feltétlenül az tehet akinek van pénze?
Persze, sokan vannak akik baromira nem érdemlik meg és ahogy már volt róla szó, csak seggnyalással szereztek sok pénzt.
De a jobb módúak között is elég sok van aki munkával szerzett pénzt.
Nekünk 3 főre a családban 2 autó van, ebből az egyik az enyém, amit én vettem, saját pénzből, 24 évesen.
Most akkor rohadjak meg én is, hogy 6 éves korom óta dolgozom és megtehettem ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!