Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg a Nő arra való a...

Tényleg a Nő arra való a Fidesz szerint, hogy gyerekeket szüljön?

Figyelt kérdés
Vagy csak Kövér László véleménye volt?

2015. dec. 15. 13:57
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
18%

ma 14:55

érdekes elképzelés

imádom, hoyg ha egy baloldali embert megkérdezel, hogy és miből fedeznéd, azt válaszolja, hogy "hát a stadionok kötlsége bőven elég lett volna rá"

viszonyításképp: az összes stadionra költött minden pénz (és ebben benne van az is hogy embereknek munkát adtak építkezéskor stb) nem éri el az 500 milliárd ft-ot több év alatt, évi szinten a rá költött pénz még durva felső becsléssel sem több mint 150 milliárd, ehhez képest Magyarország éves költségvetése 16000 milliárd forint évente!

Jó tudom a stadionok, meg fú már megint azok a fránya stadionok, ezt hajtogatjátok megállás nélkül, miközben ha azok a nyomorult stadionok nem épülnek meg, akkor 16000 milliárd forint helyett kb 16150 milliárd forintból gazdálkodnánk.. ahha logikus, hogy ez bőven fedezné azt, hogy az orvosok 3x ennyit keressenek, ne akarjanak külföldre menni, az egészségügyet feljavítsuk, az oktatásba több pénzt pumpáljunk, mindenféle kezdvezményt adjunk mindenre.. na ná, hogy ha a stadionok nem épültek volna meg akkor mindenre lenne pénz.. aztán jöttök a nagyszerű érvekkel.. nézzétek meg a skandináv országokat látjátok ott nincs stadion, és nézzétek meg milyen jól élnek!! Egyetlen gond van, nem vagyunk skandináv ország, nem vagyunk nyugat európában, nincsenek olyan lehetőségeink, mint például egy német vagy egy angol vezetésnek, nem tudom ez nektek feltűnik-e, vagy csak annyi jut el az agyatokig, hogy stadionok épülnek.. :D

2015. dec. 16. 16:08
 42/49 MolotovPunk ***** válasza:
68%

Barátom,te nagyon el vagy tévedve.Bírom egyébként,hogy ha valaki tényleg mond valami értelmes kritikát a fideszre,akkor már egyből vagy bal libsi,vagy posztkomcsi lesz az a személy,aki kritizálni meri a kormány teljesítményét.Egyébként nem tudom hogy feltűnik e,hogy a fid. érdekeltségi körei manapság tele vannak milliárdokkal,plusz paksi bővítésre is mennyi pénzt pazarolnak el...

Nem vagyunk skandináv ország,ez igaz,nem is leszünk az soha,de ha nem pazarolná a kormányunk felesleges dolgokra ezeket a pénzeket,akkor jó pár fokkal élhetnénk jobban.

A Lengyelek és Csehek,Szlovákok is ezért húznak már el mellettünk életszínvonalban is,mert ott nem költik ennyi felesleges dologra a pénzt.

Ezt kéne észre venni már és akkor nehezen,de mindig lépnénk előre 1-2 lépcsőfokot mi is életszínvonalban,csak ugye ez a fid. érdekeltségi körét nem érdekli nagyon,nekik az számít,hogy az ő zsebük tele legyen...

2015. dec. 16. 16:21
 43/49 anonim ***** válasza:
72%
#41:Azért az a "csak" évi 150milliárd,elég sok,lényegesen fontosabb,sürgősebb dologra is költhető lenne.Senki nem mondja,hogy mindenre elég,amit felsoroltál,azt viszont igen,hogy ablakon kiszórt pénz. Tudom,vannak akik azt mondják(pl.:Orbán) az EB-re való kijutás után:na ugye?!Az értelmesebbje inkább azt mondja, hogy egy rohadt szerencsés sorsolás után(selejtezőcsoport),sikerült pótselejtezőn kiharcolni a kijutást,ami szép-szép,de most először,nem 16,hanem 24 csapatos az EB.Ez az egyik.A másik,hogy a sok új,felújított stadionban,EB szereplés ide,vagy oda, lézengenek a nézők.Enélkül meg mi értelme az egésznek? És akkor az olimpiai pályázatról ne is beszéljünk...Szóval,szerintem nem az összeggel van a legnagyobb gond(bár az sem kicsi),hanem a fontossági sorrendel.Úgy látszik,nálunk a foci,meg az olimpia a legfontosabb.
2015. dec. 16. 16:34
 44/49 anonim ***** válasza:
54%

Kedves MolotovPunk válaszoló.

A 26-os válaszodban ezt írtad:

""Emeljék évről évre jelentősen a béreket,akkor fog majd születni elég gyerek""

Ugye már azt mindenki tudja, hogy a jóléti államokban ahol a fizetések (megélhetés) magasabb mint Magyarországon - ott is a gyermekek születési száma csökkenőben van évről évre.

Egyik válaszodban azt írod, hogy Franciaországban a munkaidő 7 és fél óra. Látom nem sokat értesz ezekhez a dolgokhoz. A Franciáknál is 8 órát dolgoznak, viszont vannak olyan cégek mint például Magyarországon is amelyek az étkezési időt ami általában 20 perc és a két óránként járó 5 perces pihenő időt nem hajlandók kifizetni. Így gyakorlatilag a dolgozó 8 órát tölt a munkaidején viszont csak 7 és fél órát dolgozik - ennyit fizetnek ki. Ez jellemző a nyugati cégek egy részére.

A testvérem is Franciaországban dolgozik egy fémipari cégnél már 3 éve és náluk is 8 óra a "munkaidő" viszont csak 7 és félórát fizetnek. Az étkezési időt nem fizetik ki.

2015. dec. 16. 16:49
 45/49 anonim ***** válasza:

"Az étkezési időt nem fizetik ki."

Az etkezesi idot altalaban sehol nem fizetik ki. Az hogy mennyi ideig vagy a munkahelyeden az nem egyenlo azzal hogy mennyit dolgozol.

2015. dec. 16. 17:09
 46/49 anonim ***** válasza:
23%

"Barátom,te nagyon el vagy tévedve.Bírom egyébként,hogy ha valaki tényleg mond valami értelmes kritikát a fideszre,akkor már egyből vagy bal libsi,vagy posztkomcsi lesz az a személy,aki kritizálni meri a kormány teljesítményét"

ezt úgy mondod hogy értelmes kritika még el sem hangzott

2015. dec. 16. 17:11
 47/49 MolotovPunk ***** válasza:
53%

Az étkezési időt egyébként sehol sem fizetik ki.

A jóléti országokban sem. :D

(Szerintem te még életedben ne dolgoztál egy napot sem barátom.)Innen látszik is,hogy butaságot írtál.

De nézz utána,hogy egyes jóléti országokban a család támogatás is nagy.Nagyobb,mint itt.Azt pedig végképp nem tudom elképzelni,hogy Franciaországban fél órát ingyen dolgoznának a melósok. :) Németeknél ilyen nincs,több ismerősöm,barátom németben dolgozik.Innentől kezdve valószínűleg hazugság lehet az,amit te állítottál.

Az utolsó válaszoló pedig elég csőlátó ember lehet,soroltam fel jó pár érvet a kormány ellen.Paks,Médiatörvény,Földtörvény,stadion építési programot már nem is írom,de mint látható így is lehet sok más rossz dolgot írni fityesz 5 éves eddigi rossz kormányzására.

2015. dec. 17. 15:24
 48/49 MolotovPunk ***** válasza:
53%

A kritika önmagától már jelentősen látszik,akár abban is,hogy mennyien hagyták el az országot az utóbbi pár évben...

Azt pedig nem ti fogjátok eldönteni ki vállal és ki nem vállal gyereket ebben az országban.

A jóléti társadalmi országokkal pedig kár ilyen ügyben vívódni,mert mint már írtam,vannak olyan országok,ahol beindult lassan a szaporulat.

A másik dolog pedig az,hogy elég kelet európai ment ki élni,dolgozni jobb élet reményében nyugatra.Kelet Európa miatt kéne inkább aggódni,mert itt százszor rosszabb a helyzet,mint nyugaton.

Egy olyan ország,ahonnan tömegesen menekülnek az emberek,az továbbra sem jó ország.

2015. dec. 17. 15:33
 49/49 MolotovPunk ***** válasza:
53%
UI: A német és francia mintát azért hoztam fel,mert ott vannak igazi szakszervezetek is,akik általában ki állnak a dolgozók mellett.Ezért tartom a fél óra ingyen meló állításodat baromságnak,mert ha az úgy lenne tuti sztrájkolnának a dolgozók ilyen helyeken,vagy alapból nem vennék fel a munkát. :)
2015. dec. 17. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!