Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen normális jobbold...

Miért nincsen normális jobboldali párt?

Figyelt kérdés

Szóval szerintem nincs. A magukat jobboldali pártként beállító pártok a Fidesz és a Jobbik.

A Fidesz, számomra, csak egy narancssárgára festett MSZP-Együtt-DK-és ami létezik még. Nem tartom se jobbos se balos pártnak ezeket. Ők azt képviselik, amivel a húsosfazékhoz oda lehet férni. 4 évente fontosak vagyunk nekik, addig meg dolgozzunk, mert amúgy nem tudna saját lábán megállni a Ráhel. (Ide bármelyik családtagot lehetne írni.)

A Jobbikban nekem túl sok az antiszemita elem. Nem gyűlölöm a zsidókat, és szerintem normális romák is léteznek. Van nekik néhány szimptaikus elképzelésük pl: ügynökök és kommunista naghalak elszámoltatása, korrupció ellenesség, bérlakás építés.

Az LMP-nek is vannak szimptaikus ötletei, és ezek a jobbiknál is megvannak. Plusz az energiahatékonysg növelését venném még ide. De őket nem tudom hova tenni.

Szóval szerintetek miért nincs normális jobboldali párt, akire rá lehetne bízni az ország jövőjét egy pár cikluson keresztül?

2015. dec. 8. 14:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Jobbiknak van cigány tagja, nem tagadja a párt hogy lennének normális cigányok.
2015. dec. 8. 17:17
 12/24 anonim ***** válasza:

Mert semmilyen jobboldali párt nincs, de baloldali sem.

A Fidesz szavakban jobboldali-nemzeti, jobboldali értékeket vall, tettekben mérsékelten liberális, gazdaságilag baloldali.

A Jobbik szavakban és tettekben is nemzeti, értékrendileg jobboldali, gazdaságilag baloldali.

Az MSZP, DK, Együtt-PM szélsőségesen liberálisok, értékrendileg bal-, gazdaságilag jobboldaliak.

Az LMP besorolhatatlan, de nem politikai tényező.

2015. dec. 8. 17:36
 13/24 anonim ***** válasza:
Vagy miért nincsen normális párt Magyarországon?
2015. dec. 8. 19:09
 14/24 ankap1975 ***** válasza:
5%

Normális jobboldali pártok:

- MOMA

- Polgári konzervatív párt

De ők 1% alatt vannak. Sajnos az emberek a populizmusra harapnak.

2015. dec. 8. 23:00
 15/24 MolotovPunk ***** válasza:

Egyik sem jobboldali párt.A fidesz igazából semmilyen oldali,az álkeresztény demokrata 1%-os párttal csak próbálna az lenni,de közel sem az...Csak a pénz érdekli őket.A Jobbik szememben továbbra is szélsőséges párt,rájuk sem szavaznék soha.

A legnormálisabb parlamenti baloldali párt jelenleg az LMP.

2015. dec. 8. 23:54
 16/24 anonim ***** válasza:
A kérdést tegyük fel inkább úgy,miért nincsen normális párt?Mert szerintem,sajnos nincs
2015. dec. 9. 00:40
 17/24 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Szabadság himnusza c. filmet, és választ kapsz a kérdésedre. Érdekes filmdráma, ne reménykedjetek vagy rettegjetek összeesküvés-elméletet leleplező (ál?)dokumentumfilmről!
2015. dec. 9. 16:02
 18/24 anonim ***** válasza:

Sajnos a fidesz egy illiberális féldiktaturát építgető megélhetési és megtollasodási párt lett és mivel esélyes volt győzni, minden megtollasodni vágyót begyűjtött (KNDP, MDF-maradék, Kisgazda-maradék és még sokan átpártoltak hozzá az MSZP-ből és más pártoktól is.)

A jobbik egy alig leplezetten újfasiszta szélsőjobboldali populista párt, amely a fidesz oldalvizén (Orbán-féle nagybeszédek idején) nőtt fel. Léte jelenleg csak a fidesz érdeke, hiszen még én is kénytelen voltam a fideszre szavazni (pedig szinte semmiben sem értek velük egyet és nem is bízom bennük) csak, hogy ne a fasiszták kerüljenek hatalomra.

A baj az, hogy nincs komoly erős baloldal, nincs komoly erős zöldpárt, nincs komoly erős centrum, nincs komoly erős liberális párt és nincs komoly erős konzervatív párt sem.

2015. dec. 15. 12:36
 19/24 anonim ***** válasza:

kérdező sorry...de magadfajták tipikusan azok az emberek akik életükben nem csináltak még semmit. Majd ha csinálsz valami jelentősebbet és kiállsz mellette és meglátod hányan fognak fikázni, mert mindenki mindig a tökéleteset várja el, közben meg olyan nem létezik.

Párt-poltika nélkül mondom, hogy nem a pártokkal, hanem veled és az ilyen gondolkozással van a baj.

2015. dec. 15. 13:53
 20/24 anonim ***** válasza:

Én is nagy űrt érzek ebben Magyarországon.

Én a konzervatív pártot hiányolom.

Ami megannyi fejlett demokráciában jelen van.

Ha ez meglenne nem itt tartana ez az ország.

Amiket leírtál az nagyban megállja a helyét.

És néhány év és évtized múlva tényleg nagy gond lesz.

Csak akkor hol lesz ez a Fidesz elit?

2015. dec. 15. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!