Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nincsen normális jobbold...

Miért nincsen normális jobboldali párt?

Figyelt kérdés

Szóval szerintem nincs. A magukat jobboldali pártként beállító pártok a Fidesz és a Jobbik.

A Fidesz, számomra, csak egy narancssárgára festett MSZP-Együtt-DK-és ami létezik még. Nem tartom se jobbos se balos pártnak ezeket. Ők azt képviselik, amivel a húsosfazékhoz oda lehet férni. 4 évente fontosak vagyunk nekik, addig meg dolgozzunk, mert amúgy nem tudna saját lábán megállni a Ráhel. (Ide bármelyik családtagot lehetne írni.)

A Jobbikban nekem túl sok az antiszemita elem. Nem gyűlölöm a zsidókat, és szerintem normális romák is léteznek. Van nekik néhány szimptaikus elképzelésük pl: ügynökök és kommunista naghalak elszámoltatása, korrupció ellenesség, bérlakás építés.

Az LMP-nek is vannak szimptaikus ötletei, és ezek a jobbiknál is megvannak. Plusz az energiahatékonysg növelését venném még ide. De őket nem tudom hova tenni.

Szóval szerintetek miért nincs normális jobboldali párt, akire rá lehetne bízni az ország jövőjét egy pár cikluson keresztül?

2015. dec. 8. 14:19
1 2 3
 1/24 meszike91 ***** válasza:
93%
Szerintem egyszerűen nincs rá igény.
2015. dec. 8. 14:41
 2/24 anonim ***** válasza:
Még szerencse, Kérdező, hogy nem egyedül döntöd ezt el. A szavazatukal döntő szavazók másképpen döntöttek.
2015. dec. 8. 14:49
 3/24 anonim ***** válasza:
*szavazatukkal
2015. dec. 8. 14:50
 4/24 anonim ***** válasza:

A Jobbik sosem volt igazán "romaellenes", egyre több roma támogatja, szerintem ők tényleg meg akarnának oldani a roma-problémát, nem látszat-intézkedéseket hozni, mint egyesek és ezt a romák is kezdik észrevenni.

Ellenben a zsidóellenesség tényleg erős. Persze anticionizmusként van beállítva, de akkor lenne hiteles, ha akkor már ők lennének azok akik a legelszántabban védenek a zsidók jogait Európában (és akkor nyugodtan lehetne sértegetni Izraelt)

vagy fordítva, ha nekik úgy jó továbbra se határolódjanak az olyan célzásoktól, hogy a zsidók nem magyarok/európaiak, betolakodók, ne rúgják ki a cipőbe köpködő holokamuzó tagokat, de akkor viszont legyenek ők a legnagyobb támogatói a zsidó államnak és a zsidók közel-keletre való kitelepülésének.

2015. dec. 8. 14:50
 5/24 anonim ***** válasza:
37%

A kérdésre nem is válaszoltam.

Szerintem a Fidesz normálisnak tekinthető, ha eltekintünk a korrupciótól, de az mindig lesz.

(lehet támadni a mentalitásomat)

2015. dec. 8. 14:52
 6/24 hollófernyiges ***** válasza:
35%
Ja, Al Capone is rendes srác volt, eltekintve attól hogy szerette megszegni a törvényt.
2015. dec. 8. 14:54
 7/24 anonim ***** válasza:

Miért, normális baloldali pár van Magyarországon?

(Nem mintha a fideszt vagy a jobbikot szeretném, de nem értem, miért a jobb oldalra vonatkozott a kérdés.)

2015. dec. 8. 15:09
 8/24 anonim ***** válasza:
Kérdező elárulhatnád, hogy mit/melyik párthoz hasonlót értesz "normális jobboldali" alatt.
2015. dec. 8. 15:12
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Egyetértek veled. Viszont a Jobbik a normális jobboldali párt. Plusz még az is lényeges ha 2018-ba nem nyer a Jobbik akkor vége van az országnak. Se a fidesz se a baloldal nem védené meg az országot az élősködő migránsoktól és a szemtelen cigányoktól. Arról nem beszél senki, hogy miért van az, hogy a börtönökben lévő emberek 80% cigány. Miért csak a rumungró cigányok melóznak többségben, jó persze van kivétel itt is mint mindenhol. Magyarországon annak a pártnak van hosszútávú jövője aki a megélhetési gyermekvállalókat felszámolja, a gettókat felügyeli az oktatást átrendezi, és a bürokráciát mérsékli. Na meg persze jó pár fontos dolgot még, de elfogy a karakterem :)
2015. dec. 8. 15:30
 10/24 A kérdező kommentje:

Tényleg szerencse, hogy nem én döntöttem el. Ezért is igyekeztem kihangsúlyozni, hogy szerintem. Szóval a fentiek nem tények, hanem vélemény.

A kérdés azért vonatkozott a jobboldalra, mert jobboldalinak érzem magam. Szerintem a liberalizmus is hasznos, de csak egy bizonyos mértékig.

A számomra ideális jobboldali párt:

-felállítana egy korrupció ellenes hivatalt, ami a tényleges adócsalókat és adóelkerülőket baszogatná.

-leszámolna a kommunizmus maradványaival, a saját körei között is.

-oktatásra és a K+F-re helyezné a hangsúlyt.

- jobban támogatná a magyar KKV szektort. Szóval az EU-s pénzekből nem csak a haverokat hozzák helyzetbe, hanem a külföldön is versenyképes vállalkozások létrehozására és fejlesztésére törekednek.

-elkezdene kialakítani egy fenntartható nyugdíjrendszert

-hozzákezdene egy átfogó átalakításnak az egészségügyben. Pl. fizetésemelés, ez egyértelmű. Az is, hogy erre jelenleg nincs akkora keret. Bár ha nem lopnák el a pénzeket, akkor lehet még működőképes is lenne a rendszer.

-és igazából nem akarná önmaga felpörgetni a gazdaságot. ezzel annyian próbálkoztak már, azzal az eggyel nem, hogy ezt az emberekre bízzák. A környezetemből egy csomóan elmennének moziba, étterembe stb., ha lenne pénzük.

Még lehetne írni, de ezek szerintem a fontosabbak.

2015. dec. 8. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!