Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szoltok a jövő januári...

Mit szoltok a jövő januári 1,6%-os nyugdíjemeléshez? Ez már nem kissé megalázó a kormány részéről?

Figyelt kérdés
Hol van ez az infláció növekedésétől?? Az MSZP mindig tisztességesen gondoskodott a nyugdíjasokról, erkölcsösen megadta az őket illető emeléseket, 13. havi nyugdíjat juttatott több évig. A Fidesz viszont csak elvesz a nyugdjasoktól és semmibe sem tartja őket. Én mint nyugdíjas, már elég sok kormányt megéltem, de a Fidesz mindig a legkevesebbet szánta a nyugdíjasokra. Emlékeztek még az 1998-as ominózus 0,5%-os nyugdíjemelésre szintén Fidesz kormány alatt? Na erről beszélek. Bár azt sem látom hogy az emelések visszatartásából megspórolt pénzekből olyan sokat fordítanának más dolgokra, mert úgy talán el is fogadnám a jelen helyzetet.

2015. dec. 6. 03:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

# 10:

Először azt írtad, hogy nem mindenki kapja meg, de az igazság az, hogy minden lakossági fogyasztó ~1 forinttal kevesebbet fizet éves 1320 kWh-s fogyasztásig kWh-ként. Ha utánanézel, akkor láthatod, hogy ez még 2010 előtt lett bevezetve.

Az áramdíj szolgáltatónként változó most is, ahogyan az volt 2010 előtt is, mindig volt egy ~5 forintos tartomány, de az elmondható, hogy ha nem is 35 forint 1 kWh áram ma, de ~37 forint, szemben a 2012 előtti ~50 forinttal.

2015. dec. 6. 10:28
 12/26 anonim ***** válasza:
#11: Mindent kezdesz összemosni nagyon...De egy kérdésem van hol volt 50 forint A1-ben régen??? Mutasd már meg....
2015. dec. 6. 10:35
 13/26 anonim ***** válasza:

#11: Még valami...tanulmányozd ezeket:

[link]

[link]

2015. dec. 6. 10:41
 14/26 anonim ***** válasza:

# 12:

2012. január 1-től az ELMŰ szolgáltatási területén a A1 normális díjszabás szerint 49,85 forint volt 1 kWh áram ára.

Itt találod meg 2009-2015-ig az áramár alakulását ELMŰ területen az oldal jobb alsó sarkában lévő "hasznos" felirat alatt.

[link]

Egyébként sosem írtam pontosan 50 forintnak az áramárat, hanem úgy írtam ~50 forint.

2015. dec. 6. 10:51
 15/26 anonim ***** válasza:
46%

61%-os utolsó kétségbeesett próbálkozása, hogy a rezsicsökkentést "kamunak" állítsa be.

komolyan mondom ezért tart ott a baloldal ahol, ilyen szavazótáborral nem is csodálkozok rajta.

2015. dec. 6. 11:01
 16/26 anonim ***** válasza:
51%

a./ megszavaztátok, egyétek

b./ ha nem tetszik a rendszer, lehet menni tüntikézni

2015. dec. 6. 11:23
 17/26 anonim ***** válasza:
35%

Lepontoztak a burzsoà nyugdíjas trollok.

Pedig tudom hogy igazam van.

Èn külföldön kalandvàgyódom,ès mellette megkeresem a mostani nyugdíjat abban a biztos tudatban hogy én nem fogok kapni semmit se.Elég régóta èlek màr kint úgyhogy nem vagyok igazàn képbe az otthoni dolgokkal.

Ez a rezsicsökkentés amit annyit emlegetnek mi is pontosan?

Én úgy gondolom hogy az adófizetők pénzéből kompenzàljàk a szolgàltatókat.Tehàt hó végén úgy éled meg hogy kevesebbet kell fizetned.

Így van?

2015. dec. 6. 11:45
 18/26 anonim ***** válasza:
57%
Rizsacsökkentés = a jobb zsebedbe raknak 10 forintot, amit erősen reklámoznak a médiákban, plakátokon, közben a bal zsebedből kivesznek 15 forintot, amit nem reklmámoznak, csak burkolt adókivetéssel, áremeléssel oldják meg.
2015. dec. 6. 11:54
 19/26 anonim ***** válasza:
46%

Úgy látom, tomból a maszopos őrület.

Vajon nem érzi a téma felvető, hogy alacsony az infláció? Nem arra ébredünk január elsején, hogy minek fog emelkedni az ára? Azt tény, hogy az árak nem emelkednek úgy, valójában nem is emelkednek, mint a téma felvető által hőn áhított maszopos korszakban. Európában itt a legalacsonyabb az infláció.

Ja és ki vette el a 13. havi nyugdíjat? Utána ki ürítette ki teljesen a kasszát? Ezt elfelejti a téma felvető? Ostobának és vaknak kell lenni, ha valaki ezeket nem látja.

Jó lenne, ha a kommunista virnyogás helyett ezt is meglátná a téma felvetője.

2015. dec. 7. 09:40
 20/26 A kérdező kommentje:
Ez a kormány megérett a leváltásra! Ez a hihetetlen mértékű tékozlás és fejetlenség nem volt még egyik kormánynál se mióta az eszemet tudom. Persze én megértem azt is aki védi őket, mert ti még fiatalok vagytok, optimistábbak és ez a retek kormány pont ezt használja ki. Még mindig az van a köztudatban, hogy MSZP = komcsi Fidesz = a jövö,fiatalság. Pedig ez egy hatalmas hazugság. Valójában pont a Fidesz az, aki 50-es évek szintű kommunista politikát folytat... Az orrotoknál fogva vezet titeket, de biztos eljön majd az idő amikor rájöttök erre. Béke.
2015. dec. 7. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!