Honnan jött ez a dolog, hogy az izraeli gyerekek magyarul tanulnak? O_O
nem bírom izraelt a külföldi multikat stb, de azért had említsek meg valamit:
ha valóban gyarmatosítani akarnák az országunkat, akkor mi a francért kellene nekik a magyar nyelv? ha ők átveszik az ország irányítását szó szerint és rabszolgasorba visznek minket, akkor miért tanulnának magyarul?
Megpróbálok válaszolni a kérdésre a az előbbi válaszok tükrében.
Szerintem:Nem titkolt dolog ,hogy Izrael területi adottságai nem túl jó minőségűek.(vízhiány , környezetének katonai instabilitása).Ebből következik, a ottani élet meglehetősen nehéz és a nem túl távoli jövőben alkalmatlanná válik a minőségi modern emberi életre.Tehát egy olyan helyet, országot kell találniuk a hol nincsenek ilyen problémák és a meg szerzése szakszerűen előre elő van készítve.
"izraeli gyerekek magyarul tanulnak". Én ezt tapasztaltam hogy az Andrásy úton vagy Bp. belvárosában "magyar szót" nem hallok. Gondolom rájöttél hogy nem mongolul beszélő embereke hallottam.
Tehát az hogy az izraeli gyerekek magyarul tanulnak abból is származhat hogy a tanulmányait itt akarja a hazánkban folytatni, vagy dolgozni de azt igen erősen kétlem hogy bármiféle hátsó szándék nélkül tenné.
Persze biztos vagyok benne hogy nem mindegyikőjük.
És ha fentiekből nem jöttél rá mit is akartam mondani akkor... nálad máris bevált a módszer.Sajnos.
A primitív, buta emberekkel könnyen el lehet hitetni ilyen marhaságokat.
Egy ellenséget akarnak találni, akit utálni lehet.
A nem gondolkodó emberek számára a közös ellenség (vagy ellenségnek hitt csoport) utálata jelenti az összetartó erőt, anélkül képtelenek közösséget alkotni.
Nem képesek VALAMIÉRT küzdeni, csak VALAMI ELLEN.
Ha alapvetően a gyűlöletvágy vezeti őket, akkor mindent elhisznek, ami alátámasztja érveiket, hogy miért kell gyűlölködni.
Minél többen hisznek el ilyesfajta agyament baromságokat, annál jobban látszik, milyen sok ember vált fanatikussá az országban.
(Aki fanatikus az elveszett, nagyon ritkán ébred fel).
Természetesen nem a nyelvtanulás tényéről beszélek, hanem arról a következtetésről, amit levonnak belőle, hogy tudniillik jönnek aztán majd gyarmatosítják az országot.
1. Mi a francért akarnának idejönni ha még a saját országukat se tudták teljesen belakni??
2. Kínában rengetegen vannak egy rakáson, és Magyarországon egyre több a kínai. Akkor most ők is gyarmatosítanak minket???
3. Úgy hallottam, hogy az eszkimó gyerekeket már két éve beiratták egy ottani intenzív magyar nyelvtanfolyamra......................................!!!!
Már válaszoltam a kérdésre, de válaszomat azóta "betemette" az utána érkezett számtalan emeletes jobbiknyik marhaság.
Kulturális csereprogramról volt szó. Minden évben van, több is.
800 izraeli diák tanul Magyarország különböző egyetemein. Rettegés helyett lehetne akár büszkének is lenni arra, hogy a magyar felsőoktatás olyan színvonalas, hogy külföldről sokan ide jönnek tanulni (nemcsak Izraelből, természetesen).
Természetesen vannak izraeli diákok, akik a magyar nyelvet és kultúrát is tanulmányozzák, ugyanúgy, ahogy magyar diákok is, akik hebraisztikát tanulnak. Ugyanúgy, ahogy létezhet finn szak, mongol szak vagy tibeti szak, létezhet magyar szak is. Bizony, még Izraelben is.
Nincs ebben semmi furcsa, nincs ebben semmi rémisztő. Csak az retteg tőle, aki műveletlen tahó (nem tud semmit a felsőoktatásról), illetve könnyen manipulálható kurucinfó-szerű szennylapok által.
Jobbikos emberkék!
Mit vagytok betojva Izraeltől?
Nem tűnt fel,senkinek közületek a nagy Kína elfoglalta egész EURÓPÁT!!! gazdaságilag és kereskedelmileg?
Kérdező és a többiek:
Egy részt nem csoda, hogy nem találsz róla semmi videó bizonyítékot és az írásos "bizonyíték" is csak levegőbe beszélésnek hangzik. Ha mindenhol ezt írnák az újságok (legyen az "jobb", vagy "baloldali") és rengeteg videó bizonyíték lenne arról, hogy pl. "50.000 zsidó diák tanul magyarul Izraelben, mert tanulják az új hazájuk nyelvét" (most csak a hasamra ütöttem, lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb), akkor te, vagy az összes többi hozzászóló nem lenne-e felháborodva ezen és nem követelne-e ellenlépéseket? Ha minden családra 3 gyereket számolunk, és mondjuk a családok 1/3-ában elváltak a szülök, ez így kb. 100.000 zsidót jelent. Ja és átlagban 3 gyerekkel számoltam csak 1 családban, holott ez lehet, hogy kevesebb.
Másrészt nem csoda, hogy nem hiszi el a többség, mivel ez a kijelentés csak egy kijelentés, ezt így önmagában bárki mondhatná. Ez olyan, mintha meg akarnád találni a fát, de csak az egyik levelét vizsgálod a nagyítóval. Egy levél önmagában még nem fa, de még csak gally sem.
Ha azonban mellé tesszük azt, amit Simon Perez 2007-ben mondott -önmagában ez is csak egy levél-, ha jól belegondoltok nagyon felháborító. "...Fölvásároljuk Manhattant, Magyarországot, Romániát, Lengyelországot...", mindenki hallotta ezt a kijelentést, mégis sokan fel vannak háborodva, amikor azt az "összeesküvés-elméletet" hallja, hogy kb. már csak egy megyényi terület van magyar kézen (vagy még annyi sem), vagy hogy a magyar építőipar több, mint 80%-a már úgyszintén nem magyar kézen van (nem véletlen, hogy nálunk 3-4x annyiba kerül minden és 2-3x olyan sokáig tart felépíteni, mint a többi "fejlett" országban), de mégse követeltek bocsánatkérést parlamenti bohócaink, még csak magyarázatot sem kértek, csak elnéztek a kijelentés felett. Ezt nem lehet máshogy értelmezni.
Vagy például miért írta alá Orbán Viktor 2004-ben azt a megállapodást, miszerint ha kitörne egy olyan Közel-Keleti háború, amely a zsidók létét veszélyezteti, Magyarország 500.000 zsidó befogadását vállalja, állampolgársággal együtt. Ki fogja eltartani őket, ha egyszerre jönnek mind? Honnan lesz munkájuk, ha még a magyaroknak sincs? Honnan lesznek lakásaik? Hogyan biztosítják nekik az egészségügyi ellátást, és az oktatást? Ha valóban ennyien jönnek és a Közel-Keleti Izrael netán megszűnik, itt is maradnak? Akkor mennyiben változnak majd a kisebbségi törvények rájuk vonatkozóan? Ezeket a kérdéseket még egy nem "összeesküvés-elméletekben" gondolkodó ember is jogosan felteheti. Lehetetlen 500.000 embernek ripsz-ropsz élhető körülményeket teremteni (lásd Trianon után, amikor több százezer magyar települt be a csonka Magyarországra, nagy problémát jelentett a betelepülők elhelyezése). Ez felveti azt a lehetőséget, hogy már régóta készülnek a betelepítésre (lásd lakóparkok és kilakoltatások(!), tömeges létszámleépítések(!)), ami nem is lenne lenne baj, ha nem a magyarok kárára menne. Ugyanis lassan mi vagyunk kisebbségként kezelve.
Újabb "összeesküvés-elmélet": a parlamentben csücsülő képviselők nagy része zsidó. Ugye milyen röhejesen hangzik? Például én, egyszerű ember ezt önmagában sok mindennel nem tudom bizonyítani. Viszont ha hozzárakjuk azt, hogy miért bánnak velünk úgy, ahogy, vagy miért nem csináltak semmit Simon Perez kijelentésére, máris tisztább a kép, máris van bizonyíték. Ha egy cseppnyi magyarság is lenne a képviselő urakban, akkor nem hagynák most, hogy kilakoltassák a BAR-listásokat. Mára a "hivatalos közlemény" szerint minden ötödik háztartás rajta van a listán, és ez csak a "hivatalos adat" ( [link] Ezeket az embereket (például egy esetleges zsidó betelepítés következtében) egyik napról a másikra ki lehet tenni. Nem is beszélve arról, hogy egy izraeli-arab háborúba USA is be fog avatkozni és belerángatja a NATO-t is, akkor a másik oldalon Oroszország és Kína sem lesz rest. Ha a NATO hadba lép, az azt jelenti, hogy Magyarország NATO felvonulási terület lesz, azaz szabadon jöhetnek mehetnek a katonák. Ha lázadás törne ki (pl. a kilakoltatások ellen) az EU csendőrsége, és a NATO seregek szabad kezet kapnának a "hátország biztosítása érdekében". Ezek már nem gumibottal hadonászó sünök, hanem automata fegyverekkel és tűzparanccsal rendelkező paramilitáris, vagy militáris csapatok. Szóval le lehet hülyézni azokat, akik hitelt vettek fel és rákerültek a listára, mert tényleg azok, de egyrészt sokaknak nem hagynak más lehetőséget, másrészt akkor miért hagyja a kormány, hogy ilyen gazemberek tevékenykedjenek az országban, ha nem azért, amit én "paranoid" fentebb leírtam?
Szerintem elég sok levelet "megvizsgáltam" most (félreértés ne essék, ezeket a dolgokat nem én kezdtem el hangoztatni és nem csak én vagyok, aki vallja), és "levezettem" a leveleket összekötő gallyat is. Ezek mellett több száz másik eset van, például a magyar honvédség szándékos leépítése és létszámának alacsony szinten tartása, vagy a román-izraeli hadgyakorlatok Irán(?) ellen (ugye ugye felvásárolták Romániát is), vagy az oroszországi erdőtüzek, amik valahogy, a tűzoltókat állandóan "kikerülve" élednek ujjá és sorolhatnám még. Önálló levelek, amelyeket össze lehet kötni gallyakkal.
Itt sokan azt várják, hogy akik hisznek ebben álljanak elő a "megrendíthetetlen" bizonyítékokkal, holott egy gondolkodó ember saját maga néz utána a dolgoknak, de nem ám úgy, hogy elhangzik valami "összeesküvés-elmélet" és azt mondod rá, hogy "Oké, ez baromság, mert nem bizonyít semmit.", hanem te magad próbálsz érveket, vagy ellenérveket gyűjteni. Nem lehet leragadni csak 1 cikknél, hanem mindig tovább kell gondolni és más, hozzá kapcsolódó cikkekkel összefűzni. Minél több cikket nézel meg és fűzöl össze, annál többet kell gondolkodnod, viszont annál jobb képet kapsz 1-1 "összeesküvés-elmélettel" kapcsolatban. Nem szabad már akkor abbahagyni a keresést, amikor találsz egy kicsit nagyobb témát átívelő ellenérvet (ahogy a kisgyerek sem adja fel a járni tanulást, ha egyszer fenékre huppan), mert lehet, hogy van egy még annál is nagyobbat átívelő érv.
Valójában nem fogok rossz szemmel nézni arra, nem fogom szidni azt, sem nem fogok nekiugrani annak, aki nem ért egyet, csupán azt szeretném kérni, hogy gondolkozzatok, mielőtt bármit is mondotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!