Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit mondjak a 4-es gyerekemnek...

Mit mondjak a 4-es gyerekemnek a terror támadásokról?

Figyelt kérdés
Németországba készülünk, a következő évben már ott fog iskolába járni, és amikor az osztálytársai között felmerült hogy oda költözünk, nagoyn megijesztették a társai, és most fél a költözéstől. Elmondtam neki, hogy a terroristák gonosz emberek, de a rendőrség megtesz mindent, hogy ne legyen több gond, és azt is elmondtam neki, hogy ez alapján nem szabad más emberekre is általánosítani. De nagyon sok oylan kérdésem van, amire egyszerűen nem tudok válaszolni, mint például az, hogy miért ennyire gonoszak azok az emberek? Miért lelik örömüket abban ha másoknak rossz? Mit mondjak ezekre? Én magam sem tudom a pontos választ, mert elég bonyolult ez az egész. Nagyon szeretném valahogy megnyugtatni, nem szeretném, ha félelem maradna benne odaköltözés után is vagy bezárkózna miatta, vagy ilyesmi. Már fontolgatom azt is, hogy esetleg nem is költözünk, de az a baj, hogy ezt már évek óta tervezzük, már a lakhatás is meg van oldva, az itteni munkahelyemen keresztül már a munka is adva van.

2015. nov. 21. 14:21
 1/7 A kérdező kommentje:
negyedikes
2015. nov. 21. 14:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a legnagyobb baj, hogy már én is tartok picit tőle, lehet paranoiás vagyok, de nem tudnám elviselni, ha a családom egyik tagját elveszíteném, igaz kint jóval többet keresnék, sokkal több dolgot meg tudnék adni a gyerekemnek, de itthon sem élünk nagyon rosszul, már én is elgondolkoztam azon, hogy megéri-e egyáltalán kimenni.
2015. nov. 21. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Mond el neki, hogy egy vallás radikalizálódott ágát képviselik, és azzal, hogy gyilkolnak úgy érzik, hogy jót tesznek, és, hogy a saját elferdített istenképüket szolgálják. Mást nem tudok mondani.
2015. nov. 21. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
9%
Nyugtassad meg azzal, hogy a gonoszok lehet pont magyaroeszágon fognak robbantgatni, ti meg pont emiatt úszhatjátok meg. Remélem sokat segítettem.
2015. nov. 21. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondd el neki, hogy a muszlimok többsége szintén utálja a terroristákat, mert őróluk is rosszat gondolnak majd az emberek. (Ez igaz is, én az internethuszárok többségével ellentétben szóbaállok muzulmánokkal is, bár igaz, nem marseillei gettószökevényekkel vagy lebombázott kunyhójú kecskepásztorokkal.)

"miért ennyire gonoszak azok az emberek? Miért lelik örömüket abban ha másoknak rossz?"

Mondd el neki, hogy azokon a helyeken folyton háború van, és a gyerekek is úgy nőttek fel hogy bombákat meg puskákat látnak. Aztán vannak akik azt hiszik hogy ha ők is öldöklésbe kezdenek, akkor azzal jót tesznek.

2015. nov. 21. 14:31
 6/7 anonim ***** válasza:

[link]

Mutast meg neki ezt a videót, utána meg beszélgessetek róla, szerintem tökéletesen rávilágít, miért radikalizálódnak az emberek és mitől lesznek ennyire gonoszak!

2015. nov. 21. 14:41
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.

Utolsó ez a videó tényleg eléggé rávilágít a lényegre, de ezt a videó összevágást még nekem is emésztenem kell :O

2015. nov. 21. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!