Egy fideszes ismerősöm szerint a Jobbikot az mszp hozta létre, azért, hogy a fidesztől elvegyen egy csomó szavazót, azért, hogy a fidesznek ne legyen meg 2/3. Szerintetek ebben mi az igazság?
Én első szavazó leszek, 06-ban még pont nem szavazhattam, rá egy hónappal lettem volna 18.
Elég sokat vacciláltam az utóbbi hetekben, hogy fidesz, vagy Jobbik, de azt hiszem Jobbik lesz belőle.. : )
Már csak azért is, hogy a szocik lekerüljenek szépen a harmadik helyre. Meg van rá az esély, hogy a jobbik leelőzze. Remélem így is lesz! : )
Mára már nyilvánvaló, hogy a Fideszt az MSZMP hozta létre.
Az Mszp a kádár-vonalat viszi: aki nincs ellenünk, az velünk van.
A Fidesz meg a rákosist: aki nincs velünk, az ellenünk van!
Én a 2/3-ad ellen vagyok. Semmiképpen sem szabad hagyni, hogy bármelyik párt valaha is 2/3-od szerezzen, mert akkor kénye-kedve szerint hozhat bármilyen döntést, olyat is, ami árt az országnak.
A Jobbik pedig úgyis megszavazza azokat a törvényjavaslatokat, amik a nemzet érdekét szolgálják. Ugyanis ha a Fidesz kormányt alakít, ők konstruktív ellenzékként fognak szerepelni. Ami azt jelenti, hogy nem utasítanak el minden törvényjavaslatot zsigerből, amit a párt benyújt, hanem ha pozitívnak gondolják megszavazzák, ha károsnak ítélik, elutasítják.
Soha nem szabad megadni a lehetőséget egy esetleges diktatúrára (mondom, bármelyik pártról is legyen szó). Ugyanis ha valaki ekkora hatalmat kap a kezébe, könnyen elborulhat az agya és elszaladhat vele a ló.
Az ismerősöd nagy butaságot állít amúgy.
A Jobbik 2003-ban alakult, akkor még nem is lehetett nagyon hallani róla (mondjuk a médiában jelenleg is többnyire elhallgatják). Ha az MSZP hozta volna létre, már a 2006-os választásokban is "bedobták" volna, hisz az ország jelentős része egy Fidesz győzelemben volt biztos. A Jobbik mégis gyenge volt. Ha a Jobbikot az MSZP hozta létre, a legutóbbi választásokon miért nem használta a fegyverét?
Mellesleg Vona Gábor Orbán Viktor Polgári körének volt a tagja. Ebből is látszik, hogy a Jobbikhoz inkább a Fidesz áll közelebb és nem az MSZP. Már ha választani kellene. Sok jobbikos vezető korábban fideszes illetve miépes volt. Márpedig akik valaha is fideszesek voltak, nagy valószíséggel sohasem szerették az mszp-seket. Illetve olyanról tudok, hogy mszp-sből lett fideszes, de olyanról nem, hogy fideszesből lett mszp-s.
A Jobbik teljes elszámoltatást akar. Nyilvánvaló, hogy kinek van leginkább takargatni- illetve félnivalója --> az MSZP-nek. A Jobbik szavazói többnyire elkeseredett emberek, akik bennük bíznak utoljára. Ha csalódniuk kell, vagy kiderül hogy átverték őket, azt nem köszöni meg a Jobbik. Ebből következtetve is hülyeség az MSZP és a Jobbik közötti kapcsolat (Mármint a hatalmas botrányra gondolok, ami ennek a következménye lenne)
Arról nem is beszélve, hogy ha saját érdekemben létre akarnék hozni egy pártot, az az elveimhez közel állna, de a tisztaságába nem lehetne belekötni, mivel új. Szerinted abban mi a logika, hogy az MSZP létrehoz egy pártot azzal a reménnyel, hogy a Fidesztől elvesz egy csomó szavazatot, ugyanakkor az MSZP ellen vehemensen harcol és többeket is rádöbbent a baloldalon, hogy igenis átverték őket. Ha te látod a logikát ebben az elméletben, kérled oszd meg velem!
Ki hozta létre a Jobbikot?
A Fidesz szerint: MSZP
Az MSZP szerint: Fidesz
Csurka szerint: MOSZAD
Szerintem pont azért félnek tőle, mert őket senki nem "parancsra" hozta létre...
Csurka szerint a Moszad hozta létre a Jobbikot. Csodálom, hogy ezt még nem próbálta az eheti izraeli kémrepülő-üggyel alátámasztani. Bár ami késik, nem múlik.
Egyébként meg mindenki magából indul ki: a Fidesz lepasszol egy-két(száz), számára felesleges kopogtatót az MDF-nek, vagy a Munkáspártnak, hogy ezek szavazókat vegyenek el az MSZP-től; ad szívesen a MIÉP-nek is, csak gyengüljön a Jobbik - az LMP pedig az abszolút adu ász a Fidesz kezében, hiszen az alternatíva lehet az MSZP és a Jobbik ingadozó szavazóinak is. És akkor még ők rinyálnak arról, hogy a Jobbik miatt vesztették el a 2006-os választást, és, hogy most is miattuk nem lesz meg a kétharmad. Csak az furcsa egy kicsit, hogy miért fontos nekik az a kétharmad egyedül? Miért nem jó, ha a Jobbikkal karöltve tudják csak megszavazni a kétharmados törvényeket?
Javítás: a párt helyett a kormány nyújtja be a törvényjavaslatot. Elírtam az előbb.
A másik: ha az MSZP hozta létre azért, hogy a saját érdekeit megvalósítva általuk (azaz jelen esetben a Fidesztől egy rakat szavazatot elvonni), akkor a kormánypárti média (pl. RTL klub, TV2) miért hallgatja el szinte teljesen, és csak olyan hírekről számol be eltúlozva, amivel rossz színben tüntetheti fel a Jobbikot? Ez abszolút nem logikus. Ha én lennék a korrupt kormány (jelen esetben az mszp) és a kezemben van a média, akkor logikus hogy a kreációmat mutogatom a tv-ben, hogy elérje a kellő hatást, nem?
Ez nem valószínű, hogy így van!
DE az 100%-ig BIZTOS, hogy a FIDESZ a jelenlegi és leendő vezetőit az MSZMP funkcionáriusokból... "hozta létre" !!!
Azért egy fideszes véleményére is kíváncsi lennék.
Egyébként a wikipédián miért nem találom azt a fideszről, hogy az mszmp hozta létre? :O
Annyit írnak csak, hogy 37 budapesti értelmiségi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!