Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok ezekről e kezdő...

Mit gondoltok ezekről e kezdő bérekről?

Figyelt kérdés
[link]
2015. nov. 15. 10:57
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Kicsit lentebb van táblázat.
2015. nov. 15. 10:58
 2/22 anonim ***** válasza:
49%
Én informatikus vagyok, de még mindig kevésnek tartom ezt a bért, mégha a legmagasabb is. Úgy gondolom, ez torony magasan a legnehezebb és emellett eltörpül minden kis bugyuta büfészak.
2015. nov. 15. 11:00
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Marketing hülyeség, kezdő építőmérnök ismerősöm nettó 105 000-ret keres...
2015. nov. 15. 11:07
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy a linkben az első válaszoló is írta, szerintem szégyellték a fizetésüket és magasabbat mondtak be a felmérés résztvevői.
2015. nov. 15. 11:09
 5/22 A kérdező kommentje:

ÉS miért nem adnátok? Mivel másabb egy informatikus mitn egy villanyszerelő?

ma 11:00

Szerintem azért pedig ezek teljesen reális fizetések egy KEZDŐ informatikusnak. Mondjuk lehet pesten valamivel több, de pl szegeden nagyobb multiknál teljesen reális. (kafetériával)

2015. nov. 15. 11:37
 6/22 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ez teljesen reális.

Azért, amit itt az oldalon is összekamuznak nem kell készpénznek venni, hogy itt mindenki havi 300 ezerrel kezd.

Jó vannak ilyenek, de ahhoz nagyon jónak kell lenni.

Nálunk Borsodban egy kezdő infós, ha kap 200 ezer nettót már örül neki.

Pesten kb ugyan ez olyan 220-240.

A többiek meg csak alatta.

2015. nov. 15. 11:40
 7/22 A kérdező kommentje:

Hát azért....

Borsodban lehet ilyen szar...

Pl nálunk szegeden a munkahelyemen egy junior kafetériával kap nettóban kb 240-250 körül. Haverom másik cégnél ajánlatot amit kapott (most ő is sima gyakornok) 260.

Pesten bátyám kapott 200-220 nettót mikor még kezdett kafetéria nélkül. Ez volt 10-12 éve. (most nettója olyan 750-800)

Persze lehet menni kis 10-20 fős magyar cégekhez is, de ott olyan fizetést is adnak.

Erről eszembe jutott egy gyerek akit itt olvastam gyk-n. Arról hisztizett hogy milyen hülyeség hogy informatikusként könnyű elhelyezkedni. Ő nyíregyházán alig talál munkát, Debrecenbe meg nem akar elmenni. Értem én hogy szar helyre ment tanulni ahol semmi lehetőség. Most nem kis városokban kell munkahelyet keresni informatikusként. Talán lehet találni, de a fizetés vicc kategória és nem beszélve az előrelépésről... Most én is elmehetnék Kecskemétre majd dolgozni, de persze nem akarok. Még találnék is munkát, de fizetések már más...

1 helyen csoportosulnak az infós cégek főképp és az Pest. Ezen felül 1-2 olyan hely van ahol még értelmes hely van. Pl szeged vagy debrecen. (debrecent annyira nem ismerem, így lehet ez hülyeség, de van epam)

És sokan nem mobilisek és azért mondják hogy nehéz munkát találni. Persze közben lassan 20 ezer lesz a munkaerőhiány.

2015. nov. 15. 11:54
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Jó, de ez átlagfizetés, szal nem csak a pesti munkahelyet meg Szegedet kell nézni, hanem az ország többi részét is.
2015. nov. 15. 11:59
 9/22 A kérdező kommentje:

De ne felejtsük hogy a nagy átlag az pesten él. AZ infós munkahelyek kb 85% pesten van. Van elszórva az országban pár helyen kis cég max 10 fővel (vagy sok 5). Ezeknél dolgoznak annyian mint kb az epamnál itthon.

És a kis cégekben a szörnyű, hogy sok éb után se fizetnek nagyon sokat. Nagyon jó esetben egy 300. Szegeden is van olyan cég ami kihasználja az embereket. Kezdő bér 150 és nincs nagyon kafetéria. Mondjuk oda nem csak ezért nem megy az ember szívesen. A kis magyar cégekkel nem scaka fizetéssel vannak gondok. Ott van pl a szakmai fejlődés. Sok cég 2-3 webes technológiánál leakad és kész. (max alap szinten még java) Akkor a felszerelés.. hát.. röhejesnek tartottam mikor valaki panaszkodott egy cégnél hogy szar a monitora és újat kér, erre a rosszat odaadják másnak aki most jön. A gépek sok helyen régi, lassú szarok. Olyan hogy konferenciára kimenni lehetetlenség. (nálunk simán elmehet egy fejlesztő, aki nem is senior konferenciára és nem csak a vezetés. az utóbbin amin voltak a csapatból páran pl csak a belépő fél millió és még 300-400 elment szállásra, meg kaja... tehát ilyen 1 milliót nem sajnálnak fejenként, persze a világ egyik legnagyobb multiánál vagyok)

2015. nov. 15. 12:11
 10/22 A kérdező kommentje:

És akkor az olyanokról nem is beszéltünk, hogy a kis és a nagyobb cégek munkahelyen mit adnak az alkalmazottaknak.

Egy kisebb cég (kb 15-20) ad általában ingyen kávét, meg ásványvizes hordót. Az ennél kisebbek már kb csak kávét.

De mondjuk a nagyobbak azért... Mi mondjuk töredéke vagyunk a pesti (kb 1/12 része) irodának, de van külön pihenőszoba ágyal, babzsák.. akkor van xbox, csocsó, pingpong, "könyvtár", céges pénzen lehet menni kondiba, csak számla kell. Pesten azért ennél jóval több van nálunk.

2015. nov. 15. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!