Az milyen dolog, hogy a gyermekéhezés felszámolására tett kísérletet lesöpörte a Fidesz? Holott a KDNP-n kívül mindenki egyetértett vele? Ez a kormány ÉRTÜNK van?
Abba bele se menjünk, hogy a KDNP, azaz a KERESZTÉNYEK miért nem támogatják a gyermekéhezés felszámolását... de ezt a tervezetet egyszerre támogatták civilek, a Jobbik, az Együtt meg az összes banda.
Miközben a kormány átvállalja az MTV adósságát és sorra építi a stadiont? Szerintetek ez a kormány értünk van???
Ez világos. Csakhogy most elvileg azért utasították el a beadványt, mert szerintük ez egy ellenzéki pártjáték. Akkor viszont érthetetlen, hogy korábban miért támogatta a fideszes is?
És miért lenne ellenzéki a dolog? Civilek dolgozták ki. Utána beállt mögé az összes frakció a KDNP kivételével.
nem tudom a Fidesz miért hátrált ki, valószínűleg a KDNP frakció erősen hozzájárult.
a frakción belül nem engedhetnek meg ellentéteket, mert az rontana az imázsukon.
így kénytelenek lettek vissza lépni.
de biztosan ki fognak dolgozni egy másik tervezetet, ami lehet jobban kivitelezhető, és valószínűleg kevesebb adó forintba is fog kerülni.
mert az ilyen segélyezés megszervezés általában sokkal többe kerül mint maga a segély értéke.
magyarán többe kerül a leves mint a hús.
nem csak ideiglenes megoldásokban kell gondolkodni, hanem hosszútávon.
az ideiglenes is szép és jó dolog, viszont ahogy én is leírtam, és előttem jó páran a végtelenségig nem lehet eltartani az embereket.
az okot kell megszüntetni, nem állandóan ideiglenes megoldásokat keresni, ami csak rövidtávon orvosolja a problémát.
ezt egy liberális párt jónak tarja, viszont egy nacionalista párt nem fog rövidtávon gondolkodni.
egyébként a "minden gyerek lakjon jól" programot is hosszútávra tervezték, és pont arra volt hivatott hogy az embereknek ne a segélyezési rendszeren kellejen függenie, hanem önállóan saját erőből tudja eltartani a gyerekét.
csak hát sajnos ugye az emberi értelem közbeszólt...
"ember legyél már észnél...csak az én ismeretségi körömben számtalan olyan család van, ahol az ingyenes étkeztetést megigényelték holott abszolút nem szegényekről van szó."
Mégegyszer mondom, megigényelni bárki tudja, megkapni na az már más kérdés.
"de addig még a kiskapuk lehetővé teszik, hogy a gyereket ingyen etessék az iskolában addig nyilván ki fogják használni a lehetőséget! "
Ja, értem. Ez a fene nagy magyar szolidaritás. Jól megy nekem, de azért az adófizetőkkel fizettetem meg a gyerekem étkezését! Bravó magyarok!
Egyébként nem tudom milyen kiskapukról beszélsz, én amit látok, az az, hogy dokumentumokkal kell igazolni az adott feltételeket. Tehát ha valakinek jól megy a sora és a gyereke ingyen étkezik, akkor ott valami simlisség van. Én ezt másnak nevezném, nem kiskapunak.
"hiába próbálod beállítani azt, hogy Magyarországon nyomor van, és minden 2. gyerek éhezik, nem fog összejönni mert csak az hiszi el az ilyet, aki mély levegővel beszívja a demagóg érveidet. "
Soha nem állítottam ilyet. Nem kell kiforgatni a szavaimat! Vannak KSH és MTA adatok, ők ezt jobban meg tudják állapítani, mint én. Viszont ezeknek az adatoknak hiszek. Különben is ha olvastad volna a korábbi hozzászólásaimat, akkor tudnád, hogy nem a rászorulók megsegítésével, hanem az egész rendszer fenntartahatóságával vannak problémáim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!