Az milyen dolog, hogy a gyermekéhezés felszámolására tett kísérletet lesöpörte a Fidesz? Holott a KDNP-n kívül mindenki egyetértett vele? Ez a kormány ÉRTÜNK van?
Abba bele se menjünk, hogy a KDNP, azaz a KERESZTÉNYEK miért nem támogatják a gyermekéhezés felszámolását... de ezt a tervezetet egyszerre támogatták civilek, a Jobbik, az Együtt meg az összes banda.
Miközben a kormány átvállalja az MTV adósságát és sorra építi a stadiont? Szerintetek ez a kormány értünk van???
Dolgoznak ők
Gyere már le ide Szendrőládra, hogy mennyien dolgoznak...
"Gyere már le ide Szendrőládra, hogy mennyien dolgoznak..."
50 ezerért senki nem fog neked megszakadni közmunkán. Ott dolgozgatnak.
70-100 ezerért már kemény munkát várnak el és meg is kapják, de attól még az ember próbál minél kevesebbet dolgozni, mert nem tartja méltónak a fizetést az agyatlan hajtáshoz.
Aztán vannak azok, akik ezt az egészet kiröhögik és ennyi pénzért még felkelni sem hajlandóak reggel. Na, ők már demokratikusan gondolkodnak.
"A nagycsaládosoknak csak a menzadíj felét kell kifizetniük, sőt, úgy tudom, a rászorulók teljesen ingyen étkeznek a suliban, oviban."
Én meg rohadtul igazságtalannak tartom, hogy nekem, mint adófizetőnek kell fizetnem olyan ebédekért, amihez semmi közöm! Mert ugyebár azok az ebédek sincsenek ingyen, csak nem az érintettek fizetik, hanem az állam, ergo az adófizetők. Egyetértek azzal, hogy támogatni kell a rászorulókat, a bajom azzal van, hogy ezt végleges megoldásnak tekinti mindenki, hogy a többi adófizető majd ingyen eteti más gyerekét. Pedig ez max átmeneti megoldás lehet, hosszú távon a foglalkoztatást kellene növelni és rendes fizetéseket biztosítani és akkor mindenki ki fogja tudni köhögni a menzát a gyerekének!
"Aztán vannak azok, akik ezt az egészet kiröhögik és ennyi pénzért még felkelni sem hajlandóak reggel. Na, ők már demokratikusan gondolkodnak."
Annyira, hogy a falu 80%-a büntetett előéletű, már ami a férfiakat érinti.
Ez aztán tényleg demokratikus.
Azt, hogy megint x milliárd forintot költünk az adófizetők pénzéből arra, hogy x ezer gyerek ingyen kajáljon a suliban, én nem nevezném a gyermekéhezés felszámolására tett kísérletnek.
Csak nyújtja a problémát: a szülő nem fogja érezni, hogy törnie kellene magát az ügyön, hiszen problem megoldva, a gyerek ingyen eszik, nekem nem kell rá költenie; továbbá állandósuló, aztán növekvő megterhelést jelent a költségvetésnek, ezen keresztül az adófizetőknek; a gyerek az ingyen ebédet nem becsüli meg, gyakran a moslékba megy (nem a levegőbe beszélek, látom); a pénz áttolásával mindenki megoldottnak tekinti a problémát, nem tesznek további, esetleg mélyreható lépéseket, holott közel sincs megoldva a dolog, a szegénység attól még szegénység marad.
Érdekesek a nyilatkozatháborúról alkotott vélemények. No de a valósághoz ki szól hozzá? Nem a rossz megoldásokhoz, hanem a valósághoz. Ahhoz, hogy mitől van ennyi éhes gyerek, Azt ki és mikor kívánja felszámolni?
Frázisokról minek vitát nyitni?
"Én meg rohadtul igazságtalannak tartom, hogy nekem, mint adófizetőnek kell fizetnem olyan ebédekért, amihez semmi közöm!"
Ezt hívják országnak, szociális hálónak, empátiának, közösségnek, ...soroljam? Csak a fejletlen tizenéves agyad még nem fogja fel, hogy nem "csak én vagyok a világon". Mi meg fizetjük a rákos mamádnak a kezelését, és nincs hozzá közünk.
17-es!
Ajánlom figyelmedbe akkor a 16-os és a 13-as hozzászólásaimat!
"Ezt hívják országnak, szociális hálónak, empátiának, közösségnek, ...soroljam? Csak a fejletlen tizenéves agyad még nem fogja fel, hogy nem "csak én vagyok a világon". Mi meg fizetjük a rákos mamádnak a kezelését, és nincs hozzá közünk."
Olvasd végig a hozzászólásomat, te eszement!
"Egyetértek vele, hogy támogatni kell a rászorulókat!" Idáig eljutottál? Helyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!