Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te fizettél már "Működési...

Te fizettél már "Működési támogatást" (6. 000 Ft/év) a Horizont magánnyugdíjpénztárnak?

Figyelt kérdés

Folyamatosan kapok levelet meg telefonhívást, hogy "A pénztártagok többsége (!) ezt megértette és már megtette. Kérjük, segítsen magán és közösségen Ön is."

Kíváncsi lennék, hogy valóban többségben vannak-e a fizetők.

(Nem a tagdíjról beszélek, azt befizettem én is!!!)

2015. okt. 30. 10:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Egyébként akinek nem ismerős, ez volt régen az AXA magánnyugdíjpénztár részlege. Amíg még a bruttó bérből vonták, nem is volt rossz, egyébként a másik két részlegével, ami meg Prémiummá alakult, semmi problémám, én azokkal elégedett vagyok (önkéntes nyugdíjpénztár és egészségpénztár). Én ennél az idei befizetési változtatásnál döntöttem úgy, hogy akkor csak az önkéntest hagyom meg.
2016. márc. 28. 16:46
 12/12 anonim válasza:

Ez a penztar az utolso mentsvàra annak a 40.000 embernek akinek

1) volt barmi nyugdijmegtakaritasa magan nyugdijoenztarban 2008 elottrôl

ÉS

2) nem akarta, hogy az Orbankormany az ô szemelyes megtakaritasabol fizesse az allami adossagot.

A mûködèsi tamogatast azert kell megfizetni mert a tagdij csak arra elegendô, hogy a penztar legalabb formailag aktivkent mutathassa fel a tagok 70%-at amivel megfelel a torvenyi eloirasnak es vedve van az Orbankormany febtebb emlitett beolvaszto programja ellen.

DE a penztar valos mukodesi koltsegeit a tagdijbol nem lehet fedezni.

Ezert tovabbi mukodesi tampgatasy lehet OPCIONALISAN fizetni DE,

minden nemfizeto tartsa eszben az alabbiakat:

- ha a Horizont nem tudja a koltsegeit fedezni akkor becsodol

- ha becsodol es megszunik akkor JOGUTOD NELKUL szunik meg mivel magyarorszagon ezt a piacot az Orbankormany megszuntette.

Barkinek akinek magannyugdij megtakaritasa (penze) van s Horizontnal elemi erdeke, hogy biztositson evi 9000Ft mukodesi koltseget, hogy elmerulje a penze elvesziteset.

Ezeketnankoltsegeket pedig addig kell evente megfizetni amig,

el nem eri a nyugdijkorhatart es hozzajuthat a sajat penzehez,

vagy amig az Orbankormany nem tavozik es az uj kormany bissza allitja az ongondoskodas piaci felteteleit.

Tovaii info:

[link]

2019. márc. 27. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!