Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak az kap támogatást...

Miért csak az kap támogatást akinek gyereke van/lesz?

Figyelt kérdés

Én nem akarok, a párom sem, de saját lakásunk már csak úgy lehetne ha mégis bevállalunk egyet. Akkor kaphatnánk támogatást. Gyerek nélkül semmit.

Ránk akarják kényszeríteni a gyerekvállalást? Nem számít hogy a gyerek tőlünk semmit nem fog megkapni mert egyszerűen alkalmatlanok vagyunk a nevelésre és pénz sem lenne rá, rémes élete lenne velünk? Nem gond, csak legyen? Miért nem kaphatunk simán azért támogatást mert fiatalok vagyunk és szeretnénk végre így 30 évesen már elköltözni a szülőktől? Miért vagyunk egyszerű párként mi leszarva? Mi is szeretnénk saját lakást.

2015. aug. 10. 14:07
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak lakásprogramok gyerek nélkül is, nyugi. Nem direkt akarnak veled kicseszni :)

De mivel az egyik legsúlyosabb probléma a csökkenő, elöregedő társadalom, ezért természetes, hogy az állam jobban támogatja a gyerekvállalókat.

2015. aug. 10. 14:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően helytelen az egész gondolkodásod. Az ingyen lakás nem "jár." Én sem kaptam soha senkitől. Viszont kevés gyerek születik, és ezzel próbálják ösztönözni az emberek a gyerekvállalásra. Ez egy alku, ha lesz gyereked, akkor lesz lakásod is. De hibás az az elgondolás, hogy "jár." Jó lenne már elfelejteni ezt a kádári logikát.
2015. aug. 10. 14:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A társadalomnak ahhoz fűződik érdeke, hogy szülessen gyereketek, ezt hajlandó támogatni.

Ahhoz a társadalomnak semmilyen érdeke nem fűződik, hogy elköltözz a szüleidtől.

2015. aug. 10. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a kevéske pénz, amit az állam ad a gyerekekre, bőven el is megy rájuk, szóval lehet, hogy könnyebben lakáshoz jutnak a szülők, de utána még bőven kell költeniük a gyerekekre, nem elég a családi pótlék, adókedvezmények sem arra. Szóval igazából anyagilag ugyanott vannak 15 év múlva (vagy még lejjebb) minden támogatással együtt, mint azok, akik nem vállalnak gyermeket.
2015. aug. 10. 14:50
 5/9 anonim ***** válasza:
16%
Akinek 100% h nem lesz gyereke, és a saját bevallása szerint is alkalmatlan rá, azt úgy hívják véglény. Ő az utolsó. Csak teher a társadalom számára. Ha ezt a önhibájából, tudatosan, csak a saját önzősége miatt teszi, az a minimum hogy támogatást ne kapjon.
2015. aug. 10. 15:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk ez a támogatási rendszer nekem sem tetszik...

Adókedvezmény azért mert gyerekem van? Nooormális?

Adják inkább vissza az adómentes minimálbért, és akkor mindenki jól jár.

A társadalom öregszik. Kevés a gyerek. Ok, értem én.

Az, hogy élelmezési válság fenyeget a Földön, az hogy az országunk nagyjából 7-8millió embert képes élelmezni, az nem probléma?

Csak a nyugdíj, meg a gyerekszám?

kicsit egyoldalú ez így....

2015. aug. 10. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:

"Az, hogy élelmezési válság fenyeget a Földön, az hogy az országunk nagyjából 7-8millió embert képes élelmezni, az nem probléma? "

Hülye vagy. 20 éve a túltermelés a probléma élelmiszerből. Kvótarendszerről hallottál már? Meg a bezárt cukorgyárakról?

2015. aug. 10. 15:53
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

2015. aug. 10. 18:22
 9/9 anonim ***** válasza:
2015. aug. 13. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!