A 700 000 kivándorolt magyar fiatal zöme nyomorogva él a nyugati színvonalhoz képest?
Akiket én ismerek és kimentek dolgozni, mind úgy nyomorog mint a szírek kb. egy menekülttáborban, vagy még rosszabbul. Egyik ismerősöm Grác-ban nyomorog a nővérével egy 26 nm-es minigarzon konyhájába és a zúgó hűtő mellett alszik egy szivacson. Egy másik ismerős Angliában szalagmunkás és egy munkásszállón szagolja a román melósok büdös lábát, 4-en laknak egy szobában. Egy harmadik ismerősöm pedig takarító, szobalány és egyben prostituált egy Londoni hotelben, tehát beletartozik a munkakörébe, ha "partnerszolgálat" címszó alatt igényt tartanak rá a kuncsaftok, akkor velük kell aludniuk és kufircolniuk, mind1, hogy az éppen egy 50 éves vén pocakos papa.
Ti nektek milyen tapasztalataitok, ismerőseitek tapasztalatai vannak?
""Amit ott megkeresel vagy félreteszel, az ott van. Forintba átszámítani önámítás." "
Nem minden esetben önámítás. Ha Nyugaton szeretne az ember letelepedni véglegesen akkor valóban önámítás.
Ha viszont tudatosan Magyarországra tervezel, akkor van értelme átszámolgatni a megtakarításokat.
Én pl mekis fiú voltam 2,5 évig és a számlámon van egy esztergomi 1 szobás téglalakás ára.
Igaz, ennek megvolt az ára. Társbérlet, kevés szórakozás, igyekeztem megfogni a pénzt.
És én biztosan hazamegyek, hiszen otthon szeretnék élni, ahová születtem és ahová való vagyok.
A pénzem is ott ér valamit, Ausztriában a hajamra kenhetek ennyi pénzt, kutyaólat se adnak érte.
"ahogy láttam a többség előbb-utóbb hazajön"
Hát ezt rosszul láttad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!