Igaz, hogy felmérések szerint már minden 3-ból 2 magyar fiatal külföldön tervez jövőt?
Nem tudom, de én is külföldön képzelem el a jövőmet.
Egyébként a tapasztalatom az, hogy sokan csak a szájukat járatják és nem mernek lelépni. Csak akkor, ha megszorulnak anyagilag.
Meg sokan csak pár évre mennek és ha összejött a pénz egy házra/lakásra, akkor visszajönnek.
A kérdés hogy milyen felmérések szerint? Mert nagyon nem mindegy hogy a Corvinus egyetem megkérdezettjei-e azok, vagy pedig egy Paksi szakmunkás iskola diákjai.
Én is Olaszországba mennék inkább, a szép házak, és mediterrán nők miatt, azonban kellő tudás, piacképes végzettség nélkül, egész biztos hogy maradok itthon.
Másrészt miért volna rémisztő? Ahol nem megy egy gazdaság, gyenge a fizetés, nem tudod eldönteni hogy egy jó autóban üljél-e vagy pedig villamossal járjál mert nincs pénz mindkettőre, ott természetes ha tovább lép valaki.
Érdekes módon, egy olyan országban ahol akkora a családi pótlék, mint itthon egy tanultabb ember fizetése, huszonéves "gyerekek" olyan autókban ülnek amit mások csak 40 évesen engedhetnek meg maguknak persze kemény spórolással, és biztos anyagi háttérrel
A jó létért az ember ma mindent megtesz, van aki végletekig elmegy. Szóval nem érdemes csodálkozni, mert az vezetés tehet erről, hogy hagyják az embert megfulladni a sz*rban
Szerbiában, Romániában, és más hasonló sorsú országokban ugyanez megy, jártas vagyok a Románoknál és beszélgetésekből megtudtam hogy sok fiatal csaj, Ausztriába, Németbe, Hollandba megy k***válkodni.
Simán elképzelhető, hogy ennyien ki akarnak menni, persze valójában ennél kevesebben mennek ki.
Én például nem feltétlenül azért tervezem elhagyni az országot, mert itt nem tudnék megélni, hanem a szörnyű közhangulat miatt, amit részben a politika generál és rányomja a bélyegét mindenre. Szerintem ezért igazán szar itt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!