Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme az adócsökkentésnek...

Mi értelme az adócsökkentésnek, és kik járhatnak jól vele?

Figyelt kérdés
Talán végig kellene gondolni a makrogazdasági folyamatok alapján. Hol kellene jövedelmet növelni, hogyan lehetne benn tartani a multiplikátor hasznát az országban.
2010. márc. 17. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

A magánszemélyek adócsökkentésének nem sok értelme van,csak a jómódúak járnának jól vele.A vállakozók terheinek csökkentése elvileg jó lenne,de ehhez az is kellene,hogy ellenőrizzék,hogy az így megmaradó jövedelmet valóban a vállalkozásra forditja-e? Vagy ememli-e a dolgozói fizetését?

Felénk a vállalkozók legtöbbje igen tisztességtelen a dolgozóival.Keveset fizet,sokszor azt sem időben és még lehetne sorolni.

Jól át kellene valóban gondolni,csak erre nem sok a remény.

2010. márc. 17. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:
54%
Csökken az adód -> akkor több pénzed lesz (több fizetést kapsz kézhez) -> többet tudsz vásárolni -> jól megy a vállalkozóknak -> beindul az ország gazdasága.
2010. márc. 17. 11:09
 3/8 A kérdező kommentje:

Csökken az adód -> akkor több pénzed lesz (több fizetést kapsz kézhez) -> többet tudsz vásárolni -> jól megy a vállalkozóknak -> beindul az ország gazdasága.

Na ez az ami nem konzekvens!

Miért kapnál több fizetést? " csak az szja jelentene valami minimálisat esetleg"

Mire és kinél költöd el a többletet? Ha olyannál aki a hasznát kiviszi az országból, akkor a 3- fogyasztási rotációban már nincs is a gazdaságban a pénz!

Innentől meg bukik minden!

2010. márc. 17. 11:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, hogy hogy van ez kitalálva, de én a közszférában dolgozom, és a legtöbb kollégám arra panaszkodott, hogy kvesebbet kap kézhez.(Én még nem tudom, mert GYES-en vagyok). És a TV-ben is volt vasárnap, hogy egy Vállalkozó Szállítmányozási cégénél a beosztottak mind kevesebbet kapnak most.
2010. márc. 17. 12:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Csökken az adód -> akkor több pénzed lesz (több fizetést kapsz kézhez) -> többet tudsz vásárolni -> jól megy a vállalkozóknak -> beindul az ország gazdasága

Nekem laikusnak meg tudja magyarázni valaki hogy mik azok a termékek amiket ha megveszek azzal az országnak használok?

Mert kb csak abban vagyok biztos hogy a piacon megveszem a krumplit Tesco helyett, illetve ha fodrászhoz megyek.

De ha pl moziba megyek az külföldi (izraeli) és a hasznot kiviszi az országból.

Tehát mit fogyasszak?

2010. márc. 17. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100-ból 99 ember azt mondja hogy adót kell csökkenteni és nem emelni, az tesz jót nekik...
2010. márc. 17. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:
igazatok van!!! növelni kell az adót!!!! hülye parasztok.
2010. márc. 17. 12:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt: A csökkentett adókat elméletben többen fogják befizetni (hiszen nem azon fog múlni, hogy egy kisvállalkozás fenn tud-e maradni, hogy képes-e elcsalni az adója jelentős hányadát) ezáltal kissé kifehéredik a gazdaság, és több adó fog befolyni, hiszen az is fizet majd, aki eddig nem fizetett. Másrészt: Több pénz marad a vállalkozónál, amiből újabb befektetésekbe vághat, fejleszthet.) Harmadrészt: Több pénz marad a munkavállalónál is, amiből többet fogyaszthat. (Pl. az is elmehet egy kisebb, belföldi nyaralásra, aki eddig ezt nem tehette meg. Vagy: képes fizetni a hitele törlesztőjét. Vagy: nem is kell hitelt felvennie.)

Persze mindez csak elmélet. És ugyanúgy előfordulhatnak adócsalók, mint eddig. Én mégis azt hiszem, hogy másképpen fogják azt megítélni, aki ezek után is adót csal, mint most azokat, akik úgymond "megélhetési adócsalók".

Különben pedig a mai magyarországi adókulcsok példátlanul és indokolatlanul magasak. A befolyt összegek java a hiteleink törlesztésére megy el. Ebből pedig soha nem épülhet erős gazdaság.

2010. márc. 17. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!