Miért hiszi sok magyar azt, hogy nyugaton a Kánaán várja őket ha kimennek dolgozni?
Ismerem az UrbanLegend-eket, hogy mások a fizetések ott, és utcaseprőként is A6-os Audival járnak kint a magyarok stb.
De nekem pont van 3 egymástól teljesen független ismerősöm, akik nyugaton dolgoznak, és ez a leginkább -kocsmai beszélgetésekkor hallható nyugati habzsi-dőzsi, abszolút nem igaz rájuk.
Van egy pár, a férfi gyári munkás, a nő pedig takarító.
nem élnek rosszul, de egy forintot nem tudnak félre tenni, annyi hogy nem kell idegeskedniük a kaja miatt, meg egy középkategóriás kocsit is fent tudnak tartani.
De ennyi, nyaralás vagy hasonlók nem férnek már bele.
Van két építőipari munkás, hegesztő és egy gipszkartonozó.
A hegesztő kb minden pénzét ami van haza küldi a családnak, annyit hagy csak ami kajára kell, viszont a család itthon szintén nem tud egy fillért sem félre rakni, utolsó forintig elmegy az összes nekik.
A gipszkartonos magyar cégen keresztül van kint, papíron 8 órát dolgozik, igazából meg reggeltől estig, kb 14-15 órákat naponta, vasárnap kivételével.
Ő havi 50 ezer forintot tud félre tenni, a többi elmegy kajára meg a mindennapokra, meg az asszonynak amit hazaküld.
Tehát most komolyan, megéri ezért kimenni, hogy gyűjtöm a pénzt 10 évig, szarrá hajtom magam az évek alatt, aztán hazajövök és veszek belőle pl. egy kocsit...?
Ezért igazából sok értelme nincs egy idegen országban megrohadni a pénzért, nem túl autentikus jövőkép ha jobban megnézzük.
Megéri kimenni. Én teljes állásban dolgozom, de csak minimálbéren, mert még nincs szakmám (21 vagyok). A párom valamivel kevesebbet, mert felépítményi képzést csinál (egy szakma és egy diploma mellé)
Intenzív spórolással havi 500€-t tudnánk félretenni (3-400€-t szoktunk úgy, hogy azért élünk is) csak az én fizetésemből. És van egy nagy albérletünk, és drága a közelekedés.
Viszont igen, még mindig azt mondom, megérte. Ha mindkettőnknek lesz egy itt elvégzett szakmája (nekem diplomám is, ha lesz hozzá türelmem), akkor meg még jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!