Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszi sok magyar azt,...

Miért hiszi sok magyar azt, hogy nyugaton a Kánaán várja őket ha kimennek dolgozni?

Figyelt kérdés

Ismerem az UrbanLegend-eket, hogy mások a fizetések ott, és utcaseprőként is A6-os Audival járnak kint a magyarok stb.

De nekem pont van 3 egymástól teljesen független ismerősöm, akik nyugaton dolgoznak, és ez a leginkább -kocsmai beszélgetésekkor hallható nyugati habzsi-dőzsi, abszolút nem igaz rájuk.

Van egy pár, a férfi gyári munkás, a nő pedig takarító.

nem élnek rosszul, de egy forintot nem tudnak félre tenni, annyi hogy nem kell idegeskedniük a kaja miatt, meg egy középkategóriás kocsit is fent tudnak tartani.

De ennyi, nyaralás vagy hasonlók nem férnek már bele.

Van két építőipari munkás, hegesztő és egy gipszkartonozó.

A hegesztő kb minden pénzét ami van haza küldi a családnak, annyit hagy csak ami kajára kell, viszont a család itthon szintén nem tud egy fillért sem félre rakni, utolsó forintig elmegy az összes nekik.

A gipszkartonos magyar cégen keresztül van kint, papíron 8 órát dolgozik, igazából meg reggeltől estig, kb 14-15 órákat naponta, vasárnap kivételével.

Ő havi 50 ezer forintot tud félre tenni, a többi elmegy kajára meg a mindennapokra, meg az asszonynak amit hazaküld.

Tehát most komolyan, megéri ezért kimenni, hogy gyűjtöm a pénzt 10 évig, szarrá hajtom magam az évek alatt, aztán hazajövök és veszek belőle pl. egy kocsit...?

Ezért igazából sok értelme nincs egy idegen országban megrohadni a pénzért, nem túl autentikus jövőkép ha jobban megnézzük.

2015. okt. 12. 18:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként meg rém egyszerű: aki szerint megéri kimenni dolgozni, az menjen, aki szerint nem, az maradjon itthon. És mindenki foglalkozzon a saját dolgával és ne túrkáljon más pénztárcájában.
2015. okt. 12. 23:57
 22/31 anonim ***** válasza:
65%

'És mindenki foglalkozzon a saját dolgával és ne túrkáljon más pénztárcájában.'

Ideális lenne, csak nem itthon, magyarban. Mert itt a mindennapi élet része lett a másokra fújás.

2015. okt. 13. 00:54
 23/31 anonim ***** válasza:
szerintem kérdező neked az a bajod hogy nem merted meglépni azt, hogy külföldön dolgozz. szeretsz anyuci mellett lenni, aki istápol...
2015. okt. 13. 09:11
 24/31 anonim ***** válasza:
60%

Mert sokan naivak és míg csak hallomásból tájékozódnak, addig jobb képet látnak nyugatban mint itthon.

Nagynéném szakorvosként dolgozik Németországban, de ő kint végezte már az iskoláit és lassan nyugdíjba megy. Na, ő már jól él. Viszont meséli, hogy jön a sok kis orvostanhallgató, vagy pályakezdő Magyarországról, akikkel kb. a takarítói szintű munkákat csináltatják a kórházakban 10-12 órában, szinte semmi pénzért. Igen, papíron többért, mint Magyarországon, csak azt felejtik el beleszámolni, hogy ott Németországban a lakhatás, az étel-ital, a közlekedés sokkal drágább...

2015. okt. 13. 09:47
 25/31 anonim ***** válasza:

Osztrák határ közeli faluban élek és innen sok ember ingázik naponta Ausztriába. Van olyan aki 20 éve.

Legtöbben a mezőgazdaságban és az építőiparban, vendéglátásban dolgoznak. A kocsmai beszélgetések szerint 2-3-4000:) €urot keresnek. Pl. 20 éve kint dolgozó ember elmondása szerint 3-4000 €urot keres . Van egy 25 milliós háza ( amit részben örökölt ) és 2 db. összesen 5 milliós autója , évente egy hetet nyaral Horvátországban, apartmanban a családjával. MO-on max. 1200 €urot él fel egy család havonta, tehát legalább 100 millió hiányzik a vagyonából... Ausztriában reálisan netto 1000-1200-1400 €urokat keresnek a magyarok bejelentéstől , munkától függően amiből még lejön az utazási ktg. Egy átlagpolgár ezzel is sokkal jobban jár mint az itthoni 120-150000Ft-al, de ilyen összegtől sem lesz soha senki milliomos. És azt se felejtsétek, hogy reggel 5-6 óra körül kell indulni és este 5-6-7 órakor érnek haza télen, nyáron egymást hurimpálva. Feleségük általában nem dolgozik munkahelyen , mert a gyerekek ellátását máshogy nem tudnák megoldani.

2015. okt. 13. 10:34
 26/31 anonim ***** válasza:
Mit javasolnál egy átlagos képességű embernek, akit , ha agyoncsapnának sem tudna kitanulni mérnöknek, programozónak vagy orvosnak? Maradjon itthon a biztos 80-10-150000 Ft-os havi fizetésért vagy menjen ki havi 1200-1500 €uroért kulimunkára?
2015. okt. 13. 11:43
 27/31 anonim ***** válasza:
Aki azt hiszi, hogy kint a Kánaán várja, az inkább útnak se induljon. Ott is keményen dolgozni kell, ahogy itt, csak ott könnyebb a fizuból kijönni. Aki nem tud semmit se félretenni úgy, hogy nincs gond a kajára, a lakásra meg egy középkategóriás autóra, az nem él rosszul szerintem. Ez egy lehetőség a választásra...lemondhat az autóról, vagy kisebbre, alacsonyabb fenntartásúra válthat, ha akar félretenni. Itt M.o.-n költesz kajára meg rezsire és kész...volt fizu nincs fizu...nincs választás. Ja és még a szórakozásról, esetleg nyaralásról nem is beszéltünk.
2015. okt. 13. 11:50
 28/31 anonim ***** válasza:
Kezdem érteni, de mégsem teljesen. Sokak szerint Nyugat-Európában autót , nyaralást is lehet finanszírozni a minimális fizetésből itthon pedig csak a kaját és a lakást. Akkor Bécsben miért fordul elő olyan, hogy együtt lakik 2 család és még néhány felnőtt rokon az egykori Jugoszláviából vagy Törökországból 1 lakásban? Talán, mert 1 minimálbér 1200 €uro és egy lakás rezsivel egy rossz környéken is legalább 700 €uro havonta. Egyedül el lehet lenni ennyiből, mert így autó sem kell, de családdal , gyerekekkel rohadtul nem elég egy ilyen szintű fizetés. A nálunk kedvelt Suzuki fenntartása is kb. 150 €uro havonta és ez csak a casco, kötelező és az adó összege. Egy 4 tagú családnak normális lakásban, 2 autóval, nyaralással 3000-3500 €urora van szüksége havonta. Ennyi pénzt kint segédmunkákkal nem lehet megkeresni.
2015. okt. 13. 13:02
 29/31 anonim ***** válasza:
Az en esetem a kovetkezo. Holna lesz pont 5 eve, hogy Angliaban elek. Az eddigi merlegem, egy pesti tehermentes (belvarosi) lakas, kicsi 30% szuloi segitseggel, plusz kb 4-5 millio kozotti megtakaritas. Ez a pozitiv oldal, a negativ, hogy nem voltam nyaralni, mert sporoltam a lakasra, es hulla faradt vagyok, mult csutortokon voltam benn a cegemnel, hogy ezt a ejszakas, kinti melot ( ejjeli or) mar nem tudom csinalni, mert elfaradtam azt igertek adnak reszmunkaidot, hogy tudjak nyelvsuliba menni, tegnap rajuk irtam, ma meg semmi a 7 vegeig varok aztan beadom a felmondasom, ami 1 honap. Azert tudtam sporolni, ennyit, mert egy allatt vagyok 5 evig leszartam, hogy ejjel 12 ora, kint, esoben, szelben, minden bode nelkul. De mondom, van mit felmutatnom el lehet donteni, hogy jo-e vagy sem, szerintem sok 29 eves embernek meg nincs ennyie, de erre 5 evet aldozni kellett!
2015. okt. 13. 17:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Itt is kínlódni kell meg ott is. Csak ott 5 év lemondásnak van látszatja, itt nincs. Arról nem beszélve, hogy nem csak minimálbéres melók vannak a világon
2015. okt. 14. 02:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!